heiterfuchs Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 następna szynka cała będzie z dzika. Bedziesz robil w skorze czy oskorowana :question: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2764-szynka-w%C4%99dzona-ca%C5%82a/page/2/#findComment-75344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Bedziesz robil w skorze czy oskorowana :question:Zawsze bez skóry. Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2764-szynka-w%C4%99dzona-ca%C5%82a/page/2/#findComment-75348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heiterfuchs Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Widzialem jak Francuzi i Wlosi "skubali " cale dziki jeszcze przed wypatroszeniem. U nas to troche klopotliwe ze wzgledu na badanie (nie chcialoby mi sie 3 godz skubac, potem dac probke do badania i w koncu oddac tusze do utylizacji :grin: ). Ale chcialbym sprobowac kiedys cala szynke ze skora Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2764-szynka-w%C4%99dzona-ca%C5%82a/page/2/#findComment-75350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Widzialem jak Francuzi i Wlosi "skubali " cale dziki jeszcze przed wypatroszeniem. U nas to troche klopotliwe ze wzgledu na badanie (nie chcialoby mi sie 3 godz skubac, potem dac probke do badania i w koncu oddac tusze do utylizacji :grin: ). Ale chcialbym sprobowac kiedys cala szynke ze skoraSzynki z dzika nie zrobisz ze skórą chyba, że się strasznie uprzesz. Dzik ma taką okrywę, że jej się nie skubie tylko zdejmuje. Widziałeś skubane krowy czy owce. Też pozbawia się je ze skóry przed obróbką. Rzadko zdarza się, żeby dzik miał włośnicę chociaż przypadki znam. Mi się jeszcze nie trafił. Tuszę zawsze badam. Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2764-szynka-w%C4%99dzona-ca%C5%82a/page/2/#findComment-75351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.