piotrh9350 Opublikowano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 godzin temu Witam. Mam pytanie albo i dwa do was nie wiem czy w dobrym dziale ale.... Mam na działce po poprzednim właścicielu wymurowaną wędzarnie z bocznym paleniskiem ma ona palenisko z rusztem. Kilka razy już wędziłem, ale nie wychodziło Perfekt! Nie było też tragedii. Chociaż trochę nerwów miałem przy obsłudze, pilnowaniu podczas wędzenia (prawie cały czas spędzony na regulowaniu i pilnowaniu) oraz wygrzewaniu aby pozbyć się wilgoci. Oto moje pytania: 1. Mógłby ktoś dać lekką prostą i instrukcje lub jakieś podpowiedzi jak używać tego paleniska z rusztem jak zrobić dobrze żar, co z kominem na ile przymknąć szyber ? 2. Zastanawiam się ewentualnie nad przebudową na wiosnę/lato tej wędzarni lub zrobienie nowej, i moje drugie pytanie brzmi co najlepiej zrobić, jaki typ? Nie wiem czy dobry dział jak nie to przepraszam z góry 😇. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23371-pomoc-w-obs%C5%82udze/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi