lesniak Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Maja 2011 Witam znalazłem w sieci informacje o normach związanych z naszym hobby może komuś sie przydadzą Dział 12 Produkty spożywcze Klasa 120. Przepisy i normy ogólne Grupa 1209. Przepisy odbioru. Metody badań. Pakowanie. Znakowanie. Przechowywanie. Transport. 1. BN-86/8160-10 Towary żywnościowe. Wytyczne zamrażania w chłodniach. Klasa 121. Mięso, produkty mięsne i mleczarskie Grupa 1210. Terminologia, klasyfikacja i normy ogólne 2. BN-81/8030-01 Wymagania techniczno-sanitarne dla zakładów produkujących drób bity.3. BN-91/8150-03 Wyroby garmażeryjne. Nazwy, określenia i kwalifikacja. Grupa 1211. Mięso, przetwory mięsne i wyroby garmażeryjne 4. BN-83/8151-01 Wyroby garmażeryjne mączno-kaszowo-warzywne z dodatkiem surowców mięsnych. Wymagania ogólne.5. BN-87/8151-52 Wyroby garmażeryjne. Wyroby z mięsa króliczego oraz z dodatkiem mięsa króliczego.6. BN-84/8154-02 Wyroby garmażeryjne gotowane. Sałatki. Wymagania i badania.7. BN-83/8157-01 Wyroby garmażeryjne. Galarety mięsne. Grupa 1213. Konserwy i koncentraty mięsne 8. BN-88/8016-04 Konserwy mięsne pasteryzowane w puszkach blaszanych.9. BN-91/8016-07 Konserwy mięsne. Szynka i łopatka. Wymagania i badania.10. BN-67/8017-06 Konserwy w opakowaniach szklanych.11. BN-89/8017-07 Konserwy mięsne sterylizowane w puszkach blaszanych.12. BN-91/8017-10 Konserwy mięsne sterylizowane w puszkach blaszanych - porcjowe.13. BN-81/9244-01 Konserwy z dziczyzny sterylizowane. Grupa 1218. Pozostałe produkty spożywcze i techniczne przemysłu mięsnego i mleczarskiego 14. BN-89/8019-01 Masa tłuszczowobiałkowa z mechanicznego odmięśniania kości. Grupa 1219. Przepisy odbioru. Metody badań. Pakowanie. Znakowanie. Przechowywanie. Transport. 15. BN-66/8012-12 Żółć zwierzęca konserwowana chemicznie oraz jej koncentraty. Pobieranie próbek i metody badań.16. BN-81/8012-16 Osłonka białkowa do wędlin. Metody badań fizykochemicznych. Klasa 122. Ryby i produkty rybne Grupa 1227. Wyroby kulinarne z ryb i kawior 17. BN-85/8152-01 Wyroby garmażeryjne rybne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5606-normy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.