Raulo Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 WitamCzy ktoś z Was ma i używa to ustrojstwo ? Dostałem Kombiwar w prezencie i widzę, że mało jest przepisów w sieci. Czyżby ten produkt wycofano ze sprzedaży. W sklepach ciężko je nawet dostać.Mój pochodzi z Niemiec. Poniżej zamieszczam to co udało mi się znaleźć w sieci: Karp pieczony na ruszcie(karp,olej,sól,kminek)Oczyszczonego karpia posmarowac olejem, pozypać kminkiem i pozostawić nakilka minut. Nastepnie położyć na ruszt. Piec w temp. 250 stopni 25 minut. Ryba w całości pieczona w folii aluminiowej(ryba, cytryna, cebula, seler, marchew, pietruszka, woda, masło lubmargaryna, sól)Oczyszczoną rybę położyć na dość dużym kawałku folii, posolić. Do środka rybywłożyć cebulę pokrojoną w plastry, kilka plastrów selera, startą marchew ipietruszkę. Wlać kilka łyżeczek od herbaty wody, a następnie włożyć kawałekmasła lub margaryny. Całość polać sokiem z cytryny.Owinąć dokładnie folią. Nadno kombiwara nalać ok. 2 szklanek wody.Piec w temp. 220 stopni przez ok. 20min. Filety z ryb na ryszcie.(filety, sól, olej)Zamrożone filety posolić, posmarować olejem. Położyć na ruszcie. Piec w temp.250 stopni przez ok. 25 minut. Wieprzowe kotlety z pieczarkami w folii(3 szt. kotletów, masło, pieczarki)Kotlety rozbić, posolić i położyć na osobnych kawałkach folii. Na każdykotlet położyć kawałek masła i pokrojone, surowe pieczarki. Owinąć szczelniefolią i położyć na ruszt. Piec w temp. 220 stopni przez ok. 25 minut. Kotlety mielone(mięso mielone, jajko, sól, przyprawy, tarta bułka - masa ogólna ok. 300 g)Mielone mięso należy wymieszać z pozostałymi składnikami, zagęszczając masętartą bułką. Uformować kotlety i piec w temp. 220 stopni przez ok. 20 min. Pieczeń rzymska.(mięso mielone [wieprzowe, wołowe], czosnek, tarta bułka, jajko, sól,przyprawy, cebula - masa ogólna ok 1000g)Mielone mięso wymieszać z jajkiem, pokrojoną cebulą, tartym czosnkiem.Posolić, doprawić do smaku i zagęścić tartą bułką. Uformować masę w kształtszyszki i połozyć na kawałku folii aluminiowej, uprzednio posmarowanejolejem. Wlać na dno kombiwara 50 ml zimnej wody. Piec w temp. 220 stopniprzez ok. 15 minut. Zmrożone frytki ziemniaczane(ok.300 g)Frytki wysypać na siatkę i piec na dolnym ruszcie bez tłuszczu w temp. 240stopni przez ok. 15 min. Kołacz owocowy z kruchego ciasta(ciasto:125 g mąki, 1 jajko, 560 g cukru, 50 g tłuszczu, 10 g proszku dopieczenia, owoceposypka: 30 g masła, 40 g mąki, 30 g cukru pudru)Wyrobić ciasto w misce, obłożyć owocami (świeżymi lub odsączonymi z kompotu),posypać posypką i piec w temp. 200 stopni przez ok. 35 minut na ruszciewysokim. Babka piaskowa(300 g mąki, 1 żółtko, 250 g cukru, 88 g tłuszczu, 4 jajka, 22 g proszku dopieczenia, 175 ml wody)Masę wymieszać i roztrzepać mikserem. Wlać do wysmarowanej tłuszczem formy.Piec w temp. 200 stopni przez 45 minut w formie blaszanej w średnicy 250 mm iwysokości 90 mm na ruszcie niskim. Jajka na wodzie.(jajka, sól, woda)Jajka wbić, każde osobno do oddzielnych filiżanek, dodać sól do smaku i zalaćdwiema łyżkami wody, tak aby żółtko znajdowało się pod wodą. Piec w temp. 250stopni przez 9-10 minut na ruszcie niskim. Pieczone ziemniaki.(umyte, jednakowej wielkości ziemniaki w mundurkach)Nadkroić ziemniaki i w powstałe szczeliny włożyć kawałki masła lub słoniny.Piec bez folii w temp. 250 stopni przez ok. 30 min na ruszcie niskim. Steki wołowe na czosnku(1,5 kg wołowiny bez kości, mielony pieprz, 2 ząbki utartego czosnku)Wymieszać pieprz z czosnkiem i tak przygotowana mieszanką smarujemyobustronnie steki. Pozostawić na 2 godziny w temp. pokojowej. Położyć naruszcie niskim i piec w tem. 200 stopni przez 20 - 40 minut. Orientacyjne temp. i czasy obróbki:Kurczak cały - 200 stopni, 150 min (1679 g)kotlety wieprzowe - 220 stopni, 10 - 20 min (373 g)udka kurczaka - 220 stopni, 30 min (8 porcji)ryba - 250 stopni, 25 min (10 porcji)krewetki - 250 stopni, 10 min (3737 g)ciasto z owocami - 200 stopni, 35 min (520 g)babka drożdżowa - 200 stopni, 45 min (656 g)ziemniaki - 250 stopni, 30 min (373 g)rozmrażanie potraw - 170 stopni (w zalezności od ilości) Cytuj A tym się zajmuję"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Raulo, ja mam kombiwar. Tak jak Ty dostałem go kilka lat temu i przez pewien czas używałem. Pamiętam, że robiłem w nim pyszne ziemniaczki właśnie tak, jak to napisałeś: Pieczone ziemniaki. (umyte, jednakowej wielkości ziemniaki w mundurkach) Nadkroić ziemniaki i w powstałe szczeliny włożyć kawałki masła lub słoniny. Piec bez folii w temp. 250 stopni przez ok. 30 min na ruszcie niskim. Trzeba jeszcze dodać, że ziemniaki muszą być solone. Ja je zawsze soliłem obficie, sypiąc sól w powstałe nacięcia i dopiero potem wypełniałem nacięcia masłem. Pamiętam, że wszelkiego rodzaju drób oraz ryby wychodziły z niego zupełnie smaczne. Teraz kombiwar stoi schowany w piwnicy i czeka na lepsze czasy :wink: Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raulo Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Dzięki za odpowiedź. Póki co będę szukał dalej Cytuj A tym się zajmuję"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Raulo, proszę : Znalazłam przepis na pstrąga Pstrąg z kombiwaru pstrąg bez głowy i zawartości przyprawy cytryna olej Oczyszczonego pstrąga posolić, popieprzyć, posypać ostrą papryka i skropić cytryną (od zewnątrz i od środka). Zawinąć w posmarowaną olejem folię do pieczenia (tzw. sreberko) i łożyć do kombiwaru na około pół godziny przy maksymalnej temperaturze pieczenia. Na 10 min przed końcem podziurkować folię, żeby odparowały woda i sos. Sprawdzić, czy rybka juz sie upiekła i wcinać z frytkami i surówkami. KOMBIWAR - udka kurczaka udka umyć, ułożyć w jednej warstwie na np. formie sylikonowej do pieczenia i obsypać przyprawami piec na dolnym lub średnim ruszcie ( po nałożeniu dodatkowego okręgu) w temperaturze 220 OC około 40-60 minut w zależności od wielkości udek, dla pewności można udka obrócić na około 20 minut przed podaniem - z udek kurczaka wytopi się tłuszczyk więc niczym go nie polewamy - forma złapie nam pyszny, naturalny sosik Danie piekę w kombiwarze stąd jego nazwa, ale z powodzeniem można skorzystać z piekarnika MIĘSO Pieczeń jagnięca po królewsku Karkówka jagnięca z 6-7 kotletami: ½ szklanki posiekanej dymki; ½ szklanki pokrojonego selera; 1 obrane jabłko; 2 łyżki stołowe masła; 3 łyżki stołowe pokrojonych suszonych moreli (morele moczyć przez noc w wodzie); 2 łyżki stołowe posiekanej natki pietruszki; ½ cytryny; 1 łyżka stołowa soku pomarańczowego; czosnek; sól; pieprz ziarnisty; olej lub masło do smażenia. Mięso odkroić od kości, tak aby kości pozostały przy mięsie. Kości unieść do góry i ułożyć tak, aby mogły się stać filarem „korony” (można je związać nicią). Takie wystające kości owinąć folią aluminiową i uformować koronę. Cebulkę, seler i jabłka usmażyć na złoto. Dodać morele, natkę i skropić cytryną i sokiem pomarańczowym. Dodać sól, czosnek i pieprz. Pozostawić do ostygnięcia. Nadzieniem napełnić koronę i natrzeć mięso. Przygotowane w ten sposób mięso położyć na nisko powieszonym ruszcie. Piec 25 minut w temperaturze 175˚C. Następnie podlać sosem z pieczenia. Piec dalszych 25 minut w temperaturze 200˚C. Aby zapobiec przypaleniu mięsa można górę przykryć folią aluminiową. Co jakiś czas podlewać mięso sosem z pieczenia. Nadziewana cielęcina 1,5 kg cielęciny bez kości z wyciętą kieszenią; 2 łyżki masła; czosnek, sól i pieprz. Nadzienie: 1 łyżka masła; ½ szklanki posiekanej cebuli; 1 łyżka soku z cytryny lub pomarańczy; 1 łyżka startej skórki z cytryny; 1 szklanka posiekanych grzybów; 2 szklanki bułki tartej; 1 delikatnie ubite jajko Rozgrzać patelnię. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła i usmażyć cebulkę do miękkości. Dodać startą skórkę z cytryny, sok cytrynowy, czosnek i grzyby. Smażyć około 3-4 minut. Następnie zawartość przełożyć do innego naczynia. Wymieszać z bułką tartą, czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać jajko. Tak przygotowanym nadzieniem natrzeć od wewnątrz kieszeń wyciętą w mięsie i napełnić. Kieszeń zaszyć. Kombiwar rozgrzać do temperatury 163˚C. Mięso natrzeć masłem i ułożyć na dolnym ruszcie kombiwaru. Piec około 40 minut z ziemniakami, do momentu aż będą gotowe. Podawać z groszkiem. Pokrojone mięso można polać sosem. 1 kg skrzydełek; mała cebula; 1 łyżka miodu; 2 łyżki przecieru pomidorowego Marynata: 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki sosu sojowego; 1 łyżka posiekanego imbiru Skrzydełka pozbawić nadmiaru tłuszczu. Wysuszyć i włożyć do przygotowanego naczynia. Wymieszać sok cytryny, sos sojowy i imbir. Polać skrzydełka, wymieszać, pozostawić w marynacie na 3 – 4 godziny. Co jakiś czas pomieszać. Wymieszać ze sobą miód, przecier pomidorowy i 2 łyżki marynaty. Skrzydełka rozłożyć na wyższym metalowym ruszcie. Piec 10 minut w temperaturze 163˚C. Po upieczeniu skrzydełka wyciągnąć i natrzeć miodem z przecierem. Ponownie rozłożyć na ruszcie i piec kolej- nych 5 minut. Następnie ponownie natrzeć miodem z przecierem i piec dalszych 5 minut. Pieczony kurczak 1 kurczak; 1 mała cebula; 1 łyżka masła; ½ szklanki grzybów; ½ szklanki drobnej bułki tartej, czosnku, soli i pieprzu; 1 łyżka posiekanej natki pietruszki; 1 łyżka startej skórki z cytryny; ¼ łyżki majeranku; szczypta gałki muszkatołowej; 1 jajko Kurczaka dokładnie umyć, odkroić nadmiar tłuszczu. Cebulę obrać, posiekać i usmażyć do miękkości. Dodać grzyby i smażyć jeszcze przez chwilę. Dodać bułkę tartą, sól, pieprz, natkę, skórkę z cytryny, majeranek, gałkę muszkatołową i ubite jajko. Kurczaka napełnić nadzieniem i zaszyć. Z zewnątrz natrzeć solą i pieprzem. Włożyć do kombiwaru na dolny ruszt. Piec 20 minut w temperaturze 163˚C. Po tym czasie kurczaka obrócić, dodać ziemniaki i piec dalszych 20 minut. Kiedy cały kurczak jest złotobrązowy można go wyjąć. Sos: Wziąć resztki z nadzienia, sok i odrobinę tłuszczu. Dodać łyżkę mąki i mieszać do momentu aż zbrązowieje. Ciągle mieszając dodać powoli półtora szklanki pokrojonego w kostkę kurczaka i grzyby. Mieszając zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wspaniały stek 1 kg steku w jednym kawałku; czosnek; sól; pieprz; ½ szklanki czerwonego wina; 2 potarte marchewki; starta skórka z cytryny; starta skórka z pomarańczy; 1 duża posiekana cebula; 2 łyżki posiekanej natki pietruszki; 1 łyżka śmietany, może być kwaśna Stek marynować przez 4 godziny w winie z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu. Co jakiś czas obracać. Po wyciągnięciu mięsa z marynaty marynatę zachować. Stek natrzeć marchewką wymieszaną ze skórką z cytryny i pomarańczy, cebulą i natką a następnie włożyć do specjalnego rękawa do pieczenia. Przygotowane w ten sposób mięso włożyć do kombiwaru na dolny ruszt. Piec przez 30 minut w temperaturze 190˚C. Po tym czasie mięso wyciągnąć z folii i piec kolejne 30 minut. Po tym czasie mięso wyciągnąć i trzymać w cieple, aby nie ostygło. Do pozostałej marynaty dodać sos z pieczenia mięsa i doprowadzić do wrzenia. Dodać śmietany i gotować jeszcze około 1 minuty. Stek podawać pokrojony na porcje. Żeberka wołowe w winie 1,6 kg wołowych żeberek; sól i pieprz; 2 łyżki czerwonego wina; 2 łyżki wody; 2 łyżki mąki Z żeberek odkroić nadmiar tłuszczu. Natrzeć solą i pieprzem. Mięso włożyć do naczynia, podlać winem i wodą. Pozostawić w marynacie na 4 godziny. Piec w kombiwarze na niskim ruszcie przez 1 godzinę w temperaturze 160˚C. Następnie mięso obrócić i piec w temperaturze 175˚C przez około 40 minut jeśli mięso ma być słabo wypieczone, 50 minut jeśli ma być średnio wypieczone, 1 godzinę jeśli ma być dobrze wypieczone. Pieczeń wieprzowa z ziemniakami Karkówka wieprzowa; 700 g ziemniaków; sól; pieprz Ziemniaki obrać, przekroić na pół lub ćwiartki (zależnie od wielkości ziemniaków). Mięso umyć, posolić i popieprzyć. Ziemniaki i mięso rozłożyć na dolnym metalowym ruszcie. Ziemniaki posolić. Nastawić termostat na temperaturę 160˚C. Czas pieczenia: 20 minut (na każde 0,4kg mięsa) plus 25 minut (karkówka bez kości) lub plus 30 minut (karkówka z kością). 50 minut przed końcem pieczenia dodać pokrojone ziemniaki. Mniej więcej w połowie czasu pieczenia lub w momencie kiedy góra ziemniaków zacznie brązowieć należy je obrócić. WARZYWA Pieczone warzywa Warzywa według uznania; sól; pieprz; czosnek; olej Warzywa umyć i osuszyć. Pokroić na duże kawałki. Do garnka wlać 2-3 łyżki oleju, dodać czosnek, sól i pieprz. Obsmażyć warzywa. Opieczone warzywa rozłożyć na górnym ruszcie, pozostawiając odstępy pomiędzy poszczególnymi kawałkami, co umożliwi cyrkulację gorącego powietrza. Kombiwar ustawić na 260˚C. Po rozgrzaniu do misy włożyć ruszt z warzywami i przykręcić temperaturę do 182˚C. Minutnik nastawić na 30 – 45 minut. Czas przygotowywania zależy od rodzaju warzyw i wielkości kawałków. Ziemniaki pieczone w folii Średniej wielkości umyte nowe ziemniaki; masło; czosnek; sól; pieprz Ziemniaki umyć, przekroić na połówki i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozłożyć na folii aluminiowej. Na środek każdego ziemniaka dać masło, posypać czosnkiem, solą i pieprzem. Następnie ziemniaki zawinąć w folię. Rozłożyć na górnym ruszcie. Nastawić kombiwar na 45 minut, piec w temperaturze 190˚C. Przygotowane w ten sposób ziemniaki są doskonałym dodatkiem do pieczonego mięsa. Przed wyciągnięciem sprawdzić przy pomocy widelca, czy ziemniaki są dobrze upieczone. Jeśli nie, należy wydłużyć czas pieczenia. Podawać z kwaśną śmietaną, szczypiorkiem, tartym serem. Dla urozmaicenia smaku masło można skropić sosem sojowym. Kalafior zapiekany 1 mały kalafior; 50g masła; 3 łyżki mąki; 1,5 szklanki mleka; 1/3 szklanki startego sera cheddar; sól; pieprz; ½ szklanki bułki tartej Kalafior umyć, podzielić na różyczki i gotować w gorącej osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyjąć z wody. Przygotować sos beszamelowy: na średnio rozgrzanej patelni roztopić masło, wsypać mąkę, przyprawy, wymieszać i gotować około 1 minuty. Bułkę tartą wymieszać z potartym serem i resztą masła. Różyczki kalafiora rozłożyć na blasze do pieczenia lub ułożyć w naczyniu żaroodpornym, które zmieści się do kombiwaru. Kalafior zalać sosem beszamelowym i posypać bułką tartą z serem. Zapiekać 20 minut w temperaturze 150˚C aż kalafior będzie złotawy. Jeśli blacha z kalafiorem była wkładana do nie nagrzanego kombiwaru czas pieczenia wydłuża się o około 10 – 15 minut Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 i jeszce tutaj http://ab-services.pl/allegro/wystawianie/foto/expo_service/optimum/kombiwary/ax_777_m/ax777m_im.pdf Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusy Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 A ile to kosztuje i czy jest drogie w eksploatacji? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raulo Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 WOW. Dziękuję Wam wszystkim. Już myślałem, że nie dość, że nie idzie tego dostać w sklepach to jeszcze przepisów nie ma Kusy widziałem to cacko na niemieckim ebay'u Koszt zakupu z wysyłką do Polski 380 PLN Co do eksploatacji to trudno powiedzieć. Na pewno taniej jak piekarnik zwyczajnych rozmiarów. Choćby dlatego, że o wiele szybciej się nagrzewa z racji na gabaryty. Cytuj A tym się zajmuję"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Już myślałem, że nie dość, że nie idzie tego dostać w sklepach to jeszcze przepisów nie ma Teraz jest wersja udoskonalona TURBO OVEN :grin: http://www.tvmarket.pl/opiekacz_turbo_oven-74297-p.html Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raulo Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Cena widac też udoskonalona Mój tez jest Jakiś Turbo Dokładnie taki jak ten : http://cgi.ebay.pl/Flavorwave-Oven-Turbo-Grill-3000-Heissluftgrill_W0QQitemZ260382145148QQcmdZViewItemQQptZDE_Elektronik_Computer_Haushaltsger%C3%A4te_Mikrowellenherde_PM?hash=item260382145148&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1399|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1309 Cytuj A tym się zajmuję"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Właśnie ostatnimi czasy reklamują go w TV Market i pokazują jak się szybko wszytko gotuje/smaży/piecze :rolleyes: . Wrzucają np.steki prosto z zamrażarki Pozdrawiam. :wink: P.S.Te starsze wersje to miały tylko cyrkulację gorącego powietrza a w tej wersji to nawet coś świeci :rolleyes: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 kusy, na allegro 0d 102 do 359 pln Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość quartz Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Ja też posiadam, firmy nie podam żeby mnie nie oskarżono o kryptoreklamę. W każdym razie nic wielce firmowego. Wspaniałe urządzenie do pieczenia, zapiekania, odgrzewania, odmrażania. Nie ma sensu szukać specjalnych przepisów, zrobisz w tym wszystko co i w piekarniku. Całe kurczaki czy też same udka, pstrągi, karkówka, polędwiczki z dzika itd. Stanowi pewną namiastkę grilla. Wielką zaletą jest możliwość obserwowania procesu pieczenia bez konieczności otwierania. Mankament - dolne naczynie jest bardzo niewygodne do mycia. Duża, ciężka miska ze szkła. U mnie się nie mieści w zlewie, myję pod prysznicem.P.S. Z tv shopu bym nie kupił, coś mi tam wygląda na ściemę. Ale mogę się mylić.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Jestem posiadaczem tego urządzenia od kilku dobrych lat. Mogę powiedzieć że bije tradycyjnego grilla pod względem smaku bezpieczeństwa - trudno o dioksyny z przepalonego tłuszczu ). Najlepiej smakuje pieczony kurczak ziemniaki i wszystko co można grillować. Próbowałem też piec bułeczki i rogale. Można tyle że sam gar jest mały na takie wyroby. Jeżeli by zrobić samemu podobne urządzenie kilka razy większe i na 400V ( 6KW ) wtedy prosiaki były by super pieczone i wszystkie piece do pieczenia zostaną przeżytkiem. Myślę o takim piecu z obrotowym rożnem żeby prosiaczek kręcąc się sam się „polewał” Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość quartz Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Dokładnie Raulo. To zwykły mały piekarnik z górną grzałką i tzw. termoobiegiem (wiatrak). Warto sprawdzić, jak to jest reklamowane w Polsce i w innych krajach. Tylko u nas jest mowa o lampie halogenowej, promieniowaniu podczerwonym i innych bzdetach.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusy Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Jakoś nie mam zaufania do TV Market!To co oferują wygląda na badziewie!Bardziej wierzę Allegro! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-65102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raulo Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 12 Lipca 2009 Co do samego urządzenia.Po kilku tygodniach dochodzę do wniosku, ze to fajna rzecz ale ma jedno ALE..Mianowicie często mięso jak i ciasta zbyt mocno przypiekają sie od góry podczas gdy w środku jeszcze nie sa gotowe Dotyczy to smakołyków, które trzeba piec w wysokiej temp. lub grillowania. Cytuj A tym się zajmuję"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-73742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edit Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 5 Listopada 2009 Co do samego urządzenia. Po kilku tygodniach dochodzę do wniosku, ze to fajna rzecz ale ma jedno ALE.. Mianowicie często mięso jak i ciasta zbyt mocno przypiekają sie od góry podczas gdy w środku jeszcze nie sa gotowe Dotyczy to smakołyków, które trzeba piec w wysokiej temp. lub grillowania. Podpisuję się od tym. Dzisiaj piekłam ciasto drożdżowe, z wierzchu było spieczone, na spodzie niedopieczone (175 st. 40 min plus 10 na dopieczenie). Może trzeba wypraktykować, ale co z mięsem? Czy muszę kilka razy zepsuć potrawę żeby się nauczyć? Cytuj Dum spiro spero Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-86640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 5 Listopada 2009 Czy muszę kilka razy zepsuć potrawę żeby się nauczyć? Witaj :grin: , my też się cieszymy, że dołączyłaś do Naszej Zadymiarskiej Braci :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-86642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edit Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 5 Listopada 2009 Witaj :grin: , my też się cieszymy, że dołączyłaś do Naszej Zadymiarskiej Braci :grin: Pozdrawiam :wink: Miło mi. Już się zastanawiam jak w kombiwarze piec pasztety, chleby i inne wspaniałe potrawy, które tu znalazłam. Tylko co z dietą? Cytuj Dum spiro spero Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-86645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.