pis67 Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 22 Marca 2011 fermentacja w temperaturze 22 st przez 60 godzin. To już ma dość, teraz po wędzeniu przechowywanie w chłodnym pomieszczeniu i odpowiedniej wilgotności, a kulturki zostaną tak uśpione. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/6/#findComment-153378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qzym Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 22 Marca 2011 To już ma dość, teraz po wędzeniu przechowywanie w chłodnym pomieszczeniu i odpowiedniej wilgotności, a kulturki zostaną tak uśpione. Drogi pis67 :grin: Zamierzam powędzić ok. tygodnia a nastepnie dojrzewanie ( 10-12 st, 70% RH) Czy takie parametry mogą być?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/6/#findComment-153384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 22 Marca 2011 Czy takie parametry mogą być??Temperatura bliżej 10stopni, a wilgotność u mnie 82-84, ale 70 to znośnie. W sumie to i tak wyjdzie dojrzewający kindziuk. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/6/#findComment-153387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.