Anetka Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Jarku czy ty masz certyfikat jakości ISO :question: :grin: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-7789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 29 Stycznia 2007 oczywiście, że tak kazałem nawet wytatuować sobie go na lewej pięcie, :grin: żeby wszyscy mogli widzieć :lol: myślę, że każdy powinien mieć przynajmniej taki mały certyfikacik :wink: chociażby taki maciupeńki :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-7792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciachowa Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 31 Stycznia 2007 maciachowa Polecam Ci super pomysł dziadka na prostokatny szynkowar , wystarczy mała foremka do ciasta spręzyny itd itp i już masz szynkę prasowaną, a tak wogóle to zrób konserwę Babci Ani z podgardla (to chyba jest reklama) :grin: niebo w gębie + ogórek . Jarek_zielona_pietruszka też tak uważa w innym poście ja się tez pod tym podpisuję tanie a takie pyszne i potrzebujesz tylko słoiki i podgradle :grin: pozdrawiam czuj sie dobrze na tej stronce jak i ja się czuję :grin: Dziekuje :-))) Na razie radze sobie ... zrobilam konserwy z miesa wieprzowego szynkowego... bo balam sie z tlustego podgardla :-) Wyszlo troche za suche... zrobilam tez na szybko rolade z piersi kurczaka... i koniec z zakupami. Teraz bede robic scisle wg przepisu podgradle z boczkiem :-) A szynkowar... hmm... chyba sama sobie udlubie, ech gdyby to sie dalo na drutach lub szydelkiem wytworzyc ;-) A tak powaznie... to obejrzalam rozne szynkowary pt "potrzeba matka wynalazku" i mniej mam obaw , ze sobie calkiem nie poradze :-) Cokolwiek zrobie sama i tak bedzie smaczniejsze od tego co kupie gotowe :-) Howgh! Dlatego pewnikiem szynkowar powstanie... kiedys :-) Na razie znajoma Czeszka (tez kynolog) szuka takiego gotowego i strasznie ja to bawi, ze mnie sie chce...samej kielbaski produkowac :-) Acha i podbudowana jestem malo profesjonalnym wygladem wedzarni Dziadka :-) Ufff.. wiec moja beczka z ogniskiem pod spodem i nakryta mokrym recznikiem nie byla takim calkiem z czapy pomyslem. Niech juz bedzie cieplo... znowu cos uwedze :-) w beczce smiechu:-) ;-p Dziekuje i dalej szperam po Waszej witrynie... Cytuj PozdrawiamMaciachowa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-7915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 1 Lutego 2007 Słuchajcie... Maciachowa..., nie po Waszej, a po NASZEJ. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-7917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 1 Lutego 2007 @ Maciachowa !! Czyżbyśmy byli miłośnikami pokrewnej rasy :question: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-7920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 1 Lutego 2007 maciachowa nie bój sie podgardla samego ja też tak myślałam że tłuste ale kupiłam w miarę chude jak na podgardle i wyszło super pachnące i wcale się nieczuje tłuszczu, gdzieś na formum było o podgardlu że to jest tłuszcz twardy nie taki jak słonina (chyba tak było napisane ale niechce mi się szukać ) w każdym razie super, dopiero jak dołożysz boczek to będzie tłuste sprobuj bo warto a cena żadna ja płaciłam po 3,80 za kilogram i nie żałuję pozdrawiam :grin: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-7924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciachowa Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 1 Lutego 2007 @ Maciachowa !! Czyżbyśmy byli miłośnikami pokrewnej rasy :question: :grin: Pokrewnej? Bbbaaa!!!!! toz to roznice w "uzyciu" sa minimalne :-)))) Sama z trzema takimi biegam, zreszta - wiecej na mojej psiej www :-) 3 goldeny i cavalierka , a i to jeszcze ostatniego slowa w tej dziedzinie nie powiedzialam :-) Sie wyprowadze na wies... to i psow pewnikiem przybedzie :-) Acha, a psy karmie gotowanym - granulatom psim - dziekujemy :grin: :grin: :-) Powiedziec zem milosnik to malo. Bzik totalny i dostosowanie zycia do psow. :grin: :grin: Ale to moj wybor Tak jak z gotowaniem..mozna zupke chinska , mozna smaczny wywar.. Cytuj PozdrawiamMaciachowa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-7929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciachowa Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 1 Lutego 2007 Słuchajcie... Maciachowa..., nie po Waszej, a po NASZEJ. :wink:postaram sie poprawic :-) Cytuj PozdrawiamMaciachowa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-7930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciachowa Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 1 Lutego 2007 maciachowa sprobuj bo warto a cena żadna ja płaciłam po 3,80 za kilogram i nie żałuję pozdrawiam :grin: A pewnie, ze sprobuje :grin: nie potrzeba mnie namawiac Ech aby juz bylo na tyle cieplo aby cos mozna uwedzic bylo. Bo u mnie to zwykla beczka nad ogniskiem paleniskiem... nawet bez komina-korytarza... Czujnosc i kilka godzin pilnowania aby sie tylko dymilo a nie palilo ogniem zywym.... Na deszczu i mrozie nie wytrzymam ... Niech juz bedzie cieplo..wykopiemy tunel-komin i juz bedzie troche latwiej. Ilez mozna jesc konserwy sloikowe :-) Acha.. przypomnialo mi sie, ze mialam naszykowac slonine do oslonki... oslonke kupie w piatek na targu w moim miescie. Zapewne bedzie :-) Cytuj PozdrawiamMaciachowa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-7931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prababcia Ania Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 1 Lutego 2007 maciachowa, pedro, Cieszy mnie, że jest tylu miłosników psów :smile: Mam sukę owczarka niemieckiego, wabi się Arda, kochamy ją jak najblizszego członka rodziny. Również nie kupujemy dla niej żadnych gotowych granulatów, ma gotowane, świeże , z dodatkiem warzyw. Nasza Arda bardzo lubi owoce, ze smakiem zajada śliwki i wypluwa pestki :smile: pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-7934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 1 Lutego 2007 Widzę, że wśród nas sami miłośnicy psów. Myśmy mieli 2 sznaucerki olbrzymki, ale jedna niestety odeszła po 13 latach z nami. Teraz mamy jedną. Dostaje gotowaną wołowinę, do tego jako wypełniacz warzywa i owoce i trochę pro planu albo eukanuby. A dodatkowo preparaty witaminowo wapienne. Marchewkę zajada na surowo jak królik, przytrzymuje łąpkami i ogryza. Tamta starsza sama zbierała jagody w lesie, prosto z krzaka.dwa razy do roku dostaje Hokamix w celach zdrowotno uodparniających. Lubi też oryginalny niemiecki frolic i czekoladę, psią oczywiście. No i oczywiście wszystko co na stole. To co je pani czy pan jest najlepsze. :grin: :grin: Rozpieściliśmy ją strasznie.Nazywa się Bafi, ale mówimy na nią Fiśka. :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-7945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 4 Lutego 2007 WitamMarkety oszukują na promocjach 03:00 03.02.2007sobota Towar w promocji kosztuje więcej niż przed nią, a za dołączony "darmowy" dodatek trzeba zapłacić. Takie i inne oszustwa stwierdza raport Inspekcji Handlowej, o którym pisze "Gazeta Wyborcza". Inspektorzy w ostatnich trzech miesiącach skontrolowali 76 sklepów dużych sieci handlowych. Na ponad 4 tysiące zbadanych towarów w co czwartym była jakaś nieprawidłowość, podaje "Gazeta Wyborcza". REKLAMA Czytaj dalej Inspektorzy zwrócili zwłaszcza uwagę na fałszywe promocje. Okazało się, że ceny towarów często były identyczne jak przed promocją, a czasem nawet wyższe niż przed obniżką. Kolejne oszustwa to inna cena towaru na półce i w kasie, pisze "Gazeta Wyborcza". O rezultatach kontroli powiadomiono Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-8082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 8 Lutego 2007 Markety ukarano łączną kwotą ok 4000 zł czyli średnio ok 450zł na market. czy to nie jest śmiech. co to znaczy dla marketu zapłacić 450 zł kary. rozumiem gdyby to było 450.000 zł to bym rozumiał, że to kara. A nasi wspaniali urzędnicy tak samo traktują markety jak babcie handlującą czosnkiem i pietruszką na rogu ulicy. Tylko dla tej przysłowiowej babci jest to bardzo dotkliwa kara, a dla marketu to śmiech. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-8309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 8 Lutego 2007 Jeżeli o psach...to ja też.Mam ON-ka (owczarka niemieckiego)..wabi się EIKO. To policyjny pies ,po championach...ale nie chodziło nam o "błękitna krew" a o psa.Znajomy ,(który od lat hoduje psy dla policji )po naszych długich prośbach i nagabywaniach wreszcie się ugiał i nam zostawił jednego z miotu.Nasz ON-ek w tym roku kończy 5 lat , uwielbia ser żółty ,winogrona ,maslane ciastka .Skarmiamy go Royal Caninem dla ON-ków. Dzięki temu nie jest zapasiony...bo to łakomczuch.Może uda mi się wkleić zdjątko?..zobaczę Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-8315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 8 Lutego 2007 Pedro, bo tak się wabi mój Labrador ( vide avatar) zjada wszystko, no prawie wszystko. Np. uwielbia kiszoną kapustę. Kiedy jeszcze kupowałem wyroby w sklepie (wędliny oczywiście) był bardzo dobrym testerem. Jedne mu podchodziły, a drugie nie. Jak tylko wyczuł za dużo chemii to nie jadł, mimo, że straszny z niego łakomczuch. Na co dzień dostaje suchą karmę - Chapi z czerwonymi kulkami, które zjada w pierwszej kolejności. Jednak najbardziej lubi towarzyszyć mi przy wędzeniu licząc na jakiś kąsek :tongue:, na który oczywiście zawsze się załapie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-8317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 8 Lutego 2007 Witam. pedro bo tak sobie myślę że z pieskami to tak jak z ludźmi powinny zajadać dobre pożywienie a nie gotową paszę . Serdecznie pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-8321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 8 Lutego 2007 20 lat w branży zoologicznej o czymś trochę świadczy. Moim skromnym zdaniem ( a podzielam tutaj zdanie wielu fachowców i weterynarzy) to coś nawet nie powinno nosić miana karmy.zdrowsza jest kasza ze smalcem jak to coś. podobnie jak drugi wyrób tej samej firmy.Jeżeli chcecie to mogę napisać z czego się składa i zapewniam mięsa ani podrobów tam niestety nie ma.Nie zrozumcie mnie źle, ale karmienie zwierząt jest moim zawodem i z tej racji lubię wiedzieć co w trawie piszczy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-8324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 8 Lutego 2007 J_Z_PChętnie przeczytam wykład fachowca. Z tego co słyszałem ta karma jest najlepsza z tych tańszych, co nie znaczy, że te droższe są od razu lepsze. Po prostu wybrałem mniejsze zło, a że zwierzak się przyzwyczaił to na razie nic nie zmieniam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-8332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 8 Lutego 2007 robione to jest z wytłoków buraka cukrowego po produkcji cukru. mielone na papkę razem z sierścią rogami i kopytami ( w przypadku wołowiny) lub piórami. łbami i pazurami ( w przypadku drobiu) do tego barwniki, konserwanty, antyoksydanty, związki aromatyczno smakowe (aromat ponoć identyczny z naturalnym). Następnie nadaje się odpowiednie kształty i albo do puchy albo do suszarki. z kotami jest trochę gorzej i trudniej je oszukać dlatego do kociego dodaje się trochę odpadów poubojowych ok 4%. pozdrawiamJa swoją karmię mięsem wołowym z dodatkiem puriny pro plan, jako wypełniacza. porcja 1kg mięsa wystarcza na 2-3 razy. oczywiście dostaje witaminy i inne związki mineralne. porcja mięsa kosztuje 6zł 1kg ekstra, albo 5zł za 1kg standard Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-8334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciachowa Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 8 Lutego 2007 wlasciwie to moje zainteresowanie sie zmiana sposobu odzywiania wyniknelo ze zmiany karmienia moich psow :grin: :grin: Tzn najpierw zaczelam im gotowac, a pozniej przestalo mi smakowac "gotowe" dla ludzi. :wink: Oczywiscie, ze mam sucha karme na awaryjne sytuacje, karme produkowana akurat zagranica, co o niczym nie swiadczy tak naprawde ale jakos swoje sumienie chce usprawiedliwic.Fakt, ze duza i ciezka rase trudno poprowadzic na gotowanym gdy jest w fazie rozwoju.. malo kto potrafi utrzymac wowczas psa "chudo" a zbyt kaloryczne i tluste jedzenie w okresie rozwoju to jednak... kleska dla psiego kregoslupa.Widzialam juz kalekie goldeny dzieki zbyt bogatej w bialko i weglowodany diecie.Znajomy kiedys opowiedzial na czym polega produkcja suchej karmy... obrazowo opowiadal :-) chyba zbyt obrazowo :grin: :devil: Kiszona kapusta- super sama witaminka,marchew- swietnie - beta karoten i najlepiej jeszcze na surowo mielony, kurczaki na surowo (te przemyslowe maja super miekkie kosci - krzywda sie nie stanie) w calosci jak pies da rade, albo chociaz polowe :wink: odpady rybne jak sie trafia ... w calosci :-) Bobki zajecze.. pozwalam jesc. Tylko dla wlasnej wygody - czesto wetowi za odrobaczanie place. I juzwilkowi nikt nie gotowal w kociolku ryzyku i marchewki. Tyle co z jelit sarny wyprul przezutego, zmielonego siana na sam poczatek obiadu tyle mial dopiero pozniej mieso, podroby (witaminy) i na koniec kosci z wapnem :-):-) To i moim psom nie zaszkodzi I tak juz kilka lat, a ze staram sie od psow nauczyc kilku rzeczy (niezle sa.. oj niezle, a to tropia i wesza, a to co innego wyczyniaja...) to i na odejscie od marketowych polek mnie latwo namowily :-)I tak nam sie psiejsko tutaj zrobilo....Pozdrawiamz trzema "plebejskimi" :wink: golden retrieverami i jedna Cavalier King Charles Spanielka... taka rasa ot i co :grin: :grin: rasa co ma przodkow 500 lat wstecz. Jedna z najstarszych, krolewska zreszta :-) Cytuj PozdrawiamMaciachowa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-8338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciachowa Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 8 Lutego 2007 J_Z_P Chętnie przeczytam wykład fachowca. Z tego co słyszałem ta karma jest najlepsza z tych tańszych, co nie znaczy, że te droższe są od razu lepsze. Po prostu wybrałem mniejsze zło, a że zwierzak się przyzwyczaił to na razie nic nie zmieniam. Dietetykiem psim nie jestem, nawet nie wetem... ale mam psy od dawien dawna i o karmieniu sie naczytalam z kilku zrodel :-) Ni eneguje WYGODY karm suchych (goracy kubek tez w domu sie znajdzie i galaretka spozywcza a nie z soku produkowana :grin: :grin: ) Jednak te drozsze karmy tak naprawde czesto sa akurat tansze :-) tanszej karmy labowi dajesz 400-500 gram dziennie, drozszej nie wiecej jak 180 g. Niby za kg placisz drozej ale w sumie..taniej wypada kupic tej drogiej karmy. Cytuj PozdrawiamMaciachowa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-8340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciachowa Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 8 Lutego 2007 robione to jest z wytłoków buraka cukrowego po produkcji cukru. mielone na papkę razem z sierścią rogami i kopytami ( w przypadku wołowiny) lub piórami. łbami i pazurami ( w przypadku drobiu) do tego barwniki, konserwanty, antyoksydanty, związki aromatyczno smakowe (aromat ponoć identyczny z naturalnym). Następnie nadaje się odpowiednie kształty no i wlasnie po troche dosadniejszym wyjasnieniu znajomego..odeszlam od suchego jedzenia dla psow. A pozniej i moj zoladek zaczal reagowac dziwnie na to co sama jem :-) Dlatego... jak mam czas - gotuje, gdy nie mam czasu - daje surowe wolowe tlustawe, malo potrzeba.. wystarczy cwierc kg miesa na psa dziennie aby mial duzo energii, na wyjazdach gdzie nie mam jak ugotowac.. przechowac miesa - daje granulaty jakies. Karmienie zbyt bogato w bialko owocuje ..nadmiarem energii uzywanej nie zawsze zgodnie z oczekiwaniem czlowieka (np wyrwanie polowy ogrodzenia :tongue: :tongue: ), ktora malo ktory pies ma okazje spozytkowac. Jak to jest pies domowy-miastowy , kanapowiec to naprawde mniej bialka jest dla niego lepiej. Mniej pies ma potrzeby aby spozytkowac te energie i wyladowac sie na kims...dla psa najlatwiej rozladowac zebami na "wrogu" :devil: (a widywalam juz i agresywne labki i goldeny tez). Dlatego niskobialkowo i prawie nieprzetwqorzone dla psow jak sie ma troche czasu A juz wspomnianej karmy z supermarketu...khem khem . Wsrod hodowcow krazy taki dowcip.. jak szybko odchudzic psa? Dac mu Chappi - wiecej wydali jak sam zjadl. Smutne ale chyba prawdziwe :grin: Cytuj PozdrawiamMaciachowa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-8341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 26 Lutego 2007 Witam Kurczaki są karmione mączką z padłych zwierząt"Życie Warszawy": Polscy hodowcy drobiu karmią kurczaki mączką z zabitych lub padłych zwierząt. Już w 2002 roku ze względu na ryzyko choroby wściekłych krów zabroniła tego Unia Europejska.Blisko pięć procent próbek pokarmu używanego w polskich kurzych fermach zawiera zakazaną na terenie Unii Europejskiej mączkę zwie- rzęcą - wynika z przeprowadzonej w ubiegłym roku kontroli inspekcji weterynaryjnej. Tylko na Opolszczyźnie wykryto 16 kurzych ferm, w których stosowano zakazaną mączkę mięsno-kostną. Przepis zabraniający używania przetworzonego białka pochodzenia zwierzęcego w żywieniu zwierząt rzeźnych wprowadził w październiku 2002 roku Parlament Europejski. Było to wynikiem epidemii BSE, czyli choroby wściekłych krów, którą - jak ustalili eksperci, wywołało karmienie bydła paszami odzwierzęcymi. Udowodniono również, że spożywanie zakażonego mięsa wołowego może wywołać u człowieka śmiertelną chorobę Creutzfeldta-Jakoba. Dotychczas nie odnotowano przypadków, żeby karmienie kurczaków paszami odzwierzęcymi było niebezpieczne dla człowieka, ale Unia wolała się zabezpieczyć i rozszerzyła zakaz także na drób. Bo choć zdania naukowców na temat zagrożenia są podzielone, nie ma dziś nikogo, kto z całą pewnością wykluczyłby szkodliwość karmienia gatunków hodowlanych paszą odzwierzęcą. Artykuł do rannej kawy Serdecznie pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-9265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoShiMa Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 11 Marca 2007 Odebrało mi ochotę na drób... Napisali może o sankcjach dla ferm w których wykryto nieprawidłowości ? Cytuj Na świecie nie ma innych zjawisk, poza zjawiskami fizycznymi. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-9699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Informacje w sam raz na wątek o zdrowym jedzeniu. http://godtech.info/index.php/2007/05/31/benzoesan-sodu-coca-cola-powoduje-chorobe-parkinsona/ Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/3/#findComment-13293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.