Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kaciak, "Sępów" mi nie brakuje. Mam możliwość kupienia luzem surowca, którego potrzebuję więc zabawa w kompleksowe przetwórstwo nie jest mi potrzebna. Nie mam warunków na tego typu przeroby. Liczę się z ceną efektów końcowych i jakością. Unikam zagospodarowania i ukrywania tłuszczów w wyrobach i moje "sępy"też. Jeżeli już robię wyroby z tłuszczem to staram się o tłuste ryby. I urozmaicenie też mam. Co do tych samych wędlin to zawsze zmieniam przyprawy i gatunki mięsa więc jest mała zmiana, ale zawsze coś.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3935-na-co-przerobi%C4%87-okrawki-i-t%C5%82uszcz/page/2/#findComment-107087
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...
Jesli mi zostanie slonina /tluszcz/ to kroje na kawalki dobrze sole i upycham w sloikach,potem pasteryzuje do momentu az zaczyna topniec ok 1 godz.i do chlodnej piwnicy w ziemi ktora zrobilem pod altanka.Swietnie sie przechowuje i co najwazniejsze jest wspaniala do spozycia i do kraszenia.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3935-na-co-przerobi%C4%87-okrawki-i-t%C5%82uszcz/page/2/#findComment-123598
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.