SZAMOT Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Listopada 2009 Cześć wszytskim, Ryba i mięcho było zapeklowane -więc trzeba było coś z tym zrobić. -4x Łosoś (od 3,3-3,9kg) -2kg Polędwiczek -ponad 2kg kiełbasy surowej ala Tatarska (1,5kg szynki myszki, 0,4kg tłuste gulaszowe (IIb -lub gorzej), 1 golonka, 0,2kg ligawy wołowej) + sporo przypraw - wszystko we jelicie wołowym o śr. 4-5cm -0,8kg niby oscypka Wędzenie od 18 godzin (łosoś) do 26 (kiełbasa, oscypki i część polędwiczek) non stop (niestety nie dałem rady robić przerw) Temperatura - 12-26 C Wędzarnia wcześniej wygrzana ok 4 godziny - potem w palenisko wióry olchowe najpierw suche potem świeże. Wyszło bardzo fajnie -szczególnie łosoś. Kupiony za 14.00zł/kg - po odliczeniu odpadu głowy itd będzie ok 16zł/kg Naprawdę warto ! - zachęcam pogoda do wędzenia na zimno w sam raz. http://images36.fotosik.pl/109/96a571c051dbfed0m.jpg http://images43.fotosik.pl/221/717592effffcac5em.jpg http://images50.fotosik.pl/222/34562c546a4a6f3bm.jpg http://images43.fotosik.pl/221/bbedb3ff9502635dm.jpg http://images38.fotosik.pl/218/2d278b56beb06a78m.jpg Cytuj SZAMOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3166-w%C4%99dzenie-na-zimno-29-10-2009-szamot/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.