Skocz do zawartości

Osłonka na salceson jaka powinna być?


Długość batonu  

36 użytkowników zagłosowało

  1. 1. Długość batonu

    • 15cm
      5
    • 20cm
      17
    • 25cm
      11
    • 30cm
      5


Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

 

Mam zamiar wprowadzić do sklepu osłonkę na salceson z jednej strony już zaklipsowaną plus pętelka do powieszenia.

 

Mam pytanie: jaka według Was powinna być długość gotowego batonu/salcesonu ?

 

http://img80.imageshack.us/img80/5135/salcesoncm8.jpg

 

Dla potrzeb ankiety podałem cztery wymiary jeśli uważacie że powinny być inne proszę o ich wskazanie.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2163-os%C5%82onka-na-salceson-jaka-powinna-by%C4%87/
Udostępnij na innych stronach

Podbijam

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2163-os%C5%82onka-na-salceson-jaka-powinna-by%C4%87/#findComment-52123
Udostępnij na innych stronach

Średnica będzie standardowa czyli 73 mm bo taką najczęściej jest kupowana.

Zrobię jeszcze osłonki białkowe tak samo z klipsem i pętelką plus nadruk oraz osłonki poliamidowe z nadrukiem salceson domowy lub wiejski.

Mam nadzieję że takie osłonki będą ułatwieniem dla początkujących w naszym hobby.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2163-os%C5%82onka-na-salceson-jaka-powinna-by%C4%87/#findComment-52189
Udostępnij na innych stronach

Mam zamiar wprowadzić do sklepu osłonkę na salceson z jednej strony już zaklipsowaną plus pętelka do powieszenia.

Przepraszam, że pytam, bo w sumie to nowicjusz jestem, ale z czego jest ta osłonka, bo

Zrobię jeszcze osłonki białkowe tak samo z klipsem i pętelką plus nadruk oraz osłonki poliamidowe

i po co pętelka do powieszenia, jeśli salceson to raczej trzeba przycisnąć deseczką?

A co do nadruków, to pomysł świetny!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2163-os%C5%82onka-na-salceson-jaka-powinna-by%C4%87/#findComment-52191
Udostępnij na innych stronach

po co pętelka do powieszenia!

Salceson musisz sparzyć. Mając pętelkę łatwiej będziesz miał go wyciągnąć z gara i mniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenia batonu.

Pzdr.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2163-os%C5%82onka-na-salceson-jaka-powinna-by%C4%87/#findComment-52208
Udostępnij na innych stronach

Średnica będzie standardowa czyli 73 mm bo taką najczęściej jest kupowana.

Zrobię jeszcze osłonki białkowe tak samo z klipsem i pętelką plus nadruk oraz osłonki poliamidowe z nadrukiem salceson domowy lub wiejski.

Mam nadzieję że takie osłonki będą ułatwieniem dla początkujących w naszym hobby.

No to uważam, że poręczne będzie 20 cm, i do gara się mieści i do mrożenia w sam raz, a i na jeden raz do spożycia akurat.

 

PS. Uwaga na solenie przy tego typu osłonkach. Najlepiej aby farsz był słony taki jak ma być od razu przed parzeniem.

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2163-os%C5%82onka-na-salceson-jaka-powinna-by%C4%87/#findComment-52228
Udostępnij na innych stronach

po co pętelka do powieszenia, jeśli salceson to raczej trzeba przycisnąć deseczką?

Mając pętelkę łatwiej będziesz miał go wyciągnąć z gara i mniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenia batonu.

Jak robię salceson w osłonce poliamidowej to nie dociskam go deseczką tylko wieszam za pętelkę w chłodnym miejscu. W takim przypadku trzeba obserwować baton i co jakiś czas "pomiętosić" go tak aby składniki wewnątrz wymieszały się przed zastygnięciem. W przeciwnym wypadku tłuszcz wypłynie na górę batonu, a na dole zostanie chudy farsz. Salceson w żołądku tradycyjnie "prasuję" deseczką.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2163-os%C5%82onka-na-salceson-jaka-powinna-by%C4%87/#findComment-52235
Udostępnij na innych stronach

  • Maxell zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.