Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po długiej przerwie.

W końcu skończyłem budować swój wędzak.

http://img36.imageshack.us/img36/6620/p1060660filtered.jpg

 

Zostało mi trochę materiałów, więc zrobiłem też taką suszarkę - bardzo przydatna rzecz.

http://img27.imageshack.us/img27/827/p1060657filtered.jpg

 

A tu - suszące się nóżki kurczaka i dzwonka karpia.

http://img11.imageshack.us/img11/4972/p1060659filtered.jpg

 

Jeszcze troszkę podsuszyć ciepłym powietrzem.

http://img4.imageshack.us/img4/4835/p1060662filtered.jpg

 

Po ok. 3 godzinach

http://img223.imageshack.us/img223/1070/p1060668filtered.jpg

 

Sama radość.

Mięsko pachnące, soczyste i mięciutkie, no pycha.

 

To tyle w dużym skrócie, chciałbym abyście wiedzieli, że mimo strasznego błędu jaki popełniłem na początku budowy (nieszczęsnego kanału dymnego) udało mi się dzięki Wam doprowadzić temat do końca. Dziękuję wszystkim, za rady, cenne uwagi i w ogóle za pomoc.

Chciałbym też na łamach tego Forum podziękować za pomoc Panu Wojciechowi Minor.

Pozdrawiam

Mariusz
  • Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Gratulacje.

Maleńka, b. ładna, funkcjonalna.

Jak będzie za mała, to pomyślimy o przekształceniu.

Ale z Towarzystwa nie wypisujesz się! :grin:

Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC
  • 6 lat później...

Witam szanowne grono zadymiaczy.Jestem początkujący w temacie i liczę na Waszą pomoc.W prezencie otrzymałem wędzarnię z beczki zdjęcia w załączniku.Po pierwszym wędzeniu wyszły pewne niespodzianki z którymi nie potrafię sobie poradzić.Nie potrafię utrzymać jednakowej temperatury w wędzarce.Nie wiem czy to jest wina kanału dymowego(za długi) około 1,50m.Poza tym wędziłem kiełbasę która uwędziła się nie równo z jednej strony bardziej z drugiej mniej (zdjęcia również w załączniku).Chciałem zaznaczyć że nie korzystałem z orginalnej pokrywy metalowej tylko z desek którymi przykrywałem beczkę.Proces wędzenia trwał 4-godziny wraz z osuszaniem który trwał jedną godzinę przy całkowitej odkrytej beczce.Proszę o pomoc i porady

post-69719-0-33159000-1446451917_thumb.jpg

post-69719-0-91469100-1446451917_thumb.jpg

post-69719-0-26149100-1446451921_thumb.jpg

post-69719-0-01187500-1446451925_thumb.jpg

post-69719-0-72097300-1446451927_thumb.jpg

post-69719-0-63620900-1446451928_thumb.jpg

Poproś Moderatora lub Admina aby założył Ci wątek i przeniósł treści do jednego (swój problem opisałeś w dwóch tematach https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12064-w%C4%99dzarnia-z-beczki-ocynkowanej-na-pocz%C4%85tek/page-6?do=findComment&comment=453794). Będziesz miał swój temat  , będziesz też mógł  podpytywać o inne sprawy a i dzielić się też swoimi spostrzeżeniami . W mojej ocenie generalnie odpowiedział Ci Miro . Z tym ze trudno naprawia się tz. błędy poczęcia  . Ale też bym nie przesadzał mamy tu różne wędzarnie , konstrukcje itp i dajemy rade (lepiej lub gorzej z większym lub mniejszym trudem  :D  ) . I tego Ci życzę abyś dawał rade lepiej i z mniejszym trudem . :D

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.