Andyandy Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 28 Marca 2010 Kaciak, "Sępów" mi nie brakuje. Mam możliwość kupienia luzem surowca, którego potrzebuję więc zabawa w kompleksowe przetwórstwo nie jest mi potrzebna. Nie mam warunków na tego typu przeroby. Liczę się z ceną efektów końcowych i jakością. Unikam zagospodarowania i ukrywania tłuszczów w wyrobach i moje "sępy"też. Jeżeli już robię wyroby z tłuszczem to staram się o tłuste ryby. I urozmaicenie też mam. Co do tych samych wędlin to zawsze zmieniam przyprawy i gatunki mięsa więc jest mała zmiana, ale zawsze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3935-na-co-przerobi%C4%87-okrawki-i-t%C5%82uszcz/page/2/#findComment-107087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rychu Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 8 Września 2010 Jesli mi zostanie slonina /tluszcz/ to kroje na kawalki dobrze sole i upycham w sloikach,potem pasteryzuje do momentu az zaczyna topniec ok 1 godz.i do chlodnej piwnicy w ziemi ktora zrobilem pod altanka.Swietnie sie przechowuje i co najwazniejsze jest wspaniala do spozycia i do kraszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3935-na-co-przerobi%C4%87-okrawki-i-t%C5%82uszcz/page/2/#findComment-123598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.