Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam znalazłem w sieci informacje o normach związanych z naszym hobby może komuś sie przydadzą

 

 

Dział 12

 

Produkty spożywcze

 

Klasa 120. Przepisy i normy ogólne

 

Grupa 1209. Przepisy odbioru. Metody badań. Pakowanie. Znakowanie. Przechowywanie. Transport.

 

1. BN-86/8160-10 Towary żywnościowe. Wytyczne zamrażania w chłodniach.

 

Klasa 121. Mięso, produkty mięsne i mleczarskie

 

Grupa 1210. Terminologia, klasyfikacja i normy ogólne

 

2. BN-81/8030-01 Wymagania techniczno-sanitarne dla zakładów produkujących drób bity.

3. BN-91/8150-03 Wyroby garmażeryjne. Nazwy, określenia i kwalifikacja.

 

Grupa 1211. Mięso, przetwory mięsne i wyroby garmażeryjne

 

4. BN-83/8151-01 Wyroby garmażeryjne mączno-kaszowo-warzywne z dodatkiem surowców mięsnych. Wymagania ogólne.

5. BN-87/8151-52 Wyroby garmażeryjne. Wyroby z mięsa króliczego oraz z dodatkiem mięsa króliczego.

6. BN-84/8154-02 Wyroby garmażeryjne gotowane. Sałatki. Wymagania i badania.

7. BN-83/8157-01 Wyroby garmażeryjne. Galarety mięsne.

 

Grupa 1213. Konserwy i koncentraty mięsne

 

8. BN-88/8016-04 Konserwy mięsne pasteryzowane w puszkach blaszanych.

9. BN-91/8016-07 Konserwy mięsne. Szynka i łopatka. Wymagania i badania.

10. BN-67/8017-06 Konserwy w opakowaniach szklanych.

11. BN-89/8017-07 Konserwy mięsne sterylizowane w puszkach blaszanych.

12. BN-91/8017-10 Konserwy mięsne sterylizowane w puszkach blaszanych - porcjowe.

13. BN-81/9244-01 Konserwy z dziczyzny sterylizowane.

 

Grupa 1218. Pozostałe produkty spożywcze i techniczne przemysłu mięsnego i mleczarskiego

 

14. BN-89/8019-01 Masa tłuszczowobiałkowa z mechanicznego odmięśniania kości.

 

Grupa 1219. Przepisy odbioru. Metody badań. Pakowanie. Znakowanie. Przechowywanie. Transport.

 

15. BN-66/8012-12 Żółć zwierzęca konserwowana chemicznie oraz jej koncentraty. Pobieranie próbek i metody badań.

16. BN-81/8012-16 Osłonka białkowa do wędlin. Metody badań fizykochemicznych.

 

Klasa 122. Ryby i produkty rybne

 

Grupa 1227. Wyroby kulinarne z ryb i kawior

 

17. BN-85/8152-01 Wyroby garmażeryjne rybne.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5606-normy/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.