berni Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Listopada 2010 Witam Buszując po necie znalazłem ciekawe linki dot. wyrobów regionalnych, np. kiełbasy głogowskiej, salcesonu dukielskiego; warto też przeskoczyć na 3 stronę i poczytać o chemicznych zanieczyszczeniach żywności: http://www.towa.yoyo.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=14:charakterystyka-produktow-regionalnych&catid=1:artykuy&Itemid=34 a także: OGŁOSZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI z dnia 14 września 2006 roku w sprawie wniosków o rejestrację nazw „Kiełbasa jałowcowa” jako gwarantowana tradycyjna specjalność : http://www.minrol.gov.pl/index.php?/pol/layout/set/print/content/view/full/1830 oraz ciekawy link o różnych wyrobach regionalnych z Podkarpacia i Opolszczyzny i nie tylko: http://www.potrawyregionalne.pl Być może Starzy Wyjadacze znają, a Nowicjusze niech przeczytają Pozdrawiam Cytuj Dogoń swoje marzenia.Berni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4718-wyroby-regionalne-i-ich-historia/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.