jewo Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Lutego 2010 Proponuję nowy temat: Co zrobić na obiad z posiadanych składników.Mam zrobić dzisiaj obiad, a mam tylko mała golonki (tzw. przednie) co mogę z tego wyczarować? Pomóżcie proszę. Cytuj Jurek - od dawna Kibic Forum - Amator Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3761-co-zrobi%C4%87-na-obiad/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Lutego 2010 Możesz wyczarować coś takiego: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1580 ... ale to będzie obiadek na jutro :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3761-co-zrobi%C4%87-na-obiad/#findComment-101915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jewo Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Lutego 2010 Możesz wyczarować coś takiego: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1580Robiłem podobne wg. przepisu Kuronia, ale najpierw gotowały się godzinkę, później do piekarnika. Niestety to buły duże (tylne). Małe troszkę wysychają. Cytuj Jurek - od dawna Kibic Forum - Amator Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3761-co-zrobi%C4%87-na-obiad/#findComment-101916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 1 Marca 2010 Podczas przygotowywania schabu na polędwice zostaje dosyć dużo okrawków z polędwicy i warkocza. Można te okrawki dorzucić do robionej właśnie kiełbasy, albo można zrobić dobry obiad.Odcięte mięsko z polędwic i warkocza kroimy w kostkę, obtaczamy przyprawami ( w moimprzzypadku była to "przyprawa do kurczaka na złoto") i pod przykryciem wstawić na dobę do lodówki.Następnie obtoczyć mięsko w mące i smażyć na złoto razem z drobno pokrojoną cebulą.Jak mięsko jest prawie miękkie dodać wody, kostkę grzybową, popieprzyć.Wyciągnąć z zamrażarki kurki (grzyby) oraz koperek,kurki dodać do mięsa - poddusić.Pod koniec duszenia dodać kwaśnej śmietany.Podawać z kaszą jęczmienną grubą ugotowaną z dodatkiem koperku.Pychotka. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3761-co-zrobi%C4%87-na-obiad/#findComment-102175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.