kasiaoskar Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Witam. mam pytanie co mogę użyć do uszczelnienia wszystkich drzwiczek w grilu i wędzarni. Myślałem o sznurach takich jak do kominka ale jakoś do mnie materiał nie przemawia.http://img130.imageshack.us/img130/3625/20110409041.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5535-grilo-w%C4%99dzarka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Chcesz uszczelnić wędzarnie? Ale po co???Jedyne co musiałbyś przerobić w tym kombajnie to komin .Ja dałbym 3 razy szerszy od tego , i dodatkowo w kominie przepustnica. (obrotowy szyber) Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5535-grilo-w%C4%99dzarka/#findComment-157628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiaoskar Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Chodzi mi tylko o to że jak rozpalę to tymi drzwiczkami od grila ucieka dym. Nie mocno ale jest to jakaś nieszczelność a nie znam się i nie wiem czy tak może być. A ten szyber to jak by miał wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5535-grilo-w%C4%99dzarka/#findComment-157630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Fajny Smoker.. Ale czy nie używasz troszke za dużo dymu i temperaturki ? Moze źle i niedokładnie poskręcałeś cześci..Taka Grillo-wędzarnia właściwie sie sama uszczelni warstwą tłuszczy z procesu grillowania i wędzenia..Widzialem nieraz że niektórzy mocują na krawędziach drzwiczek paski z worków wojłokowych przykręconych albo przynitowanych.. pozdro Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5535-grilo-w%C4%99dzarka/#findComment-157640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 kasiaoskar, za mały komin ,tak jak piszePePe, Jak rozpalasz to wędzarnia jest zimna ,a zbyt mały komin nie pozwala na swobodne ujście dymu,w tedy dym szuka innego ujścia Na temat szybra możesz poczytać http://www.wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Pozdrawiam. Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5535-grilo-w%C4%99dzarka/#findComment-157684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiaoskar Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Dzięki za porady pytałem jeszcze kilku zadymiaczy i czekam aż sie sama uszczelni pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5535-grilo-w%C4%99dzarka/#findComment-158611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.