Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem na samym poczatku drogi.Kompletuję sprzęt. Jestem pod nieopisanym wrazeniem wszyskich którzy wykazali się niezwykłym talentem konstruktorskim. Właściwie mam już prawie wszystko co trzeba na początku i chciałem się podzielić swoimi "odkryciami" z innymi poszukiwaczami akcesoriów i maszyn. Nie będzie zadnym odkryciem że zacząłem od studiowania oferty firm zapatrujących i "produkujacych" na porzeby gastronomii i masarstwa. Pominę różne etapy wtajemniczenia i pójde do sedna : Ceny nowych oferowanych urzadzeń są BANDYCKIE odnoszę wrażenie że ogromna większość firm nastawiła się na JAWNĄ GRABIEŻ klienta. Odkryłem że 90 % oferty jest produkowane w Chinach. Na stronie www.made-in-china.com wystarczy wpisać jedno z haseł np : Meat Grinder,Sausage Maker,Spiral Mixer,Robot Cutler,Meat Chopper,Meat Bowl Cutler w okienku "Search" czyli szukaj. Gwarantuje że ceny producentów są w zasięgu o wiele wiele wiekszego grona zadymiarzy niż to ma miejsce teraz. Potem wystarczy a googlach znależc"JAK ZOSTAĆ IMPORTEREM" i zapewniam że to wcale nie takie trudne jakby sie wydawało. Warto i nawet TRZEBA moim zdaniem tępic pazerniactwo grabież.Nie wolno się godzić na 300% marże. Szczerze zachęcam do obejrzenia strony made-in-china.com. POZDRAWIAM
Kuba-1965
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2365-a-mo%C5%BCe-bezpo%C5%9Bredni-import/

Drogi Kubo masz racje ale nie do końca.

Jeśli chodzi o typowe kopiowanie markowych produktów to owszem zgadzam się z tobą.

Sam nie handluje takim towarem bo więcej było zwrotów niż sprzedaży.

Co innego jak firmy przenoszą swoją produkcje do Chin to już inna bajka.

Trzeba zainwestować w nowe linie technologiczne na terenie tamtego kraju a to już nie są małe pieniądze.

Niestety to jest typowa postawa w biznesie aby jak najbardziej ograniczyć koszty wytworzenia i to nie chodzi tylko o Chiny, jest wiele tanich krajów w których wytwarza się markowe produkty.

Tylko że teraz przyszło nam za to zapłacić, cały europejski rynek i europejska produkcja praktycznie została przeniesiona tam gdzie taniej.

Wystarczyło drastyczne podniesienie ceł i wszystkie ceny lecą w górę na łeb i szyje a kupić w europie zakrawa na wygraną w szóstkę w totku.

Sami strzelili sobie kuku i teraz my musimy za to zapłacić

Ps

Dobrym przykładem w naszej dziedzinie są nadziewarki spotykane jeszcze na Allegro

To cudeńko miałem w sklepie ale do dziś dnia nie otrzymałem stosownego atestu PZH choć na opakowaniu pisze że ma ? pisać to sobie można różne rzeczy.

Nie ma i nigdy nie miało a z czego jest zrobione to tylko świecące Chińskie zabawki wiedzą. :grin:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe

Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2365-a-mo%C5%BCe-bezpo%C5%9Bredni-import/#findComment-60312

• Maxell zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.