qzym Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Lutego 2011 Elo wszystkim Zadymiaczom :grin: Dostałem właśnie pęcherze wieprzowe zasolone. Chcę je napełnić mięskiem na kindziuka. Ale jak to u licha zrobić??? :rolleyes: Moczyć i rozciągać czy też sa jakieś "sposby" ?? :tongue: Poradźcie coś ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5254-jak-nape%C5%82ni%C4%87-pecherz-wieprzowy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Lutego 2011 Moczyć i rozciągać czy też sa jakieś "sposby"Jest temat kindziuk, tam znajdziesz odpowieć https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=142785#142785 :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5254-jak-nape%C5%82ni%C4%87-pecherz-wieprzowy/#findComment-148631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Lutego 2011 Ja to moczę chwilę w ciepłej wodzie 37stopni po czym nakładam na kran i napuszczam wody szczelnie trzymając, aż się dobrze rozepchnie, czasem pęka. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5254-jak-nape%C5%82ni%C4%87-pecherz-wieprzowy/#findComment-148634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qzym Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 24 Lutego 2011 Dzięki wielkie, już napełnione.Fotki mojego pierwszego kindziuka wstawię w wątku o kindziuku.Najgorsze to czekanie......... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5254-jak-nape%C5%82ni%C4%87-pecherz-wieprzowy/#findComment-148639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 24 Lutego 2011 Siemanko!Czasem , jak se ktoś postanowi ,że chce mieć salceson w żołądku i pęcherzu to ja pęcherz załatwiam w ten sposób:płukanie ,odwracanie, napompowanie w miarę możliwości zazwyczaj do pompowania stosuję nastrzykiwarkę bez zalewy oczywiście , czyli pompuję ciśnienie do zbiornika i wdmuchuję powietrze do pęcherza , po napompowaniu zawiązuję przędzą i wieszam nad jakimś źródłem ciepełka w celu wysuszenia "balonika"A ,że wszystkie wyroby robię w jednym dniu (poza wędzeniem wędzonek) to , kiedy mieszam salceson to pęcherz jest już suchutki jak osłonka białkowa(przed nalewaniem moczę osłonkę w letniej wodzie kilka sekund , bo suchą łatwo uszkodzić :wink: Ps. jak byłem malutki i pamiętam jak rzeźnik przychodził to pęcherz służył nam do zabawy taki wysuszony oczywiście (nadmuchiwał go rzeźnik własnymi płucami przez rurkę z długopisu) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5254-jak-nape%C5%82ni%C4%87-pecherz-wieprzowy/#findComment-148642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andalu77 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Buongiorno wszystki !!!Gdzie moge kupic pecherze wieprzowe w bielko biala lub czechowice dziedzice ?Mam robic wedliny wloskie sluszone i nie wiem gdzie to kupic Prosze o pomoc . :question: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5254-jak-nape%C5%82ni%C4%87-pecherz-wieprzowy/#findComment-211854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.