Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o radę. Wczoraj peklowałam na sucho mięso na kiełbasę a dopiero dzisiaj zdałam sobie sprawę, że dałam za dużo mieszanki peklującej. Sama nie wiem jak mogłam popełnić taki błąd ale stało się. Mięso miało peklować się trzy dni.Na 5 kg mięsa drobiowego zastosowałam 15dkg mieszanki zamiast 10-11dkg. Jak myślicie, czy mogę to wypłukać, czy może dołożyć świeżego mięsa? Mam nadzieję, że da się jeszcze uratować.Mięso nie jest zmielone, tylko pokrojone. Co Wy na to? Pozdrawiam i bardzo proszę o odpowiedż.
Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3977-przesolone-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99-jak-uratowa%C4%87/
Udostępnij na innych stronach

Ja bym dokupił mięsa.Najwyżej będziesz miała więcej kiełbaski.Żeby tylko takie problemy były :grin:

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3977-przesolone-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99-jak-uratowa%C4%87/#findComment-107466
Udostępnij na innych stronach

czy może dołożyć świeżego mięsa?

 

Zdecydowanie dołożyć mięsa :smile:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3977-przesolone-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99-jak-uratowa%C4%87/#findComment-107475
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję, już kupiłam. Biorę się do dzieła bo już mało czasu.Pozdrawiam.
Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3977-przesolone-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99-jak-uratowa%C4%87/#findComment-107481
Udostępnij na innych stronach

tak jak koledzy wspomnieli - nie kombinować i dokupić te 2 kilo mięska :cool:

można od razu wszystko zmielić wymieszać, pozostawić na kilka godzin i dopiero nadziewać, osadzać i wędzić

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3977-przesolone-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99-jak-uratowa%C4%87/#findComment-107482
Udostępnij na innych stronach

można od razu wszystko zmielić wymieszać, pozostawić na kilka godzin i dopiero nadziewać, osadzać i wędzić

Już dzisiaj?Byłoby mi to na rękę, ewentualnie jutro bo w piątek będą jeszcze inne zajęcia. Chyba rzeczywiście tak zrobię.
Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3977-przesolone-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99-jak-uratowa%C4%87/#findComment-107508
Udostępnij na innych stronach

tak mozna dołożyć, zmielić wymieszać i wstawić farsz do lodówki na noc potem nadziewanie, osadzanie i wędzenie

w zmielonym farszu świeża porcja mięsa zdąży się zapeklować ( przejąć sól )

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3977-przesolone-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99-jak-uratowa%C4%87/#findComment-107518
Udostępnij na innych stronach

abratek, dziękuję. Wymieszane jest od ok. 10-tej. W takim razie zaraz zmielę itd. Pozdrawiam.
Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3977-przesolone-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99-jak-uratowa%C4%87/#findComment-107520
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.