Biały12 Opublikowano wczoraj o 21:14 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano wczoraj o 21:14 Witam ! Wiele czasu poświeciłem na szukanie i nic nie znalazłem. Poszukuję przepisu pikantna sałatka z ryb karpiowatych . Na pewno wcześniej był taki przepis i osobiście przeglądałem go. Z góry dziękuję za pomoc w odnalezieniu. Pozdrawiam serdecznie . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23302-poszukuj%C4%99-przepisu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano wczoraj o 21:53 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano wczoraj o 21:53 No siema, masz za mało punktów/postów...jeśli mogę pomóc i chodzi o ten przepis to łap... Sałatka pikantna z ryb karpiowatych (leszcz, płoć, japoniec, krąp, rozpiór) Puszka 200 g. Parowanie, tusze, w 100 C przez 15-20 min. Ryby schłodzić, obrać mięso z ości i rozdrobnić. Wymieszać koncentrat pomidorowy z olejem, kwaskiem cytrynowym, solą, cukrem i przyprawami. Uzupełnić wodą do 1000 g. Warzywa świeże rozdrobnić. Sterylizacja puszki 200 g w 115 C przez 25 + 70 + 30 min. Masa sałatkowa na 1000 g: Na 8 puszek, tj. 1720 g: Mięso ryb parowane – 480 g - 825 g Sos pomidorowy - 300 g - 516 g Cebula świeża - 110 g - 190 g Seler świeży - 110 g - 190 g Sos pomidorowy na 1000 g: Na 500 g: Koncentrat – 470 g - 235 g Olej - 360 g - 180 g Sól warzonka – 33 g - 16,5 g Cukier - 52 g - 26 g Kwasek cytr. - 2 g - 1 g (Ocet 10% - 45 g) ? - 22,5 g Pieprz - 6 g - 3 g Papryka słod. – 3 g - 1.5 g Goździki - 1 g - 0.5 g Kolendra - 2 g - 1 g Woda do 1000 g Woda do 500 g Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23302-poszukuj%C4%99-przepisu/#findComment-1043777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biały12 Opublikowano 23 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 godziny temu Dzięki serdeczne . Kłaniam się nisko . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23302-poszukuj%C4%99-przepisu/#findComment-1043780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.