lesniak Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 25 Października 2009 Witam jak wszystkim wiadomo od niedawna jestem ,,kucharzem małej gastronomi,, i chciałbym zaprezentować parę przepisów i ciekawostek jakich się nauczyłem :grin: Zacznę od szybkiej przekąski czyli ,, Pieczarek faszerowanych,, [ Dodano: Nie Paź 25, 2009 10:20 ] Przepis Składniki: - pieczarki 5 sztuk - jajka 2 sztuki małe - natka pietruszki kilka gałązek - cebulka jedna - ser żółty twardy, tarty - 2 łyżki - mięso mielone - 5 łyżek stołowych - mąka, sól, pieprz 1. Myjemy i obieramy pieczarki, odcinamy korzonki. 2. Korzonki i cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na tłuszczu. 3. Mięso mielone, podsmażoną cebulkę wraz z korzonkami, sól ,pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki wyrabiamy na jednolitą masę dodając jedno jajko. 4. W kapelusze pieczarek wkładamy ser następnie z masy mięsnej lepimy kulki, którymi wypełniamy kapelusze, tak przygotowane maczamy w jajku, mące i smażymy na patelni. Pamiętajmy aby posolić i popieprzyć jajko w którym będziemy maczać pieczarki. ŻYCZĘ SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3134-pieczarki-faszerowane/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 25 Października 2009 Witam, co prawda po sezonie ale uzupełniająco do przepisu dodam, że tak przyrządzone pieczarki zawinięte w folię aluminiową z " kapką" oleju lub oliwy są znakomitym dodatkiem do dań z grilla. Oczywiście przyrządzone na ruszcie. Pzdr. Cytuj Denique non omnes eadem mirantur amantque Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3134-pieczarki-faszerowane/#findComment-85354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 25 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Października 2009 Oczywiście że można je grilować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3134-pieczarki-faszerowane/#findComment-85355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Października 2009 Dodam tylko, że można zapiekać je w piekarniku. Może nawet lepiej, bo nie nasiakają tłuszczem. Cytuj Milicki Browar Rynkowy grupa STYRIAN Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3134-pieczarki-faszerowane/#findComment-85362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.