Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem bardzo zadowolony że powstał taki portal. Jestem zielony w sprawach wędzenia więc napewno będę częstym tu gościem. Na początek chciałbym się zapytać o ziarna jałowca tzn. czy dodając go do kiełbasy powinien być zmielony czy nie. Mi osobiście się wydaje że powinien być ponieważ lepiej odda swój aromat. Z góru dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :D
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/38-przywitanie-i-pytanie-o-ja%C5%82owiec/
Udostępnij na innych stronach

Cześć.

Pewnie, że do kiełbas musi być zmielony. Jesli chcesz dodać np. do trocin podczas wedzenia, to powinien byc w ziarnkach. Poczytaj na stronce Przygotowanie przypraw.

Pozdrowionka

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/38-przywitanie-i-pytanie-o-ja%C5%82owiec/#findComment-103
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Hallo,

 

na poczatku chce przeprosic za moje blendy ortograficzne no i te inne. Mieszkam za granica i opuscilem nasz piekny kraj jak mialem 5 latek, a pisac nauczylem sie poprzes pisanie listow do mojej dzisiejszej zony. No wiec sami widzice ze polak ciagnie do polaka. No ale starczy juz pisania o mnie. Chcialem bardzo podzienkowac autorowi i wam za tak piekny forum no i oczywiscie pieknej strony www.wedlinydomowe.pl jest ona znakomicie zrobiona.

Jak napewno wiecie tutaj (Niemcy) niema takich wyrobow jak w polsce i jak znalazlem ta stronke i zaczolem czytac wasze wypowiedzi okropnie sie ucieszylem i postanowilem oczywisce po wielu godzinach spendzonych na tej stronce zakupic sprzed i sprubowac samemu cos ukrecic. Zaczolem od kielbasy bialej oczywisce przepis pochodzil z tej strony wyszla mi super tylko troche twarda mysle ze byla poprostu za chuda. Za tydzien chce sprobowac zrobic kielbase chlobska z przepisu Maxella. Niemam jeszcze wendzarni, ale muj schwagier pracuje przy wedzeniu ryb. czytalem gdzies tutaj ze no niema znaczena zeby wedzic w wedzarni ryby i kielbasy wiec poprostu sprubuje no i oczywisce napisze jak mi to wyszlo .Mysle ze jak na pierwszy raz starczy juz, bo nie chce was zanudzc no i jeszcze raz przepraszam za blendy w mojej pisowni.

 

nara Darek :rolleyes:

Darek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/38-przywitanie-i-pytanie-o-ja%C5%82owiec/#findComment-12211
Udostępnij na innych stronach

Serdecznie Cię Kolego witamy w gronie Wędzarniczej Braci.

Rozgość sie u nas, i czuj jak u siebie.

Pisownię Ci oczywiście wybaczamy :wink: .

Pozdrawiam Ciebie i Całą Rodzinkę.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/38-przywitanie-i-pytanie-o-ja%C5%82owiec/#findComment-12220
Udostępnij na innych stronach

Cieszy się, że do nas dołączyłeś. Czerp wiedzę zawartą na tej stronie największym narzędziem jakie posiadasz.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/38-przywitanie-i-pytanie-o-ja%C5%82owiec/#findComment-12223
Udostępnij na innych stronach

Czwść Darek.

Witamy na naszej stronce.O Niemieckich wyrobach coś wiem,bo gdy siostra przyjeżdża do Polski to najpierw dzwoni żeby jej zrobić trochę wędzonek i kiełbasy.

pozdrawiam Marian
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/38-przywitanie-i-pytanie-o-ja%C5%82owiec/#findComment-12228
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.