BonAir Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Lutego 2009 Zagadka. Jaki jest skład tej kiełbaski? Dodam, że piersi z kurczaka w niej nie ma. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2315-m%C3%B3j-wyr%C3%B3b-w%C4%99dzonyparzony/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Lutego 2009 Może królik? :rolleyes: Z pangi chyba jej nie robiłeś. :grin: Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2315-m%C3%B3j-wyr%C3%B3b-w%C4%99dzonyparzony/#findComment-58601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Lutego 2009 Jak nie kurczak to może być indyk.Ja nie gustuję w wędlinach drobiowych, sam widok mnie nie nastraja zbyt optymistycznie, jakiś taki bezpłciowy :grin: Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2315-m%C3%B3j-wyr%C3%B3b-w%C4%99dzonyparzony/#findComment-58603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Lutego 2009 :grin: czyżby to była słonina w osłonce barierowej wg Ligawy :question: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2315-m%C3%B3j-wyr%C3%B3b-w%C4%99dzonyparzony/#findComment-58605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Lutego 2009 Anetko, jestem pod wrażeniem!Brawo! Jest to słonina wykonana wg przepisu Ligawy:http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1592 z tym, że zrobiona została w osłonce białkowej i "przy okazji" podwędzona przed parzeniem. Dla lubiących tego typu wyroby przepis ten gorąco polecam. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2315-m%C3%B3j-wyr%C3%B3b-w%C4%99dzonyparzony/#findComment-58606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Lutego 2009 Sama miałam na nią ochotę tylko tyle tłuszczu :blush: :wink: niestety nie powinnam spożywać - ale kto wie jak będę miała dostęp szerszy do wędzarki na działce (patrz: stopnieją śniegi i się nie zakopię autkiem) to chyba spróbuje a co tam to trochę :grin: tłuszczo więcej Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2315-m%C3%B3j-wyr%C3%B3b-w%C4%99dzonyparzony/#findComment-58607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 28 Lutego 2009 tylko tyle tłuszczu Nikt nie mówi, że należy ją całą od razu zjeść :grin: Wyrób ten daje się cieniutko rozsmarować na kanapce i można go dać np. zamiast masła. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2315-m%C3%B3j-wyr%C3%B3b-w%C4%99dzonyparzony/#findComment-58610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 28 Lutego 2009 Właśnie tak ładnie wyglądała słonina w puszkach . Nazywano to nawet "białą szynką". Wyrób ten daje się cieniutko rozsmarować na kanapce i można go dać np. zamiast masła.BonAir ,Ty to umiesz namówić ludzi do "złego" :tongue: :wink:. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2315-m%C3%B3j-wyr%C3%B3b-w%C4%99dzonyparzony/#findComment-58611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 28 Lutego 2009 Fajna ta słoninka. Ja chyba przestanę czytać to forum bo jak tak dalej będzie to DAROKA przegonię w 100+. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2315-m%C3%B3j-wyr%C3%B3b-w%C4%99dzonyparzony/#findComment-58624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robby7 Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 3 Sierpnia 2024 W dniu 1.03.2009 o 04:10, BonAir napisał(a): Anetko, jestem pod wrażeniem! Brawo! Jest to słonina wykonana wg przepisu Ligawy: http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1592 z tym, że zrobiona została w osłonce białkowej i "przy okazji" podwędzona przed parzeniem. Dla lubiących tego typu wyroby przepis ten gorąco polecam. czy masz może przepis na ta słoninę bo link nie działa a w oryginalnym przepisie nie mogę otworzyć zdjęć na których jest przepis ?! Cytuj RobertK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2315-m%C3%B3j-wyr%C3%B3b-w%C4%99dzonyparzony/#findComment-942655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.