Einshell Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #426 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Pewnie KISI :grin: Albo wynajduje nową zagadkę :shock: :lol: :wink: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-119811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #427 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Pewnie KISIno bardzo blisko... powinno być kapustę wcioło :lol: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-119815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #428 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Czyli , że '' krązosz'' :shock: :lol: znaczy- szatkujesz dopiero? TAK? :lol: Dziadki moje tak mówili.... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-119818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #429 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Chyba nad morze wyskoczę, ryby zabieram z sobą. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-119886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #430 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Dziś grzebałem w koszu, a tam wymiana zdań na temat kondycji prosiaka karmionego miodem. Jest propozycja, by zaszlachtować starego i zacząć chować nowego w oparciu o prawidłowe dawki pokarmowe. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-119972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #431 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 http://www.sami-swoi.com.pl/index.php/article/199 Ja tam wczoraj rozpocząłem festiwal, takie tam czytanie, a dziś nie wiedzieć czemu jakieś dziwne bóle mnie dopadły, ale aby do jutra, jutro to się będzie działo, jeszcze tylko mięsko upiec i białą zrobić i.... hmmm któż to może wiedzieć Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-119997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #432 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Witam Żeby do Zlotu zregenerować siły , strop będzie zalewany w najbliższą środę . Jeszcze trochę kosmetyki na stropie i beton można wylewać . :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-120235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #433 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 A to za Tobą to wędzarnia :wink: Pozdrówka. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-120237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #434 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 A to za Tobą to wędzarnia :wink: Mysle ze to OO :grin: Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-120240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #435 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Jest to jedyne spokojne miejsce na tej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-120242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #436 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Oliwe taką można na dodatek aromatyzować z owocami jałowca, żurawiny lub borówek. tak to możemy aromatyzować oliwę skarpetkami przez tydzień noszonymi( tzn. nie zdejmowanumi z nogi) Darino - na zdrowie :rolleyes: :grin: :grin: Aromatyzuj dalej :grin: :grin: :grin: P.S.Wyluzuj Chłopie, bo już Hatko słuchać :rolleyes: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-120251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batiar Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #437 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 mam kotłownie olejową U mnie w kotłowni olejowej zawsze jedzie olejem. Fachowiec od konserwacji stwierdził, że niezależnie od wentylacji, zawsze śmierdzi. Mam kuchnię elektryczną, zrobiłem sita do niej, suszenie jest bardzo proste. Mogę też suszyć sznurki z grzybami pod okapem kuchni stałej opalanej drewnem. możemy aromatyzować oliwę skarpetkamiGonzo, to w jaki sposób - według Ciebie - powinno się aromatyzować oliwę? :grin: Cytuj Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-120263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #438 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Gonzo, to w jaki sposób - według Ciebie - powinno się aromatyzować oliwę?Witam, mi się wydaje że kol. Gonzo wykorzystał mój post by umieścić słynne powiedzenie pana Zagłoby :lol: Nic mi to nierobi bo lubie postać pana Zagłoby :grin: Dla kol. Gonzo :wink: Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-120266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #439 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 A to za Tobą to wędzarnia :wink: Henio , drewniana bez podnoszonego dachu :grin: :grin: :lol: :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-120269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #440 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Ciekawe co dalej ?Interesujący temat. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-120271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #441 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 U mnie w kotłowni olejowej zawsze jedzie olejem. Fachowiec od konserwacji stwierdził, że niezależnie od wentylacji, zawsze śmierdzi.Ja mam kotłownię olejową od 10 lat (Buderus G115)i olejem jedzie tylko w dniu napełniania zbiornika(1600L).Batiar, zmień fachowca. Darino, proszę o przypomnienie słynnego powiedzenia Zagłoby - czy to miało być o małpach :rolleyes: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-120274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #442 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Gonzo, te 1600 litrów starcza na sezon ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-120284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batiar Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #443 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Ja mam kotłownię olejową od 10 lat (Buderus G115) Ja mam 5 letni piec Lamborghini Caloreclima, 2 zbiorniki po 700 litrów oleju. Wentylacja jest na prawdę super, zawsze jednak dla mnie jedzie zapaszkiem oleju. Na ogrzewanie domu zużywam rocznie 700 litrów oleju! :grin: Fachowca nie zmienię, rura piec - mur ma 30 cm długości, piec pracuje teraz tylko dla ciepłej wody. :grin: Cytuj Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-120291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #444 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Na ogrzewanie domu zużywam rocznie 700 litrów oleju! :grin: :shock: Batiar jaki metraż domu ? wspomagasz dodatkowo ogrzewanie ? np. kominek itp ? U mnie ( dom 160 mkw ) w zeszłym sezonie poszło prawie 2 razy tyle ! :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-120292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #445 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Gonzo, te 1600 litrów starcza na sezon ?Nie :sad: Proszę to pomnożyć razy dwa :sad: .Czyli ponad 3000L na zimę. Dom 210 grzewczych. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-120295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batiar Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #446 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Dom na wsi ma 130 m2. Wspomaganie grawitacyjne kominkiem i kuchnią na drewno. Wiatrołap i duża weranda izolują dodatkowo dom. Ściany 1/2 max, 10 cm styropian, max, okna 3 warstwowe, argon. Czy z wizytą od Nasielska do Kampinosu jest daleko? :grin: Czy można koło Ciebie kupić narybek ( karp, karaś, amur, amur)? Dla mnie to ważne. Pozdrowienia. :grin: Cytuj Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-120298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #447 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 To zazdroszczę takiego spalania :wink: ja z kominka mam tylko ogrzany salon i pokój córki na górze, i myślę nad rozprowadzeniem przynajmniej do 2 pomieszczeń dodatkowo :wink: A kampinos faktycznie nie daleko :wink: rybki widzę za każdym razem na rynku w Płońsku , co niedziela sprzedają i jest tego naprawdę dużo. A jeśli znajdziesz gdzieś w mojej okolicy to oczywiście zapraszam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-120301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #448 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Widzę,że dyskusja przeniosła się do bla, bla.Jeśli chodzi o moją kotłownie to olejem "nie jedzie" a w dodatku zbiornik na olej mam w minipiwniczce a piec na poziomie zero więc nawet w dniu tankowania nic nie czuć.A oleju zużywamy ok 2600 litrów na rok ( pow.użyt ok 200m2) z tym ,że dla mnie temperatura optymalna to 23-24 st C. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-120304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #449 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Przeniosłam chudziaczku tutaj dyskusję.Temat zszedł na inne tory :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-120305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #450 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 W wekend byłem w Osadzie Warmińskiej we wsi Guzowy Piec.Nowo postawiona wędzarnia z piecem chlebowym.Wędzenie odbywa się raz w tygodniu.Wędliny były bardzo dobre :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/18/#findComment-120368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.