bogdan b Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Dziękujęmadlinka, i@halusia@, za te pochwały ,powiem szczerze że nie myślałem nawet że się tak uda .Od samego początku nie chciał zaczyn rosnąć ,biegałem z nim z kuchni do pokoju i z powrotem,aż w końcu znalazłem mu miejsce na grzejniku,i od razu się odwdzięczył,o mało z garnuszka nie wyskoczył.Potem już było z górki,po wyrośnięciu zagniotłem i uformowałem bochenki,urosły i do pieca.Pod koniec pieczenia zauważyłem że do piekarnika zapomniałem włożyć naczynie z wodą ,ale udało się chlebek wyszedł wspaniały w smaku,co mogę powiedzieć -trening i jeszcze raz trening,a przepis od przemek1978, mogę tylko polecić :clap: ,bardzo prosty i sprawdzony Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4818-pieczywo-pieczywo-domowe/page/2/#findComment-155978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 3 Lipca 2011 Wczoraj szalałem z podwawelską, a dziś przy niedzieli upiekłem pieróg . Przepis mam od szwagierki z Podlasia . W smaku przypomina trochę naszą ( wielkopolską ) słodką chałkę . Przy okazji przekonałem się jak duze znaczenie ma w tego typu wypiekach jakość mąki :sad: . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4818-pieczywo-pieczywo-domowe/page/2/#findComment-165326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udało mi sie kupić tutaj /hiszpania/ wreszcie mąkę orkiszową /espelta/, mąkę żytnią /de centeno/, pszenną razową /trigo integral/ i różne mieszanki od znajomego piekarza w dość dobrej cenie 1 - 1,5 euro kg, będą wypieki, zakwas już gotowy aż ręce zacieram bo w sklepach same pszenne z dopalaczami, pozdrawiam Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4818-pieczywo-pieczywo-domowe/page/2/#findComment-188148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udało mi sie kupić tutaj /hiszpania/ wreszcie mąkę orkiszową /espelta/, mąkę żytnią /de centeno/, pszenną razową /trigo integral/ i różne mieszanki od znajomego piekarza w dość dobrej cenie 1 - 1,5 euro kg, będą wypieki, zakwas już gotowy aż ręce zacieram bo w sklepach same pszenne z dopalaczami, pozdrawiam Nie ma w Alicante sklepu z polskimi produktami? Żytnia mąke widzialem u Was w sklepach niemieckich. pozdrawienia dla Costa Blanca. robimhuk Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4818-pieczywo-pieczywo-domowe/page/2/#findComment-188164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 30 Listopada 2011 robimhuk, w niemieckich sklepach są maki mieszane ale zawieraja już drożdże a ja chciałem takie na zakwas do mieszania, w Alicante może są i sklepy z polskimi produktami ale na pewno nie ma tam produktów typu mąka, pozdrawiam Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4818-pieczywo-pieczywo-domowe/page/2/#findComment-188234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.