pis67 Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 25 Lutego 2011 +4cebule które topiły się z tłuszczem Kiedy się te cebule z tłuszczem topiły? Ważne do pasztetu nie można dać skóry A ja daję trochę.4 łyżki pieprzu, 3 łyżki ziela ang, 2 łyżki gałka (20g), 24szt. goździki, 4 szt. liść laurowy = sproszkowane ( Niezłe kadzidło zrobiłeś z tego wyrobu Tak, nieźle a te goździki 24? I ten tłuszcz na dole mnie nurtuje. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4587-pasztet-do-s%C5%82oika-co-%C5%BCle-zrobi%C5%82em/page/2/#findComment-148783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 25 Lutego 2011 +4cebule które topiły się z tłuszczem Kiedy się te cebule z tłuszczem topiły? Ważne do pasztetu nie można dać skóry A ja daję trochę.4 łyżki pieprzu, 3 łyżki ziela ang, 2 łyżki gałka (20g), 24szt. goździki, 4 szt. liść laurowy = sproszkowane ( Niezłe kadzidło zrobiłeś z tego wyrobu Tak, nieźle a te goździki 24? I ten tłuszcz na dole mnie nurtuje. W kontekście dodawania skór: Ostatnio robiłem świnkę i baba nie miała jajek , a pasztecik pierwszej kl. robiłem tylko kichę z 5 kg kaszy i pasztet. osobiście też unikam dodawania skórek do pasztetów , ale bez przesady zawsze się coś tam wrzuci :lol: W tym przypadku miałem trochę skór osobno gotowanych do kichy i zamiast jajek wlałem trochę białego rosołu ze skór do pasztetu i rewelka wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4587-pasztet-do-s%C5%82oika-co-%C5%BCle-zrobi%C5%82em/page/2/#findComment-148787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 26 Lutego 2011 Co do ilości przypraw to napisałem, lubię dobrze przyprawione, bez przypraw to mam w sklepie pierwszym lepszym. Wyrób domowy/swojski musi się różnić od tego w handlu, PS. W mojej okolicy zawsze wyroby były mocno przyprawione. Chciałeś wiedzieć, to masz, a nie czepiaj się! Co do skórek to inaczej wygląda sprawa z przeznaczeniem do słoika, a inaczej do „szczewa” / jelita. gdy dasz skórki do słoikowego to u dołu zrobi się galaretka w większym lub mniejszym stopniu. (możesz poczytać, nikt nie każe Wam tego robić, kwestia indywidualnego smaku i gustu). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4587-pasztet-do-s%C5%82oika-co-%C5%BCle-zrobi%C5%82em/page/2/#findComment-148844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.