karashell Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 1 Lipca 2013 sypala Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5551-problemy-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-290804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 1 Lipca 2013 Jeśli nie lałaś wrzątku, to może udało Ci się przygrzać mięso na maszynce, stąd moje pytanie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5551-problemy-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-290808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karashell Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 1 Lipca 2013 niestety nie maszynke mam nowa moulinexa wiec odpada Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5551-problemy-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-290809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędras777 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 12 Lipca 2013 Już mam wielkie obawy. W niedzielę zadymiam moje pierwsze kiełbaski. Jestem początkującym więc czytam i czytam robiąc notatki. Tak czy owak podzielę się moimi jak na razie skromnymi doświadczeniami. Pozdrawiam i dziękuje za forum - jest super skarbnicą wiedzy i doświadczeń :clap: :grin: Cytuj wole swoje niż z marketu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5551-problemy-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-292058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disel Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 24 Lipca 2013 Witam mam takie pytanie , otóż wczoraj robiłem frankfuterki wyszły super tylko... czasami mi coś zgrzytnie w zębach :rolleyes: co to moze być? z przypraw dałem gałke muszkotołową , pieprz , sól peklową . miał ktos kiedyś takie coś? pierwszy raz takie cos mi sie zdarzyło... Cytuj Tak. To ja ustalam skład. Co do meczu z Realem to jeszcze się zastanawiam, czy zmiażdżyć ich jak walec, czy zmielić jak maszynka do mięsa.Autor: Carlo Ancelotti Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5551-problemy-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-294006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ANNA-89 Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 24 Lipca 2013 Pieprz mieliłeś sam, sól przez sitko przepuściłeś? Gałkę sam zmieliłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5551-problemy-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-294008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disel Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 24 Lipca 2013 Właśnie nie chyba sam zawaliłem ... no cóż człowiek całe życie sie uczy... Cytuj Tak. To ja ustalam skład. Co do meczu z Realem to jeszcze się zastanawiam, czy zmiażdżyć ich jak walec, czy zmielić jak maszynka do mięsa.Autor: Carlo Ancelotti Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5551-problemy-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-294016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 25 Lipca 2013 Pieprz nie "zgrzyta" - zresztą wyczujesz przy grubszym - smak pieprzuSól powinna się rozpuścić - no chyba ze w soli były jakieś drobinki (kamyki ??)Gałka musiałby być w takich kawałkach, zę pewnie byś zauważył że "co z nią nie tak" Coś może podczas obróbki mięsa poszło nie tak - b. drobne - ledwo zauważalne odłamki kości ? Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5551-problemy-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-294103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ANNA-89 Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 25 Lipca 2013 Miałem na myśli piasek w gotowych przyprawach szczególnie w soli co czasem często się zdarza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5551-problemy-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-294104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disel Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 25 Lipca 2013 Ja kupiłem sól peklową z O-sole w Kaufland, ona ma takie rubsze grudki, mieso było z sprawdzonej ubojni. Być może z ta solą było cos nie teges... w kazdym razie w przyszłosci wszystko bedę sam mielił, przesiewał. Cytuj Tak. To ja ustalam skład. Co do meczu z Realem to jeszcze się zastanawiam, czy zmiażdżyć ich jak walec, czy zmielić jak maszynka do mięsa.Autor: Carlo Ancelotti Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5551-problemy-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-294114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.