Maxell Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 31 Maja 2009 Przedstawiam Wam zwiastun serii zdjęć, która niebawem ukaże się na stronie. Fotografia przedstawia kiełbasę pn. "Mieszanka trzech smaków i dwóch narodów - polskiego i ukraińskiego". Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2629-mieszanka-narodowa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontifexmaximus Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Czerwca 2009 :wink: jak patrzę na takie zdjęcia, to widzę ile jeszcze nauki przede mnąpozdr. Cytuj ARTUR Z. - Pontifexmaximus Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2629-mieszanka-narodowa/#findComment-71527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Czerwca 2009 WitamJak Wy osiagacie taki kolor wedzonki ? Podczas robienia swojej kielbasy probowalem sie zblizyc do takich kolorow, ale teraz widze, ze tylko przewedzilem swoja kielbase tzn. wyszla "deczko" za sucha.Wędzę zrębkami olcha - buk, moze to jest przyczyna, ze sa "tylko" zlociste, a nie tak mocniej zabarwione ?? Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2629-mieszanka-narodowa/#findComment-71548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batiar Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Otrzymuję podobny kolor wyrobów wędząc drewnem wiśnia - grusza. Zrębki spróbuję zrobić jak uruchomię rozdrabniarkę. Pozdrowienia. Cytuj Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2629-mieszanka-narodowa/#findComment-71551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Czerwca 2009 No wlasnie - wisnia, grusza. Mozna jeszcze dodac jabłoń.Jest gdzies na stronie spis gatunkow drewna i opis jakie daja zabarwienie wyrobom podczas wedzenia, mam to Czyli teraz postarac sie trzeba o wlasciwe drewno... Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2629-mieszanka-narodowa/#findComment-71553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batiar Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Czerwca 2009 "Czyli teraz postarać się trzeba o właściwe drewno"... Powodzenia w poszukiwaniach. Serdecznie Kolegę przepraszam, ale: "c" = ć ; "l" = ł : "x" = ź itp. Jeszcze raz przeprosiny i pozdrowienia. Cytuj Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2629-mieszanka-narodowa/#findComment-71559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Na zdjęciu - na kanapce krakowska sucha po 4 tygodniach podsuszania, a obok sucha a'la myśliwska: Zdjęcie nadesłane przez Waldemara z NYC Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2629-mieszanka-narodowa/#findComment-72240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Extra. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2629-mieszanka-narodowa/#findComment-72297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Śląska to nasza - wczoraj zmajstrowana, dziś wędzona i jedzona, zrobiona wg. przepisu branżowego. :grin: Dodałem tzw. gotowej kompozycji przypraw(śląska) i nie mam zdania na temat tego dodatku. Smak i wygląd dobry, tylko w główce siedzi, że jakiś proszek o niewiadomym składzie dosypałem, zamiast przypraw. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2629-mieszanka-narodowa/#findComment-72305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Ładnie wygląda ,tylko co dali do tego proszku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2629-mieszanka-narodowa/#findComment-72308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Ładnie wygląda ,tylko co dali do tego proszku.Na przykład to: http://www.wyroby-domowe.pl/kompozycja-slaska-10dkg-p-141.html Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2629-mieszanka-narodowa/#findComment-72309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Jutro będę dobrym wujkiem... :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2629-mieszanka-narodowa/#findComment-72313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 22 Czerwca 2009 arkadom jeżeli robimy tradycyjne domowe wyroby nie stosuje się tych dodatków . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2629-mieszanka-narodowa/#findComment-72325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Na zdjęciu - na kanapce krakowska sucha po 4 tygodniach podsuszania, a obok sucha a'la myśliwska: Powiedz mi gdzie można tak dokładnie schować taką kiełbasę aż na cztery tygodnie. U mnie wszędzie znajdą łasuchy jedne i za przeproszeniem zeżrą :lol: :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2629-mieszanka-narodowa/#findComment-72328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 22 Czerwca 2009 arkadom jeżeli robimy tradycyjne domowe wyroby nie stosuje się tych dodatków .Ale to nie ja dodałem, tylko PIS. Ja swoją śląską robiłem wg przepisu ze strony, bez żadnych zestawów Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2629-mieszanka-narodowa/#findComment-72336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 22 Czerwca 2009 I tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2629-mieszanka-narodowa/#findComment-72359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Przedstawiam Wam zwiastun serii zdjęć, która niebawem ukaże się na stronie. Fotografia przedstawia kiełbasę pn. "Mieszanka trzech smaków i dwóch narodów - polskiego i ukraińskiego".witaj Maxell będziesz coś dodawał więcej w tym temacie po tym fantastycznym zwiastunie? nie ukrywam sprawdzam ten temat,wiem że teraz jesteś zagoniony w związku z organizacją zlotu,dlatego nie ponaglam slonecznie pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2629-mieszanka-narodowa/#findComment-76926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.