Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

sól,sól,sól. Jasna cholera! robiłem kiełbasę surową, Pomyślałem że za eksperymentuje i tak zrobiłem.Częśc kiełbasy zapażyłem bez wędzenia reszte chciałem upiec ok.80 stopni 1,5h. też bez wędzenia.( szukam złotego sirodku na kiełbasę białostocką-PALCÓWKE!!!!! białą) I co się okazało.Parzona ok.70stopi 20min w smaku ok.! a pieczona bardzo słona! zaznaczam że mięso było wyrabiane jak do wędzenia-nie za słone nie za pieprzne!!
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/547-kie%C5%82basa-surowaparzonapieczonas%C3%B3l-s%C3%B3ls%C3%B3l/
Udostępnij na innych stronach

Co się dziwisz? Trzymałeś 2 godz w 80 stopniach, to pewnie straciła 50% na wadze. To tak jakbyś 2 razy przesolił. Trzeba było wędzić 2 godz w 40-45 stopniach i 30 minut w 80, biorąc 17-18g soli na kg farszu to byłoby ok.

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/547-kie%C5%82basa-surowaparzonapieczonas%C3%B3l-s%C3%B3ls%C3%B3l/#findComment-7383
Udostępnij na innych stronach

Witam

Arizo, do kiełbas pieczonych dajesz 0.17kg soli a do kiełbas białych parzonych dodajemy 0,20kg soli

„Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.”

Pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/547-kie%C5%82basa-surowaparzonapieczonas%C3%B3l-s%C3%B3ls%C3%B3l/#findComment-7396
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.