Zbój Madej Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Października 2009 Witam :smile: Czy podczas parzenia wyrobów w szynkowarce garnek,w którym parzymy ma być zakryty pokrywką czy nie?? Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3063-z-pokrywk%C4%85-czy-bez/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Października 2009 Witam :smile: Czy podczas parzenia wyrobów w szynkowarce garnek,w którym parzymy ma być zakryty pokrywką czy nie??Nie ma znaczenia, ważne jest utrzymanie temperatury wody w jakiej parzymy. A ta jest przewidziana przy każdej recepturze. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3063-z-pokrywk%C4%85-czy-bez/#findComment-84294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siara Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Października 2009 Czy podczas parzenia wyrobów w szynkowarce garnek,w którym parzymy ma być zakryty pokrywką czy nie?? Ja zakrywam, jest to spora oszczednosc energii. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile" PozdrawiamSiara Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3063-z-pokrywk%C4%85-czy-bez/#findComment-84296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Października 2009 Ja nigdy nie zakrywałam garnka ale tym razem spróbuję ,zobaczę czy będzie różnica. [ Dodano: Sro Paź 14, 2009 10:30 ] Czy podczas parzenia wyrobów w szynkowarce garnek,w którym parzymy ma być zakryty pokrywką czy nie??Ja zakrywam, jest to spora oszczednosc energii. Czy to znaczy,że skracasz czas parzenia? Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3063-z-pokrywk%C4%85-czy-bez/#findComment-84304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Października 2009 Czy to znaczy,że skracasz czas parzenia?To oznacza tylko tyle, że sporo energii nie uleci w powietrze z parą wodną. Nie liczy się czas parzenie tylko uzyskana temperatura wsadu. Temperaturę wody należy utrzymywać na poziomie podanym w przepisie. Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3063-z-pokrywk%C4%85-czy-bez/#findComment-84305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Października 2009 Nie liczy się czas parzenie tylko uzyskana temperatura wsaduW zasadzie tak, ale są wyjątki - np. golonka wymaga nie tylko temperatury w granicach 90 stopni ale także czasu, min 3 godziny. W tym temacie ( golonka prasowana) dokładnie to sprawdzam przynajmniej dwa razy w miesiącu :grin: :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3063-z-pokrywk%C4%85-czy-bez/#findComment-84306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 27 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 27 Października 2009 Witam :smile: Jadnak łatwiej mi parzyć bez pokrywki.Lepiej się kontroluje temp. Pozdrawiam :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3063-z-pokrywk%C4%85-czy-bez/#findComment-85621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.