roj61 Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 22 Marca 2010 Po dwóch dniach osuszania w przekroju Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2546-kabanosy-roja61-autorska-receptura/page/2/#findComment-105983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 22 Marca 2010 Hmm... :tongue: . Nie mam lejka . A i pewnie jeszcze takich umiejętności . :clap: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2546-kabanosy-roja61-autorska-receptura/page/2/#findComment-105984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 27 Marca 2010 Pogoda strasznie wietrzna dziś była, chwilami wiatr powodował wsteczny ruch dymu w wędzarni i dymiło z paleniska :devil: Ale kabanosy nie chciały czekać więc umieściłem je na kijach :grin: Jak tak dalej pójdzie to specjalizację w robieniu kabanosów zaliczę :grin: Dzisiejsza porcja tych "sznurówek" to 5,7 kg mięsa po zmieleniu :grin: Chyba w końcu dobrałem idealny dla mnie i moich domowników skład przypraw: - cukier 2 g/kg mięsa - pieprz 2 g/kg mięsa - gałka muszkatołowa 0,5 g/kg mięsa - kminek 0,8 g/kg mięsa - gorczyca biała 0,5 g/kg mięsa - papryka łagodna 1 g/kg mięsa Mięsko peklowane mieszanką peklosoli z solą 50/50 w ilości 18 g/kg mięsa. Ten skład przypraw zostaje zapisany na marginesie "16" /str. 144 / :grin: To jest miejsce gdzie teoretycznie powinny podeschnąć :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2546-kabanosy-roja61-autorska-receptura/page/2/#findComment-106821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 27 Marca 2010 Bardzo ładne. Jedna laska jest niewymiarowa. Możesz się jej pozbyć. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2546-kabanosy-roja61-autorska-receptura/page/2/#findComment-106822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 27 Marca 2010 jedna laska jest niewymiarowa. Możesz się jej pozbyć.Ona będzie moja, lubię laski :grin: :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2546-kabanosy-roja61-autorska-receptura/page/2/#findComment-106827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.