Skocz do zawartości

Wątróbka do smarowania


Rekomendowane odpowiedzi

W związku z tym, że co niektórzy się szkolą, a na tym szkoleniu robią sobie jakieś smakołyki, postanowiłem też sobie coś zrobić.

No to zrobiłem wątróbkę do smarowania według przepisu, który wysłałem Maxellowi, a ten go zamieścił na stronie głównej:

http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1589

No i tak

słonina

cebula

wątróbka

Po usmażeniu wyszło coś takiego

 

Jednak tym razem część produkcji, jeszcze ciepłą, zaatakowałem blenderem, no i wyszedł mi produkt o takim samym smaku, tyle, że bardziej gładki :smile:

zblendowany, to ten jaśniejszy:

Jednak oboje z żoną stwierdziliśmy, że wolimy to grubsze smarowidło :grin:

Ale jak ktoś lubi, to ma przepis na wersję gładziutką :lol:

Smacznego :lol:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2212-w%C4%85tr%C3%B3bka-do-smarowania/
Udostępnij na innych stronach

Gość Anonymous

pierwsze śliwki robaczywki

Niestety dałem cebuli za dużo / wg. przepisu/ i zawiodłem się.

W/g przepisu, to wszystkiego trzeba dać w takiej samej ilości :lol:

I wtedy wszystko wychodzi ok :lol:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2212-w%C4%85tr%C3%B3bka-do-smarowania/#findComment-54699
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.