niedobry78 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Może proste ale...co święta to robię Duży kawałek schabu(i karkóweczki) min. kilogramowy ale najlepiej ok. 1,5 kg (lepszy wychodzi) na noc smaruję solą.pieprzem i majerankiem czasem papryką i ląduje w lodówce... następnego dnia obsmażam go na SMALCU z kazdej strony i najzwyczjaniej w świecie do piekarnika najpierw 200 stopni a po 20 min...150 stopni i czasem mniej, zeby nie wyszedł za suchy...karkówa z natury jest mniej problemowa...ok. 15 min rozcinam rękaw i podpiekam z kazdej strony kilka minut w otwartym...po tym wszystkim przeykrywam znów rękawem rozciętym i pozwalam ostygnąć mięsku do następnego dnia(czasem piekę obkładając cebulką i/lub czosnkiem...czosnek na ostatni kwadrans wtedy bedzie słodki)...jak już wystygnie w swoich sokach kroję w cienkie plasterki i podaję z sosem tatarskim...typu: posirkane maślaczki, posiekane ogórki kons., majonez pieprz sól musi postac przez noc...maślaki kroję razem z cebulka i jakaś przypadkową marchewka z zalewy...wszyscy pałaszują do oporu...ładnie pasuje to zestawienie widocznie:) Wesołych świat WSZYSTKIM FORUMOWICZOM!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4960-%C5%9Bwiateczny-schab-i-kark%C3%B3wka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 25 Grudnia 2010 ja już rano go sobie zjem hehe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4960-%C5%9Bwiateczny-schab-i-kark%C3%B3wka/#findComment-139148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Narobiłeś apetytu, szkoda, że nie ma zdjęć Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4960-%C5%9Bwiateczny-schab-i-kark%C3%B3wka/#findComment-139319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 30 Grudnia 2010 No właśnie a tak podgrzewałeś atmosferę Dawaj fotki Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4960-%C5%9Bwiateczny-schab-i-kark%C3%B3wka/#findComment-139696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.b tulipan Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Może proste ale...co święta to robię wszyscy pałaszują do oporu...ładnie pasuje to zestawienie widocznie:) /quot darmowe to też bym pałaszował i nie wybrzydzał. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.Pozdrawiam z Wrocka. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4960-%C5%9Bwiateczny-schab-i-kark%C3%B3wka/#findComment-139726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 1 Marca 2011 hehe dopiero tu zajrzałem... to...w weekend zrobię i spróbuje wlepić fotkę jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4960-%C5%9Bwiateczny-schab-i-kark%C3%B3wka/#findComment-149624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.