Skocz do zawartości

Kombiwar - potrzebne przepisy


Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś z Was ma i używa to ustrojstwo ? :)

Dostałem Kombiwar w prezencie i widzę, że mało jest przepisów w sieci.

Czyżby ten produkt wycofano ze sprzedaży. W sklepach ciężko je nawet dostać.

Mój pochodzi z Niemiec.

 

Poniżej zamieszczam to co udało mi się znaleźć w sieci:

 

Karp pieczony na ruszcie

(karp,olej,sól,kminek)

Oczyszczonego karpia posmarowac olejem, pozypać kminkiem i pozostawić na

kilka minut. Nastepnie położyć na ruszt. Piec w temp. 250 stopni 25 minut.

 

Ryba w całości pieczona w folii aluminiowej

(ryba, cytryna, cebula, seler, marchew, pietruszka, woda, masło lub

margaryna, sól)

Oczyszczoną rybę położyć na dość dużym kawałku folii, posolić. Do środka ryby

włożyć cebulę pokrojoną w plastry, kilka plastrów selera, startą marchew i

pietruszkę. Wlać kilka łyżeczek od herbaty wody, a następnie włożyć kawałek

masła lub margaryny. Całość polać sokiem z cytryny.Owinąć dokładnie folią. Na

dno kombiwara nalać ok. 2 szklanek wody.Piec w temp. 220 stopni przez ok. 20

min.

 

Filety z ryb na ryszcie.

(filety, sól, olej)

Zamrożone filety posolić, posmarować olejem. Położyć na ruszcie. Piec w temp.

250 stopni przez ok. 25 minut.

 

Wieprzowe kotlety z pieczarkami w folii

(3 szt. kotletów, masło, pieczarki)

Kotlety rozbić, posolić i położyć na osobnych kawałkach folii. Na każdy

kotlet położyć kawałek masła i pokrojone, surowe pieczarki. Owinąć szczelnie

folią i położyć na ruszt. Piec w temp. 220 stopni przez ok. 25 minut.

 

Kotlety mielone

(mięso mielone, jajko, sól, przyprawy, tarta bułka - masa ogólna ok. 300 g)

Mielone mięso należy wymieszać z pozostałymi składnikami, zagęszczając masę

tartą bułką. Uformować kotlety i piec w temp. 220 stopni przez ok. 20 min.

 

Pieczeń rzymska.

(mięso mielone [wieprzowe, wołowe], czosnek, tarta bułka, jajko, sól,

przyprawy, cebula - masa ogólna ok 1000g)

Mielone mięso wymieszać z jajkiem, pokrojoną cebulą, tartym czosnkiem.

Posolić, doprawić do smaku i zagęścić tartą bułką. Uformować masę w kształt

szyszki i połozyć na kawałku folii aluminiowej, uprzednio posmarowanej

olejem. Wlać na dno kombiwara 50 ml zimnej wody. Piec w temp. 220 stopni

przez ok. 15 minut.

 

Zmrożone frytki ziemniaczane

(ok.300 g)

Frytki wysypać na siatkę i piec na dolnym ruszcie bez tłuszczu w temp. 240

stopni przez ok. 15 min.

 

Kołacz owocowy z kruchego ciasta

(ciasto:125 g mąki, 1 jajko, 560 g cukru, 50 g tłuszczu, 10 g proszku do

pieczenia, owoce

posypka: 30 g masła, 40 g mąki, 30 g cukru pudru)

Wyrobić ciasto w misce, obłożyć owocami (świeżymi lub odsączonymi z kompotu),

posypać posypką i piec w temp. 200 stopni przez ok. 35 minut na ruszcie

wysokim.

 

Babka piaskowa

(300 g mąki, 1 żółtko, 250 g cukru, 88 g tłuszczu, 4 jajka, 22 g proszku do

pieczenia, 175 ml wody)

Masę wymieszać i roztrzepać mikserem. Wlać do wysmarowanej tłuszczem formy.

Piec w temp. 200 stopni przez 45 minut w formie blaszanej w średnicy 250 mm i

wysokości 90 mm na ruszcie niskim.

 

Jajka na wodzie.

(jajka, sól, woda)

Jajka wbić, każde osobno do oddzielnych filiżanek, dodać sól do smaku i zalać

dwiema łyżkami wody, tak aby żółtko znajdowało się pod wodą. Piec w temp. 250

stopni przez 9-10 minut na ruszcie niskim.

 

Pieczone ziemniaki.

(umyte, jednakowej wielkości ziemniaki w mundurkach)

Nadkroić ziemniaki i w powstałe szczeliny włożyć kawałki masła lub słoniny.

Piec bez folii w temp. 250 stopni przez ok. 30 min na ruszcie niskim.

 

Steki wołowe na czosnku

(1,5 kg wołowiny bez kości, mielony pieprz, 2 ząbki utartego czosnku)

Wymieszać pieprz z czosnkiem i tak przygotowana mieszanką smarujemy

obustronnie steki. Pozostawić na 2 godziny w temp. pokojowej. Położyć na

ruszcie niskim i piec w tem. 200 stopni przez 20 - 40 minut.

 

Orientacyjne temp. i czasy obróbki:

Kurczak cały - 200 stopni, 150 min (1679 g)

kotlety wieprzowe - 220 stopni, 10 - 20 min (373 g)

udka kurczaka - 220 stopni, 30 min (8 porcji)

ryba - 250 stopni, 25 min (10 porcji)

krewetki - 250 stopni, 10 min (3737 g)

ciasto z owocami - 200 stopni, 35 min (520 g)

babka drożdżowa - 200 stopni, 45 min (656 g)

ziemniaki - 250 stopni, 30 min (373 g)

rozmrażanie potraw - 170 stopni (w zalezności od ilości)

A tym się zajmuję

"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/
Udostępnij na innych stronach

Raulo, ja mam kombiwar. Tak jak Ty dostałem go kilka lat temu i przez pewien czas używałem. Pamiętam, że robiłem w nim pyszne ziemniaczki właśnie tak, jak to napisałeś:

 

Pieczone ziemniaki.

(umyte, jednakowej wielkości ziemniaki w mundurkach)

Nadkroić ziemniaki i w powstałe szczeliny włożyć kawałki masła lub słoniny.

Piec bez folii w temp. 250 stopni przez ok. 30 min na ruszcie niskim.

Trzeba jeszcze dodać, że ziemniaki muszą być solone. Ja je zawsze soliłem obficie, sypiąc sól w powstałe nacięcia i dopiero potem wypełniałem nacięcia masłem.

 

Pamiętam, że wszelkiego rodzaju drób oraz ryby wychodziły z niego zupełnie smaczne.

 

Teraz kombiwar stoi schowany w piwnicy i czeka na lepsze czasy :wink:

Pozdrawiam... Piotrek.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64385
Udostępnij na innych stronach

Raulo, proszę :

Znalazłam przepis na pstrąga

 

Pstrąg z kombiwaru

 

pstrąg bez głowy i zawartości

przyprawy

cytryna

olej

 

Oczyszczonego pstrąga posolić, popieprzyć, posypać ostrą papryka i skropić cytryną (od zewnątrz i od środka). Zawinąć w posmarowaną olejem folię do pieczenia (tzw. sreberko) i łożyć do kombiwaru na około pół godziny przy maksymalnej temperaturze pieczenia.

Na 10 min przed końcem podziurkować folię, żeby odparowały woda i sos. Sprawdzić, czy rybka juz sie upiekła i wcinać z frytkami i surówkami.

 

KOMBIWAR - udka kurczaka

udka umyć, ułożyć w jednej warstwie na np. formie sylikonowej do pieczenia i obsypać przyprawami

piec na dolnym lub średnim ruszcie ( po nałożeniu dodatkowego okręgu) w temperaturze 220 OC około 40-60 minut w zależności od wielkości udek, dla pewności można udka obrócić na około 20 minut przed podaniem :)

 

- z udek kurczaka wytopi się tłuszczyk więc niczym go nie polewamy

- forma złapie nam pyszny, naturalny sosik :)

 

Danie piekę w kombiwarze stąd jego nazwa, ale z powodzeniem można skorzystać z piekarnika :)

 

MIĘSO

Pieczeń jagnięca po królewsku

Karkówka jagnięca z 6-7 kotletami: ½ szklanki posiekanej dymki; ½ szklanki

pokrojonego selera; 1 obrane jabłko; 2 łyżki stołowe masła; 3 łyżki stołowe

pokrojonych suszonych moreli (morele moczyć przez noc w wodzie); 2 łyżki

stołowe posiekanej natki pietruszki; ½ cytryny; 1 łyżka stołowa soku pomarańczowego;

czosnek; sól; pieprz ziarnisty; olej lub masło do smażenia.

 

Mięso odkroić od kości, tak aby kości pozostały przy mięsie. Kości unieść

do góry i ułożyć tak, aby mogły się stać filarem „korony” (można je związać

nicią). Takie wystające kości owinąć folią aluminiową i uformować koronę.

Cebulkę, seler i jabłka usmażyć na złoto. Dodać morele, natkę i skropić

cytryną i sokiem pomarańczowym. Dodać sól, czosnek i pieprz. Pozostawić

do ostygnięcia. Nadzieniem napełnić koronę i natrzeć mięso.

Przygotowane w ten sposób mięso położyć na nisko powieszonym

ruszcie. Piec 25 minut w temperaturze 175˚C. Następnie podlać sosem

z pieczenia. Piec dalszych 25 minut w temperaturze 200˚C. Aby zapobiec

przypaleniu mięsa można górę przykryć folią aluminiową. Co jakiś czas

podlewać mięso sosem z pieczenia.

 

Nadziewana cielęcina

1,5 kg cielęciny bez kości z wyciętą kieszenią; 2 łyżki masła; czosnek, sól

i pieprz. Nadzienie: 1 łyżka masła; ½ szklanki posiekanej cebuli; 1 łyżka soku

z cytryny lub pomarańczy; 1 łyżka startej skórki z cytryny; 1 szklanka posiekanych

grzybów; 2 szklanki bułki tartej; 1 delikatnie ubite jajko

Rozgrzać patelnię. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła i usmażyć cebulkę

do miękkości. Dodać startą skórkę z cytryny, sok cytrynowy, czosnek

i grzyby. Smażyć około 3-4 minut. Następnie zawartość przełożyć do innego

naczynia. Wymieszać z bułką tartą, czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać

jajko. Tak przygotowanym nadzieniem natrzeć od wewnątrz kieszeń

wyciętą w mięsie i napełnić. Kieszeń zaszyć. Kombiwar rozgrzać do temperatury

163˚C. Mięso natrzeć masłem i ułożyć na dolnym ruszcie kombiwaru.

Piec około 40 minut z ziemniakami, do momentu aż będą gotowe.

Podawać z groszkiem. Pokrojone mięso można polać sosem.

 

 

1 kg skrzydełek; mała cebula; 1 łyżka miodu; 2 łyżki przecieru pomidorowego

Marynata: 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki sosu sojowego; 1 łyżka posiekanego

imbiru

Skrzydełka pozbawić nadmiaru tłuszczu. Wysuszyć i włożyć do przygotowanego

naczynia. Wymieszać sok cytryny, sos sojowy i imbir. Polać

skrzydełka, wymieszać, pozostawić w marynacie na 3 – 4 godziny. Co jakiś

czas pomieszać. Wymieszać ze sobą miód, przecier pomidorowy i 2 łyżki

marynaty. Skrzydełka rozłożyć na wyższym metalowym ruszcie. Piec 10

minut w temperaturze 163˚C. Po upieczeniu skrzydełka wyciągnąć

i natrzeć miodem z przecierem. Ponownie rozłożyć na ruszcie i piec kolej-

nych 5 minut. Następnie ponownie natrzeć miodem z przecierem i piec

dalszych 5 minut.

Pieczony kurczak

1 kurczak; 1 mała cebula; 1 łyżka masła; ½ szklanki grzybów; ½ szklanki

drobnej bułki tartej, czosnku, soli i pieprzu; 1 łyżka posiekanej natki pietruszki;

1 łyżka startej skórki z cytryny; ¼ łyżki majeranku; szczypta gałki muszkatołowej;

1 jajko

Kurczaka dokładnie umyć, odkroić nadmiar tłuszczu. Cebulę obrać,

posiekać i usmażyć do miękkości. Dodać grzyby i smażyć jeszcze przez

chwilę. Dodać bułkę tartą, sól, pieprz, natkę, skórkę z cytryny, majeranek,

gałkę muszkatołową i ubite jajko. Kurczaka napełnić nadzieniem i zaszyć.

Z zewnątrz natrzeć solą i pieprzem. Włożyć do kombiwaru na dolny ruszt.

Piec 20 minut w temperaturze 163˚C. Po tym czasie kurczaka obrócić,

dodać ziemniaki i piec dalszych 20 minut. Kiedy cały kurczak jest złotobrązowy

można go wyjąć.

Sos: Wziąć resztki z nadzienia, sok i odrobinę tłuszczu. Dodać łyżkę mąki

i mieszać do momentu aż zbrązowieje. Ciągle mieszając dodać powoli

półtora szklanki pokrojonego w kostkę kurczaka i grzyby. Mieszając zagotować.

Doprawić do smaku solą i pieprzem.

 

Wspaniały stek

1 kg steku w jednym kawałku; czosnek; sól; pieprz; ½ szklanki czerwonego

wina; 2 potarte marchewki; starta skórka z cytryny; starta skórka z pomarańczy;

1 duża posiekana cebula; 2 łyżki posiekanej natki pietruszki; 1 łyżka

śmietany, może być kwaśna

Stek marynować przez 4 godziny w winie z dodatkiem czosnku, soli

i pieprzu. Co jakiś czas obracać. Po wyciągnięciu mięsa z marynaty marynatę

zachować. Stek natrzeć marchewką wymieszaną ze skórką z cytryny

i pomarańczy, cebulą i natką a następnie włożyć do specjalnego rękawa

do pieczenia. Przygotowane w ten sposób mięso włożyć do kombiwaru

na dolny ruszt. Piec przez 30 minut w temperaturze 190˚C. Po tym czasie

mięso wyciągnąć z folii i piec kolejne 30 minut. Po tym czasie mięso wyciągnąć

i trzymać w cieple, aby nie ostygło. Do pozostałej marynaty dodać

sos z pieczenia mięsa i doprowadzić do wrzenia. Dodać śmietany i gotować

jeszcze około 1 minuty. Stek podawać pokrojony na porcje.

 

Żeberka wołowe w winie

1,6 kg wołowych żeberek; sól i pieprz; 2 łyżki czerwonego wina; 2 łyżki wody;

2 łyżki mąki

Z żeberek odkroić nadmiar tłuszczu. Natrzeć solą i pieprzem. Mięso włożyć

do naczynia, podlać winem i wodą. Pozostawić w marynacie na 4 godziny.

Piec w kombiwarze na niskim ruszcie przez 1 godzinę w temperaturze

160˚C. Następnie mięso obrócić i piec w temperaturze 175˚C przez około

40 minut jeśli mięso ma być słabo wypieczone, 50 minut jeśli ma być średnio

wypieczone, 1 godzinę jeśli ma być dobrze wypieczone.

 

Pieczeń wieprzowa z ziemniakami

Karkówka wieprzowa; 700 g ziemniaków; sól; pieprz

Ziemniaki obrać, przekroić na pół lub ćwiartki (zależnie od wielkości ziemniaków).

Mięso umyć, posolić i popieprzyć. Ziemniaki i mięso rozłożyć na dolnym

metalowym ruszcie. Ziemniaki posolić. Nastawić termostat na temperaturę

160˚C. Czas pieczenia: 20 minut (na każde 0,4kg mięsa) plus 25 minut

(karkówka bez kości) lub plus 30 minut (karkówka z kością). 50 minut przed

końcem pieczenia dodać pokrojone ziemniaki. Mniej więcej w połowie czasu

pieczenia lub w momencie kiedy góra ziemniaków zacznie brązowieć należy

je obrócić.

 

WARZYWA

 

Pieczone warzywa

Warzywa według uznania; sól; pieprz; czosnek; olej

Warzywa umyć i osuszyć. Pokroić na duże kawałki. Do garnka wlać 2-3

łyżki oleju, dodać czosnek, sól i pieprz. Obsmażyć warzywa. Opieczone

warzywa rozłożyć na górnym ruszcie, pozostawiając odstępy pomiędzy

poszczególnymi kawałkami, co umożliwi cyrkulację gorącego

powietrza. Kombiwar ustawić na 260˚C. Po rozgrzaniu do misy włożyć

ruszt z warzywami i przykręcić temperaturę do 182˚C. Minutnik nastawić

na 30 – 45 minut. Czas przygotowywania zależy od rodzaju warzyw

i wielkości kawałków.

 

Ziemniaki pieczone w folii

Średniej wielkości umyte nowe ziemniaki; masło; czosnek; sól; pieprz

Ziemniaki umyć, przekroić na połówki i osuszyć papierowym ręcznikiem.

Rozłożyć na folii aluminiowej. Na środek każdego ziemniaka dać masło,

posypać czosnkiem, solą i pieprzem. Następnie ziemniaki zawinąć w folię.

Rozłożyć na górnym ruszcie. Nastawić kombiwar na 45 minut, piec w temperaturze

190˚C. Przygotowane w ten sposób ziemniaki są doskonałym

dodatkiem do pieczonego mięsa. Przed wyciągnięciem sprawdzić przy

pomocy widelca, czy ziemniaki są dobrze upieczone. Jeśli nie, należy wydłużyć

czas pieczenia. Podawać z kwaśną śmietaną, szczypiorkiem, tartym

serem. Dla urozmaicenia smaku masło można skropić sosem sojowym.

 

Kalafior zapiekany

1 mały kalafior; 50g masła; 3 łyżki mąki; 1,5 szklanki mleka; 1/3 szklanki startego

sera cheddar; sól; pieprz; ½ szklanki bułki tartej

Kalafior umyć, podzielić na różyczki i gotować w gorącej osolonej wodzie.

Po ugotowaniu wyjąć z wody.

Przygotować sos beszamelowy: na średnio rozgrzanej patelni roztopić

masło, wsypać mąkę, przyprawy, wymieszać i gotować około 1 minuty.

Bułkę tartą wymieszać z potartym serem i resztą masła. Różyczki kalafiora

rozłożyć na blasze do pieczenia lub ułożyć w naczyniu żaroodpornym,

które zmieści się do kombiwaru. Kalafior zalać sosem beszamelowym i

posypać bułką tartą z serem. Zapiekać 20 minut w temperaturze 150˚C

aż kalafior będzie złotawy. Jeśli blacha z kalafiorem była wkładana do nie

nagrzanego kombiwaru czas pieczenia wydłuża się o około 10 – 15 minut

Paweł 603957797

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64710
Udostępnij na innych stronach

WOW. Dziękuję Wam wszystkim.

Już myślałem, że nie dość, że nie idzie tego dostać w sklepach to jeszcze przepisów nie ma :)

 

Kusy widziałem to cacko na niemieckim ebay'u Koszt zakupu z wysyłką do Polski 380 PLN

 

Co do eksploatacji to trudno powiedzieć. Na pewno taniej jak piekarnik zwyczajnych rozmiarów. Choćby dlatego, że o wiele szybciej się nagrzewa z racji na gabaryty.

A tym się zajmuję

"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64717
Udostępnij na innych stronach

Już myślałem, że nie dość, że nie idzie tego dostać w sklepach to jeszcze przepisów nie ma

Teraz jest wersja udoskonalona TURBO OVEN :grin:

http://www.tvmarket.pl/opiekacz_turbo_oven-74297-p.html

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64718
Udostępnij na innych stronach

Właśnie ostatnimi czasy reklamują go w TV Market i pokazują jak się szybko wszytko gotuje/smaży/piecze :rolleyes: . Wrzucają np.steki prosto z zamrażarki :cool:

 

Pozdrawiam. :wink:

P.S.Te starsze wersje to miały tylko cyrkulację gorącego powietrza a w tej wersji to nawet coś świeci :rolleyes:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64720
Udostępnij na innych stronach

Ja też posiadam, firmy nie podam żeby mnie nie oskarżono o kryptoreklamę. W każdym razie nic wielce firmowego. Wspaniałe urządzenie do pieczenia, zapiekania, odgrzewania, odmrażania. Nie ma sensu szukać specjalnych przepisów, zrobisz w tym wszystko co i w piekarniku. Całe kurczaki czy też same udka, pstrągi, karkówka, polędwiczki z dzika itd. Stanowi pewną namiastkę grilla. Wielką zaletą jest możliwość obserwowania procesu pieczenia bez konieczności otwierania. Mankament - dolne naczynie jest bardzo niewygodne do mycia. Duża, ciężka miska ze szkła. U mnie się nie mieści w zlewie, myję pod prysznicem.

P.S. Z tv shopu bym nie kupił, coś mi tam wygląda na ściemę. Ale mogę się mylić.

Pozdrawiam serdecznie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64733
Udostępnij na innych stronach

Jestem posiadaczem tego urządzenia od kilku dobrych lat. Mogę powiedzieć że bije tradycyjnego grilla pod względem smaku bezpieczeństwa - trudno o dioksyny z przepalonego tłuszczu ). Najlepiej smakuje pieczony kurczak ziemniaki i wszystko co można grillować. Próbowałem też piec bułeczki i rogale. Można tyle że sam gar jest mały na takie wyroby. Jeżeli by zrobić samemu podobne urządzenie kilka razy większe i na 400V ( 6KW ) wtedy prosiaki były by super pieczone i wszystkie piece do pieczenia zostaną przeżytkiem. Myślę o takim piecu z obrotowym rożnem żeby prosiaczek kręcąc się sam się „polewał”
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64736
Udostępnij na innych stronach

Dokładnie Raulo. To zwykły mały piekarnik z górną grzałką i tzw. termoobiegiem (wiatrak). Warto sprawdzić, jak to jest reklamowane w Polsce i w innych krajach. Tylko u nas jest mowa o lampie halogenowej, promieniowaniu podczerwonym i innych bzdetach.

Pozdrawiam serdecznie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-64741
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Co do samego urządzenia.

Po kilku tygodniach dochodzę do wniosku, ze to fajna rzecz ale ma jedno ALE..

Mianowicie często mięso jak i ciasta zbyt mocno przypiekają sie od góry podczas gdy w środku jeszcze nie sa gotowe :(

Dotyczy to smakołyków, które trzeba piec w wysokiej temp. lub grillowania.

A tym się zajmuję

"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-73742
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Co do samego urządzenia.

Po kilku tygodniach dochodzę do wniosku, ze to fajna rzecz ale ma jedno ALE..

Mianowicie często mięso jak i ciasta zbyt mocno przypiekają sie od góry podczas gdy w środku jeszcze nie sa gotowe :(

Dotyczy to smakołyków, które trzeba piec w wysokiej temp. lub grillowania.

Podpisuję się od tym. Dzisiaj piekłam ciasto drożdżowe, z wierzchu było spieczone, na spodzie niedopieczone (175 st. 40 min plus 10 na dopieczenie). Może trzeba wypraktykować, ale co z mięsem? Czy muszę kilka razy zepsuć potrawę żeby się nauczyć? :)

Dum spiro spero
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-86640
Udostępnij na innych stronach

Czy muszę kilka razy zepsuć potrawę żeby się nauczyć? :)

Witaj :grin: , my też się cieszymy, że dołączyłaś do Naszej Zadymiarskiej Braci :grin:

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-86642
Udostępnij na innych stronach

 

Witaj :grin: , my też się cieszymy, że dołączyłaś do Naszej Zadymiarskiej Braci :grin:

 

Pozdrawiam :wink:

 

Miło mi. Już się zastanawiam jak w kombiwarze piec pasztety, chleby i inne wspaniałe potrawy, które tu znalazłam. Tylko co z dietą? :)

Dum spiro spero
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2496-kombiwar-potrzebne-przepisy/#findComment-86645
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.