Smokemistake Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Witam forumowiczówChciałbym odświeżyć temat co do wędlin produkowanych przemysłowo na ekstrakcie z selera to najpopularniejsze są z zakładów mięsnych Nove seria natura (ekstrakt z selera plus kultury starterowe) oraz konspol też w podobnym stylu wypuścił na rynek wyroby Problemem w produkcji wyrobów z ekstraktami soku z selera jest cena ekstraktu - wbrew pozorom bardzo drogi ponad 200 zł/kg a trzeba go wsypać ok 1,5%. próby z sokiem z selera świetne jednak taki sok oprócz azotanów zawiera spore ilości naturalnych fosforanów i Glutaminian Może niepotrzebnie się tak technologicznie rozkręcam bo skończę jak Gieroll Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5181-sok-z-selera-zamiast-azotan%C3%B3w-azotyn%C3%B3w/page/3/#findComment-421409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.