Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli nie lałaś wrzątku, to może udało Ci się przygrzać mięso na maszynce, stąd moje pytanie.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5551-problemy-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-290808
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Już mam wielkie obawy. W niedzielę zadymiam moje pierwsze kiełbaski. Jestem początkującym więc czytam i czytam robiąc notatki. Tak czy owak podzielę się moimi jak na razie skromnymi doświadczeniami. Pozdrawiam i dziękuje za forum - jest super skarbnicą wiedzy i doświadczeń :clap: :grin:
wole swoje niż z marketu
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5551-problemy-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-292058
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Witam mam takie pytanie , otóż wczoraj robiłem frankfuterki wyszły super tylko... czasami mi coś zgrzytnie w zębach :rolleyes: co to moze być? z przypraw dałem gałke muszkotołową , pieprz , sól peklową . miał ktos kiedyś takie coś? pierwszy raz takie cos mi sie zdarzyło...

Tak. To ja ustalam skład. Co do meczu z Realem to jeszcze się zastanawiam, czy zmiażdżyć ich jak walec, czy zmielić jak maszynka do mięsa.
Autor: Carlo Ancelotti
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5551-problemy-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-294006
Udostępnij na innych stronach

Właśnie nie :cry: chyba sam zawaliłem ... no cóż człowiek całe życie sie uczy...

Tak. To ja ustalam skład. Co do meczu z Realem to jeszcze się zastanawiam, czy zmiażdżyć ich jak walec, czy zmielić jak maszynka do mięsa.
Autor: Carlo Ancelotti
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5551-problemy-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-294016
Udostępnij na innych stronach

Pieprz nie "zgrzyta" - zresztą wyczujesz przy grubszym - smak pieprzu

Sól powinna się rozpuścić - no chyba ze w soli były jakieś drobinki :( (kamyki ??)

Gałka musiałby być w takich kawałkach, zę pewnie byś zauważył że "co z nią nie tak"

 

Coś może podczas obróbki mięsa poszło nie tak - b. drobne - ledwo zauważalne odłamki kości ?

Pozdrawiam - Alehar

Instagram   alehar9999


 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5551-problemy-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-294103
Udostępnij na innych stronach

Ja kupiłem sól peklową z O-sole w Kaufland, ona ma takie rubsze grudki, mieso było z sprawdzonej ubojni. Być może z ta solą było cos nie teges... w kazdym razie w przyszłosci wszystko bedę sam mielił, przesiewał.

Tak. To ja ustalam skład. Co do meczu z Realem to jeszcze się zastanawiam, czy zmiażdżyć ich jak walec, czy zmielić jak maszynka do mięsa.
Autor: Carlo Ancelotti
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5551-problemy-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-294114
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.