Gość ChefPaul Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Grudnia 2006 ... witaj Antozar (Wyśmienity) :grin: ... przepis na ten bretoński specjał bardzo mnie zainteresował, ... (różne już rzeczy w życiu jadałem, ale przyznaję z pokorą, że tego przysmaku nie było dane mnie spróbować :sad: ) ... technologia wydaje się być nie skomplikowana ale dość pracochłonna ... (może w przyszłym roku spróbuję wykonać :grin: ) ... jeżeli masz jeszcze jakieś regionalne stare przepisy to bez krępacji proszę :grin: :wink: pozdrawiam niezmiernie serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/453-landouille-bretonne/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChefPaul Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Grudnia 2006 ... dzięki Antozar :grin: ... ... pasztety robię różne różniste :grin: ... z jabłkiem i calvadosem jeszcze nigdy nie robiłem i zapewne zrobię jeszcze w tym roku (jednak pieczony w piekarniku) zapewne na Święta :grin: ... konfitura cebulowa super :tongue: ... domagam się jeszcze (kusisz tą Bretonią :grin: ... czy na BN będziesz w Polsce ?) pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/453-landouille-bretonne/#findComment-5821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antozar Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Witam serdecznie szefa i innych pozostałych miłośników domowych wyrobów i innych wyśmienitych mięsiw i dodatków do nich. Już od pewnego czasu to jest od roku śledze tą sympatyczną stronke i dopiero teraz odwarzyłem się na zaprezentowanie wyrobów z Bretanii- i dzięki nimi mogłem zaistnieć na tej stronce bo tak z pustymi rękami to nie po naszemu. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i życze wspaniałych wędlinek na świeta bo jak widze każdy się ostro do nich przygotowuje - ja poczyniłem jak to mówi mój brat taką nową w smaku kiełbaskę i myśle że w następnym tygodniu podeśle na stronke to będziecie mogli podziwiać jesli chodzi o twoje pytanie to do polski nie wpadniemy w tym roku niestety może za rok ale bardzo zapraszam do Bretanii na odkrycie ich specjałów kulinarnych jakimi są owoce moża różne różniste i wyroby z mies a także cidre z jablek i naleśniki pozdrawiam goraco i obiecuje nadsyłać nowości kulinarne z bretanii na bierzaco :lol: aha i jeśli są pytania na temat w/w specjaółw chetnie odpowiem i doradze :lol: Cytuj http://amitiefrancepolognefinistere.wifeo.com/index.php https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286 http://nospetitesmains.wifeo.com/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/453-landouille-bretonne/#findComment-5823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oli Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Grudnia 2006 No super Antozar - widać, że rodzina :grin: Przepisy super, przypomniał mi się smak L'andouille. Jest bardzo specyficzny i co tu ukrywać zalatuje nieco jelitami. Ale smakota jest. pozdrawiam serdeczie i witam na forum :grin: Cytuj Nic mnie tak nie cieszy, nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/453-landouille-bretonne/#findComment-5825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Witam Antozar Czytając twój przepis na L'andouille bretonne wykonany jak piszesz wyłącznie z jelit wieprzowych mam pytanie jak naciągać jelito na jelito aby osiągnąć taki przekrój jak na twoim foto. http://www.wedlinydomowe.pl/roboczy/nasze/antozar/andouille.jpg Wynika też z tego że należy użyć na samym końcu jelit wieprzowych prostych o średnicy ok 55 mm czy tak ? Miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/453-landouille-bretonne/#findComment-5829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.