Domin12439 Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Maja 2011 Przeprowadziłem porównanie półtusz z dwóch różnych źródeł. Jedna świnka pochodziła z tradycyjnego chowu, zaś druga pozyskana została w markecie selg..s Dodatkowo zestawiłem z uzyskami z rozbioru półtusz naszego Dziadka. Rozbiór przeze mnie przeprowadzony nie jest na pewno tak dokładny jak u fachowca, jednak ja byłem zadowolony z tego co zrobiłem i co miałem okazję jeść :grin: . Osobiście świnka z tradycyjnego chowu odpowiadała mi najbardziej. Cytuj Pozdrawiam serdecznie!!! DominikWĘDZĘ SOBIE I MUZOM - tym co się znają https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/index.phphttp://nasza-klasa.pl/profile/1110333 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5630-rozbi%C3%B3r-p%C3%B3%C5%82tuszy-u-domina-przed-wielkanoc%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Maja 2011 O ile tradycyjna świnka dała 103,08 kg. mięsa to żywa warzyła dużo więcej niż 120 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5630-rozbi%C3%B3r-p%C3%B3%C5%82tuszy-u-domina-przed-wielkanoc%C4%85/#findComment-160326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin12439 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Czerwca 2011 O ile tradycyjna świnka dała 103,08 kg. mięsa to żywa warzyła dużo więcej niż 120 kg.Jednak muszę stwierdzić zgodnie z prawdą, że mięska miała konkretne kilogramy. Pozostałości czekają, aż się zabiorę za krupnioki, pasztetową i salceson. Cytuj Pozdrawiam serdecznie!!! DominikWĘDZĘ SOBIE I MUZOM - tym co się znają https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/index.phphttp://nasza-klasa.pl/profile/1110333 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5630-rozbi%C3%B3r-p%C3%B3%C5%82tuszy-u-domina-przed-wielkanoc%C4%85/#findComment-163969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.