Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki

 

kimchi (z płynem)    110 g

jajka 3 szt (2 kurze, 1 indycze)

cebula                       100 g

mąka                           25 g

pomidor

sól

olej

 

20250325_122241.thumb.jpg.4764d0f77400b17385805ec9f59bf99d.jpg

 

Składniki

 

Kimchi pokroić na kawałki 1,5 x 1,5 cm

Cebulę pokroić w kostkę 0,5 x 0,5 cm

 

20250325_130210.thumb.jpg.a2f76969dcc29f7c25c1a735b7614d63.jpg

 

Wymieszać komchi, cebulę, jajka, mąkę i doprawić solą do smaku

 

20250325_131518.thumb.jpg.5cdf57d303fb6bdb6b4ca77454988238.jpg

 

Na rozgrzaną patelnię z olejem wylać masę, rozłożyć pomidory, smażyć na średnim ogniu po 10 min z każdej strony. U mnie patelnia ma 20 cm średnicy.

 

20250325_133423.thumb.jpg.eca451c346a50883fe1c2415faad1b81.jpg20250325_133956.thumb.jpg.a0f358670e3de028b6df29df18acf955.jpg

 

 

Bardzo smaczny obiad niedużym kosztem, jedyny minus nie ma mięsa:D

 

 

 

 

Edytowane przez BazylWidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22753-mazurskie-kimchijeon/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.