BonAir Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Lutego 2010 Przeglądając książkę "Najstarsza kuchnia świata":https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=120032&highlight=marynaty+dziczyzny#120032oraz wiele innym przepisów na marynaty i zalewy do mięsa okazuje się, że (oprócz zalewy peklującej oczywiście) w żadnej z nich jako składnik nie występuje sól.Jaki w takim razie niekorzystny wpływ na właściwości marynowanego mięsa może mieć dodatek soli w marynacie? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3649-marynaty-i-zalewy-do-mi%C4%99sa-a-s%C3%B3l/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Lutego 2010 Być może chodzi o to, by mięso podczas dojrzewania, kruszenia nie było poddawane działaniu soli, która powoduje jego twardnienie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3649-marynaty-i-zalewy-do-mi%C4%99sa-a-s%C3%B3l/#findComment-99361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.