Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zagadka.

Jaki jest skład tej kiełbaski?

Dodam, że piersi z kurczaka w niej nie ma.

 

 

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2315-m%C3%B3j-wyr%C3%B3b-w%C4%99dzonyparzony/
Udostępnij na innych stronach

:grin: czyżby to była słonina w osłonce barierowej wg Ligawy :question:

Pozdrawiam Anetka :lol:

 

To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle !

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2315-m%C3%B3j-wyr%C3%B3b-w%C4%99dzonyparzony/#findComment-58605
Udostępnij na innych stronach

Anetko, jestem pod wrażeniem!

Brawo!

 

Jest to słonina wykonana wg przepisu Ligawy:

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1592

 

z tym, że zrobiona została w osłonce białkowej i "przy okazji" podwędzona przed parzeniem.

 

Dla lubiących tego typu wyroby przepis ten gorąco polecam.

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2315-m%C3%B3j-wyr%C3%B3b-w%C4%99dzonyparzony/#findComment-58606
Udostępnij na innych stronach

Sama miałam na nią ochotę tylko tyle tłuszczu :blush: :wink: niestety nie powinnam spożywać - ale kto wie jak będę miała dostęp szerszy do wędzarki na działce (patrz: stopnieją śniegi i się nie zakopię autkiem) to chyba spróbuje a co tam to trochę :grin: tłuszczo więcej

Pozdrawiam Anetka :lol:

 

To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle !

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2315-m%C3%B3j-wyr%C3%B3b-w%C4%99dzonyparzony/#findComment-58607
Udostępnij na innych stronach

tylko tyle tłuszczu

Nikt nie mówi, że należy ją całą od razu zjeść :grin:

Wyrób ten daje się cieniutko rozsmarować na kanapce i można go dać np. zamiast masła.

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2315-m%C3%B3j-wyr%C3%B3b-w%C4%99dzonyparzony/#findComment-58610
Udostępnij na innych stronach

Właśnie tak ładnie wyglądała słonina w puszkach . Nazywano to nawet "białą szynką".

Wyrób ten daje się cieniutko rozsmarować na kanapce i można go dać np. zamiast masła.

BonAir ,Ty to umiesz namówić ludzi do "złego" :tongue: :wink:.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2315-m%C3%B3j-wyr%C3%B3b-w%C4%99dzonyparzony/#findComment-58611
Udostępnij na innych stronach

  • 15 lat później...
W dniu 1.03.2009 o 04:10, BonAir napisał(a):

Anetko, jestem pod wrażeniem!

Brawo!

 

Jest to słonina wykonana wg przepisu Ligawy:

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1592

 

z tym, że zrobiona została w osłonce białkowej i "przy okazji" podwędzona przed parzeniem.

 

Dla lubiących tego typu wyroby przepis ten gorąco polecam.

czy masz może przepis na ta słoninę bo link nie działa a w oryginalnym przepisie nie mogę otworzyć zdjęć na których jest przepis ?!

RobertK
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2315-m%C3%B3j-wyr%C3%B3b-w%C4%99dzonyparzony/#findComment-942655
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.