Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszytskim,

 

Ryba i mięcho było zapeklowane -więc trzeba było coś z tym zrobić.

-4x Łosoś (od 3,3-3,9kg)

-2kg Polędwiczek

-ponad 2kg kiełbasy surowej ala Tatarska (1,5kg szynki myszki, 0,4kg tłuste gulaszowe (IIb -lub gorzej), 1 golonka, 0,2kg ligawy wołowej) + sporo przypraw - wszystko we jelicie wołowym o śr. 4-5cm

-0,8kg niby oscypka

 

Wędzenie od 18 godzin (łosoś) do 26 (kiełbasa, oscypki i część polędwiczek) non stop (niestety nie dałem rady robić przerw)

Temperatura - 12-26 C

Wędzarnia wcześniej wygrzana ok 4 godziny :( - potem w palenisko wióry olchowe najpierw suche potem świeże.

 

Wyszło bardzo fajnie -szczególnie łosoś.

Kupiony za 14.00zł/kg - po odliczeniu odpadu głowy itd będzie ok 16zł/kg

Naprawdę warto ! - zachęcam pogoda do wędzenia na zimno w sam raz.

 

http://images36.fotosik.pl/109/96a571c051dbfed0m.jpg http://images43.fotosik.pl/221/717592effffcac5em.jpg http://images50.fotosik.pl/222/34562c546a4a6f3bm.jpg http://images43.fotosik.pl/221/bbedb3ff9502635dm.jpg http://images38.fotosik.pl/218/2d278b56beb06a78m.jpg

SZAMOT
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3166-w%C4%99dzenie-na-zimno-29-10-2009-szamot/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.