Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

 

Buszując po necie znalazłem ciekawe linki dot. wyrobów regionalnych, np. kiełbasy głogowskiej, salcesonu dukielskiego; warto też przeskoczyć na 3 stronę i poczytać o chemicznych zanieczyszczeniach żywności:

 

http://www.towa.yoyo.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=14:charakterystyka-produktow-regionalnych&catid=1:artykuy&Itemid=34

 

a także: OGŁOSZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI z dnia 14 września 2006 roku w sprawie wniosków o rejestrację nazw „Kiełbasa jałowcowa” jako gwarantowana tradycyjna specjalność :

 

http://www.minrol.gov.pl/index.php?/pol/layout/set/print/content/view/full/1830

 

oraz ciekawy link o różnych wyrobach regionalnych z Podkarpacia i Opolszczyzny i nie tylko:

 

http://www.potrawyregionalne.pl

 

Być może Starzy Wyjadacze znają, a Nowicjusze niech przeczytają

Pozdrawiam

Dogoń swoje marzenia.

Berni

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4718-wyroby-regionalne-i-ich-historia/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.