SZAMOT Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Maja 2010 Mięso do metki luksusowej zapeklowałem 2 dni temu - wczoraj wieczorem przed mieleniem zorientowałem się że skończyły mi się jelita wołowe :rolleyes: W Poznaniu w Laniusie (na Dąbrowskiego) nie mają wołowych - są tylko białkowe 4,5cm - w ostateczności kupie je ale wolałbym naturalne. Może ktoś wie gdzie kupie jelita wołowe w Poznaniu/okolicy ?Jak się zachowają osłonki białkowe przy wędzeniu na zimno ??? Cytuj SZAMOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4160-pomocy-jelita-wo%C5%82owe-w-poznaniu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Maja 2010 Przy wędzeniu na zimno b. dobrze.Przy wędzeniu na gorąco, nie przekraczać 90 st. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4160-pomocy-jelita-wo%C5%82owe-w-poznaniu/#findComment-112271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_ Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Maja 2010 Jak się zachowają osłonki białkowe przy wędzeniu na zimno ???Bardzo dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4160-pomocy-jelita-wo%C5%82owe-w-poznaniu/#findComment-112282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZAMOT Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Maja 2010 Pepe /Marek -dziękuje za pomoc - trochę się uspokoiłemRozumiem - że osłonki białkowe dobrze przepuszczają dym i ładnie będa odchodzić od kiełbasy Raz jeszcze dzięki ! Cytuj SZAMOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4160-pomocy-jelita-wo%C5%82owe-w-poznaniu/#findComment-112289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.