Skocz do zawartości

PASZTET do słoika, co żle zrobiłem


Rekomendowane odpowiedzi

+4cebule które topiły się z tłuszczem

Kiedy się te cebule z tłuszczem topiły?

 

Ważne do pasztetu nie można dać skóry

A ja daję trochę.

4 łyżki pieprzu, 3 łyżki ziela ang, 2 łyżki gałka (20g), 24szt. goździki, 4 szt. liść laurowy = sproszkowane (

Niezłe kadzidło zrobiłeś z tego wyrobu

 

 

Tak, nieźle a te goździki 24? :cool:

 

I ten tłuszcz na dole mnie nurtuje. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4587-pasztet-do-s%C5%82oika-co-%C5%BCle-zrobi%C5%82em/page/2/#findComment-148783
Udostępnij na innych stronach

+4cebule które topiły się z tłuszczem

Kiedy się te cebule z tłuszczem topiły?

 

Ważne do pasztetu nie można dać skóry

A ja daję trochę.

4 łyżki pieprzu, 3 łyżki ziela ang, 2 łyżki gałka (20g), 24szt. goździki, 4 szt. liść laurowy = sproszkowane (

Niezłe kadzidło zrobiłeś z tego wyrobu

 

 

Tak, nieźle a te goździki 24? :cool:

 

I ten tłuszcz na dole mnie nurtuje. :cool:

W kontekście dodawania skór:

 

Ostatnio robiłem świnkę i baba nie miała jajek , a pasztecik pierwszej kl.

robiłem tylko kichę z 5 kg kaszy i pasztet.

 

osobiście też unikam dodawania skórek do pasztetów , ale bez przesady zawsze się coś tam wrzuci :lol:

 

W tym przypadku miałem trochę skór osobno gotowanych do kichy i zamiast jajek wlałem trochę białego rosołu ze skór do pasztetu i rewelka wyszło :cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4587-pasztet-do-s%C5%82oika-co-%C5%BCle-zrobi%C5%82em/page/2/#findComment-148787
Udostępnij na innych stronach

Gość Anonymous
Co do ilości przypraw to napisałem, lubię dobrze przyprawione, bez przypraw to mam w sklepie pierwszym lepszym. Wyrób domowy/swojski musi się różnić od tego w handlu, PS. W mojej okolicy zawsze wyroby były mocno przyprawione. Chciałeś wiedzieć, to masz, a nie czepiaj się! Co do skórek to inaczej wygląda sprawa z przeznaczeniem do słoika, a inaczej do „szczewa” / jelita. gdy dasz skórki do słoikowego to u dołu zrobi się galaretka w większym lub mniejszym stopniu. (możesz poczytać, nikt nie każe Wam tego robić, kwestia indywidualnego smaku i gustu).
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4587-pasztet-do-s%C5%82oika-co-%C5%BCle-zrobi%C5%82em/page/2/#findComment-148844
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.