Skocz do zawartości

Kabanosy roj'a61-autorska receptura


Rekomendowane odpowiedzi

Po dwóch dniach osuszania w przekroju

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF

 

Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2546-kabanosy-roja61-autorska-receptura/page/2/#findComment-105983
Udostępnij na innych stronach

Hmm... :tongue: . Nie mam lejka . A i pewnie jeszcze takich umiejętności . :clap:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2546-kabanosy-roja61-autorska-receptura/page/2/#findComment-105984
Udostępnij na innych stronach

Pogoda strasznie wietrzna dziś była, chwilami wiatr powodował wsteczny ruch dymu

w wędzarni i dymiło z paleniska :devil:

Ale kabanosy nie chciały czekać więc umieściłem je na kijach :grin:

Jak tak dalej pójdzie to specjalizację w robieniu kabanosów zaliczę :grin:

Dzisiejsza porcja tych "sznurówek" to 5,7 kg mięsa po zmieleniu :grin:

Chyba w końcu dobrałem idealny dla mnie i moich domowników skład przypraw:

- cukier 2 g/kg mięsa

- pieprz 2 g/kg mięsa

- gałka muszkatołowa 0,5 g/kg mięsa

- kminek 0,8 g/kg mięsa

- gorczyca biała 0,5 g/kg mięsa

- papryka łagodna 1 g/kg mięsa

Mięsko peklowane mieszanką peklosoli z solą 50/50 w ilości 18 g/kg mięsa.

Ten skład przypraw zostaje zapisany na marginesie "16" /str. 144 / :grin:

To jest miejsce gdzie teoretycznie powinny podeschnąć :grin:

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF

 

Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2546-kabanosy-roja61-autorska-receptura/page/2/#findComment-106821
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ładne. Jedna laska jest niewymiarowa. Możesz się jej pozbyć. :grin:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2546-kabanosy-roja61-autorska-receptura/page/2/#findComment-106822
Udostępnij na innych stronach

jedna laska jest niewymiarowa. Możesz się jej pozbyć.

Ona będzie moja, lubię laski :grin: :grin:

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF

 

Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2546-kabanosy-roja61-autorska-receptura/page/2/#findComment-106827
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.