Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czemu wszystkie produkty osuszasz czy osadzasz na leżąco????

Dlatego , że leniwy jestem , dajcie mi drzewo i listki , nic mi więcej nie potrzeba - typowy leniwiec :grin:

 

Przekroje : / oświetlenie halogenowe bez lampy błyskowej / szynki :

 

http://img153.imageshack.us/img153/6844/p1060128c.jpg

 

 

Baleronu :

 

http://img841.imageshack.us/img841/3206/p1060129j.jpg

 

 

Boczku :

 

 

http://img511.imageshack.us/img511/3633/p1060130.jpg

oskp, jak długo parzyłeś,żeby osiągnąć temperaturę w środku.

Bo ten garnuszek trochę maławy,na tyle wędzonek

Przekroje : / oświetlenie halogenowe bez lampy błyskowej

Wyszło bardzo ładnie
Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]

oskp, jak długo parzyłeś,żeby osiągnąć temperaturę w środku.

Na początek poszły szynki , około 1,5 godziny , sam się zadziwiłem że woda około 90 stopni a w środku szynki tylko 45 stopni , robiłem to na raty , najpierw szynki , potem baleron , na końcu boczki , za mały garnek miałem , ale za to ile zabawy i radości z pilnowania temperatury :grin:

 

http://img232.imageshack.us/img232/6599/p1060117.jpg

Na początek poszły szynki , około 1,5 godziny , sam się zadziwiłem że woda około 90 stopni a w środku szynki tylko 45 stopni , robiłem to na raty , najpierw szynki , potem baleron , na końcu boczki , za mały garnek miałem , ale za to ile zabawy i radości z pilnowania temperatury

Fakt -niezła zabawa .

Następne parzenie rób pojedyńczo,albo w większym garnku,nie będziesz tracił na soczystości wędzonek.

Chociaż twoje wygladają bardzo smakowicie :thumbsup: :thumbsup: :clap:

Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]

Następne parzenie rób pojedyńczo,albo w większym garnku,nie będziesz tracił na soczystości wędzonek.

Nie bardzo rozumiem , możesz rozwinąć swą myśl ?

Uczę się jeszcze i jeszcze wiele przede mną wiedzy do ogarnięcia :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

boggi, ja też się uczę .

Na forum na ten temat wypowiadali sie doswiadczeni zadymiacze.

 

W wiekszej ilości gorącej wody ,wędzonki szybciej absorbują ciepło .

Ot i to całe czary,i wten sposób krócej parzymy ,do uzyskania prawidłowej temperatury w środku wędzonki.

Automatycznie są :thumbsup:

Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
  • 3 tygodnie później...

Widzę Kolego, że walczysz na wszystkich frontach. :grin:

PS.

Boczek bardzo ładny.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Dzięki , peklowany na sucho 3 dni , potem moczony / odsalany / całą noc w wodzie , wedzony i przypiekany w wędzarni , bez parzenia

 

http://img577.imageshack.us/img577/3771/p1060205.jpg

Dzisiejszy boczek :

przypiekany w wędzarni , bez parzenia

I to jest to co lubię, boczek extra :thumbsup:

Widzę Kolego, że walczysz na wszystkich frontach. :grin:

Prawie na wszystkich :lol: , brakuje mu jeszcze zrobić "Biszkopt Halusi" i "Szarlotkę Kasi z Bielska" no i "Jabłecznik Haluśkowy" też :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Prawie na wszystkich :lol: , brakuje mu jeszcze zrobić "Biszkopt Halusi" i "Szarlotkę Kasi z Bielska" no i "Jabłecznik Haluśkowy" też :cool:

 

He he , na to to już na pewno nie dam się namówić :lol: :grin:

He he , na to to już na pewno nie dam się namówić :lol: :grin:

Spoko spoko :lol: nie mów hop, takie ciasteczka to wspaniała przegryzka po wędlinkach :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.