BonAir Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Topiony ser po wykonaniu i nadzianiu w osłonki nadające się do wędzenia można również przy okazji uwędzić http://img502.imageshack.us/img502/9886/ser1.jpg http://img18.imageshack.us/img18/6748/ser2d.jpg Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3402-ser-topiony-w%C4%99dzony/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Grudnia 2009 BonAir a może coś więcej na temat Twojego serka :question: Wygląd i na pewno smak super :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3402-ser-topiony-w%C4%99dzony/#findComment-91992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Grudnia 2009 BonAir a może coś więcej na temat Twojego serkaKoniecznie,podziel się z nami ,jak to zrobiłeś! Wygląda super! Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3402-ser-topiony-w%C4%99dzony/#findComment-92107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Serek super!Bardzo Cię prosimy o podzielenie się z nami jak to zrobiłeś :grin: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3402-ser-topiony-w%C4%99dzony/#findComment-92129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golaszm Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Minął miesiąc, szczegółów nie przybyło BonAir, litości! Cytuj Jeśli możesz - wejdź proszę na stronę stronę pajacyk.pl i pomóż nakarmić jakieś dziecko. Dla Ciebie to parę sekund i kilka kilobajtów. Dla Niego to krok bliżej normalnego posiłku. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3402-ser-topiony-w%C4%99dzony/#findComment-95727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Stycznia 2010 golaszm, to nie nic skomplikowanego. Pół kilo twarogu rozdrabniam widelcem z dodatkiem łyżeczki sody oczyszczonej, przykrywam i odstawiam na pewien czas (od dwóch godzin do dwóch dni - próbowałem dłużej, ale niestety nie udaje mi się uzyskać gliwienia sklepowych twarogów - proces zawsze skręca w złą stronę) Następnie solę i topię twaróg w kąpieli wodnej, używając czasami dodatków lub nie wedle uznania (kminek, masło, śmietanka, żółtko). Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3402-ser-topiony-w%C4%99dzony/#findComment-95734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golaszm Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Stycznia 2010 BonAir, dziękuję bardzo Jeżeli pozwolisz, chciałbym jeszcze doprecyzować: "proces skręcający w złą stronę" jak się objawia? Na zdrowy rozsądek podejrzewałbym nieciekawy zapaszek, ale z opowiadań ojca (który pamięta jeszcze prababciną haus-kyjzę) jest to smrodek naturalny i tyle? Może obsychanie? Albo jakaś pleśń? Cytuj Jeśli możesz - wejdź proszę na stronę stronę pajacyk.pl i pomóż nakarmić jakieś dziecko. Dla Ciebie to parę sekund i kilka kilobajtów. Dla Niego to krok bliżej normalnego posiłku. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3402-ser-topiony-w%C4%99dzony/#findComment-95737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Stycznia 2010 "proces skręcający w złą stronę" Nie śmierdzi i nie pleśnieje. Po prostu twaróg zaczyna kwaśnieć, a na dnie oddziela się serwatka. Taki twaróg nie ma pożądanego, zgliwiałego zapachu i dużo trudniej jest go stopić. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3402-ser-topiony-w%C4%99dzony/#findComment-95743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.