nestor Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 15 Lipca 2009 Słyszałem w tv.,że w czasie grillowania mogą powstawać dioxyny, a nadmierne wędzenie jest szkodliwe,(węglowodory aromatyczne,fenole,benzopiren i itp.),dlatego może nastąpić sprzeżęnie tych toxyn. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2723-eksperymentalna-kie%C5%82baska-grillowa-cztery-zio%C5%82a/page/2/#findComment-73997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 15 Lipca 2009 Nestor ja to sprzężenie wcinam od ok 20 lat i jakoś żyję. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2723-eksperymentalna-kie%C5%82baska-grillowa-cztery-zio%C5%82a/page/2/#findComment-73998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 15 Lipca 2009 Kol.Miro,ale tych zdrowych jest niestety coraz mniej.Życzę dalszych lat w zdrowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2723-eksperymentalna-kie%C5%82baska-grillowa-cztery-zio%C5%82a/page/2/#findComment-74000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 15 Lipca 2009 Nestor nie o to chodzi.Chodzi o to że raz słyszysz z TV od szanownych uczonych że kawa szkodzi.Mija rok dwa i okazuje się że ta sama kawa nie szkodzi ale jest wręcz zbawienna dla naszego zdrowia.Przykładów mógłbym mnożyć wiele.Fakty są takie że Wszystko co spożywamy w rozsądnych ilościach nie jest szkodliwe. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2723-eksperymentalna-kie%C5%82baska-grillowa-cztery-zio%C5%82a/page/2/#findComment-74001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziuniek Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 15 Lipca 2009 Słyszałem i czytałem kilkakrotnie w mediach o szkodliwości wędzenia i toksyn zwartych w wędzonkach, uważam to jednak za zwykłą irytującą propagandę (trzeba jakoś wytłumaczyć ludziom że połowa a może i więcej "wędzonek" w sklepach nie widziała dymu), pewnie w dymie jakieś toksyny są, ale nie wydaje mi się żeby miały jakiś wielki wpływ na nasze zdrowie. Mój dziadek był masarzem, jego ojciec też, od młodości robił wędliny i spożywał je, toksyn to musiał sporo skonsumować bo dożył 94 lat w dobrym zdrowiu, czego Wam i sobie życzę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2723-eksperymentalna-kie%C5%82baska-grillowa-cztery-zio%C5%82a/page/2/#findComment-74002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.