Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem nowy i coś tam próbuję

 

 

osuszanie

 

 

 

 

 

 

 

nowa wędzarnia !? może coś z tego będzie

 

"codzienna Andrzeja " w wersji pieczonej

 

i ślad po kiełbasie zaginął za pomocą moich dzieci!

W piątek powtarzam wędzenie 10kg mięsa " dalej codzienna"

 

Kolega Boulli nie zdążył skosztować, może teraz mu się uda ? :rolleyes:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4479-nowy-pierwsze-w%C4%99dzenie/
Udostępnij na innych stronach

I w takiej wędzarni (palenisko pod) musi się udać a i daszek pod kątem - idealna sprawa. :clap:

 

Temperaturę regulujesz drzwiczkami z dołu , tylko nad paleniskiem zrób deflektor , czyli załamania dymu , by tłuszcz nie kapał bezpośrednio na ogień.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4479-nowy-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-122458
Udostępnij na innych stronach

Był to czerwiec i jakoś nie było problemu z muchami, klatka z siatki była obok ale nie potrzebna

Nie chciałabym się czepiać, ale w naszym klimacie w czerwcu to już są liście na drzewach. Na moje to aktualna data chyba jest na fotach, więc much nie było :wink: A wędzarnia co tu dużo gadać :clap:

Pozdrawiam Monia.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4479-nowy-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-122512
Udostępnij na innych stronach

To jest prototyp zrobiony z grila więc wszystko najprościej, daszek metalowy ze starej lampy ogrodowej albo kawałek deseczki na komin z góry

 

A po nauki udaję się do kolegi Boulliego, czasem i miodzik skosztujemy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4479-nowy-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-122552
Udostępnij na innych stronach

Potwierdzam, właśnie skonsumowałem dwa pętka świeżo wędzonej kiełbasy ( za naukę trzeba płacić).

Miały odczekać do jutra aby przestygły ale kto by tam czekał :)

Pozdrawiam Paweł

 

 

 

http://wino.org.pl/forum/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4479-nowy-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-122739
Udostępnij na innych stronach

Zwykła kiełbaska według przepisu "codzienna Andrzeja " z małymi zmianami " więcej przypraw gorczyca i pieprz ziołowy " no i pieczenie... 30 min w 95oC. i już i olcha i buk

 

 

 

te puste miejsca to nadmiar chętnych do degustacji

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4479-nowy-pierwsze-w%C4%99dzenie/#findComment-122804
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.