oskp Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 6 Lutego 2011 Czemu wszystkie produkty osuszasz czy osadzasz na leżąco???? Dlatego , że leniwy jestem , dajcie mi drzewo i listki , nic mi więcej nie potrzeba - typowy leniwiec :grin: Przekroje : / oświetlenie halogenowe bez lampy błyskowej / szynki : http://img153.imageshack.us/img153/6844/p1060128c.jpg Baleronu : http://img841.imageshack.us/img841/3206/p1060129j.jpg Boczku : http://img511.imageshack.us/img511/3633/p1060130.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/page/2/#findComment-145393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 6 Lutego 2011 oskp, jak długo parzyłeś,żeby osiągnąć temperaturę w środku. Bo ten garnuszek trochę maławy,na tyle wędzonekPrzekroje : / oświetlenie halogenowe bez lampy błyskowejWyszło bardzo ładnie Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/page/2/#findComment-145397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 6 Lutego 2011 oskp, jak długo parzyłeś,żeby osiągnąć temperaturę w środku. Na początek poszły szynki , około 1,5 godziny , sam się zadziwiłem że woda około 90 stopni a w środku szynki tylko 45 stopni , robiłem to na raty , najpierw szynki , potem baleron , na końcu boczki , za mały garnek miałem , ale za to ile zabawy i radości z pilnowania temperatury :grin: http://img232.imageshack.us/img232/6599/p1060117.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/page/2/#findComment-145401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 6 Lutego 2011 Na początek poszły szynki , około 1,5 godziny , sam się zadziwiłem że woda około 90 stopni a w środku szynki tylko 45 stopni , robiłem to na raty , najpierw szynki , potem baleron , na końcu boczki , za mały garnek miałem , ale za to ile zabawy i radości z pilnowania temperatury Fakt -niezła zabawa . Następne parzenie rób pojedyńczo,albo w większym garnku,nie będziesz tracił na soczystości wędzonek. Chociaż twoje wygladają bardzo smakowicie :thumbsup: :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/page/2/#findComment-145406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 6 Lutego 2011 Następne parzenie rób pojedyńczo,albo w większym garnku,nie będziesz tracił na soczystości wędzonek. Nie bardzo rozumiem , możesz rozwinąć swą myśl ? Uczę się jeszcze i jeszcze wiele przede mną wiedzy do ogarnięcia Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/page/2/#findComment-145410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 6 Lutego 2011 boggi, ja też się uczę . Na forum na ten temat wypowiadali sie doswiadczeni zadymiacze. W wiekszej ilości gorącej wody ,wędzonki szybciej absorbują ciepło . Ot i to całe czary,i wten sposób krócej parzymy ,do uzyskania prawidłowej temperatury w środku wędzonki. Automatycznie są :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/page/2/#findComment-145412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 28 Lutego 2011 Dzisiejszy boczek : http://img820.imageshack.us/img820/8089/p1060214k.jpg http://img839.imageshack.us/img839/1128/p1060217h.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/page/2/#findComment-149329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 28 Lutego 2011 Widzę Kolego, że walczysz na wszystkich frontach. :grin: PS.Boczek bardzo ładny. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/page/2/#findComment-149330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 28 Lutego 2011 Dzięki , peklowany na sucho 3 dni , potem moczony / odsalany / całą noc w wodzie , wedzony i przypiekany w wędzarni , bez parzenia http://img577.imageshack.us/img577/3771/p1060205.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/page/2/#findComment-149336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 28 Lutego 2011 Dzisiejszy boczek :przypiekany w wędzarni , bez parzeniaI to jest to co lubię, boczek extra :thumbsup: Widzę Kolego, że walczysz na wszystkich frontach. :grin:Prawie na wszystkich :lol: , brakuje mu jeszcze zrobić "Biszkopt Halusi" i "Szarlotkę Kasi z Bielska" no i "Jabłecznik Haluśkowy" też Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/page/2/#findComment-149340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 28 Lutego 2011 Prawie na wszystkich :lol: , brakuje mu jeszcze zrobić "Biszkopt Halusi" i "Szarlotkę Kasi z Bielska" no i "Jabłecznik Haluśkowy" też He he , na to to już na pewno nie dam się namówić :lol: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/page/2/#findComment-149347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 1 Marca 2011 He he , na to to już na pewno nie dam się namówić :lol: :grin:Spoko spoko :lol: nie mów hop, takie ciasteczka to wspaniała przegryzka po wędlinkach Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/page/2/#findComment-149443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.