anerka Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 31 Marca 2010 Proszę o radę. Wczoraj peklowałam na sucho mięso na kiełbasę a dopiero dzisiaj zdałam sobie sprawę, że dałam za dużo mieszanki peklującej. Sama nie wiem jak mogłam popełnić taki błąd ale stało się. Mięso miało peklować się trzy dni.Na 5 kg mięsa drobiowego zastosowałam 15dkg mieszanki zamiast 10-11dkg. Jak myślicie, czy mogę to wypłukać, czy może dołożyć świeżego mięsa? Mam nadzieję, że da się jeszcze uratować.Mięso nie jest zmielone, tylko pokrojone. Co Wy na to? Pozdrawiam i bardzo proszę o odpowiedż. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3977-przesolone-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99-jak-uratowa%C4%87/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 31 Marca 2010 Ja bym dokupił mięsa.Najwyżej będziesz miała więcej kiełbaski.Żeby tylko takie problemy były :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3977-przesolone-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99-jak-uratowa%C4%87/#findComment-107466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 31 Marca 2010 czy może dołożyć świeżego mięsa? Zdecydowanie dołożyć mięsa :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3977-przesolone-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99-jak-uratowa%C4%87/#findComment-107475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 31 Marca 2010 Dziękuję, już kupiłam. Biorę się do dzieła bo już mało czasu.Pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3977-przesolone-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99-jak-uratowa%C4%87/#findComment-107481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 31 Marca 2010 tak jak koledzy wspomnieli - nie kombinować i dokupić te 2 kilo mięska można od razu wszystko zmielić wymieszać, pozostawić na kilka godzin i dopiero nadziewać, osadzać i wędzić Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3977-przesolone-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99-jak-uratowa%C4%87/#findComment-107482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 31 Marca 2010 można od razu wszystko zmielić wymieszać, pozostawić na kilka godzin i dopiero nadziewać, osadzać i wędzićJuż dzisiaj?Byłoby mi to na rękę, ewentualnie jutro bo w piątek będą jeszcze inne zajęcia. Chyba rzeczywiście tak zrobię. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3977-przesolone-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99-jak-uratowa%C4%87/#findComment-107508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 31 Marca 2010 tak mozna dołożyć, zmielić wymieszać i wstawić farsz do lodówki na noc potem nadziewanie, osadzanie i wędzeniew zmielonym farszu świeża porcja mięsa zdąży się zapeklować ( przejąć sól ) Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3977-przesolone-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99-jak-uratowa%C4%87/#findComment-107518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 31 Marca 2010 abratek, dziękuję. Wymieszane jest od ok. 10-tej. W takim razie zaraz zmielę itd. Pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3977-przesolone-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99-jak-uratowa%C4%87/#findComment-107520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.