Zbój Madej Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Listopada 2009 Poczytałem ten przepis http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=105 na drobiową wg Andzio i dziś wieczorem nadziewam jelita,a rano będę wędził. Pytanie moje jest takie,czy tą kiełbasę trzeba osuszać w wędzarni przed wędzeniem właściwym tak jak inne rodzaje kiełbas czy wędzonek,czy można wkładać do rozgrzanej wędzarni i od razu wędzić.W przepisie Andzio nic nie pisze o osuszaniu :question: :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3294-osuszanie-kie%C5%82basy-drobiowej-przed-w%C4%99dzeniem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Listopada 2009 Osuszanie jest integralną częścią każdego wędzenia i stosujemy je ZAWSZE i tak długo, dopóki powierzchnia kiełbas, wędzonek, ryb czy serów będzie sucha. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3294-osuszanie-kie%C5%82basy-drobiowej-przed-w%C4%99dzeniem/#findComment-89224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Listopada 2009 Osuszanie jest integralną częścią każdego wędzenia i stosujemy je ZAWSZEDzięki wielkie :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3294-osuszanie-kie%C5%82basy-drobiowej-przed-w%C4%99dzeniem/#findComment-89226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.