alienIOM Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Czerwca 2011 witam znowu.mam pytanie dotyczace wedzenia na zimno fileta z lososia, mianowicie- wyczytalem kilka porad dotyczacych przebiegu produkcji tej ryby i dowiedzialem sie, ze wedzi sie przez kilka dni w zimnym dymie z przerwami co kilka godzin. czy ktos moze mi napisac jak czestymi i jak dlugimi przerwami i jak w tym czasie przechowywac ta rybe, bo jednak to bedzie swieze mieso, zasolone, ale jednak nie uwedzone i procesy chemiczne beda zahcodzic na niekorzysc ryby. dziekuje z gory jesli ktos zechce mi odpisac. Cytuj alienIOM Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5693-wedzenie-lososia-na-zimno/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Nie baw się w te kilkudniowe wędzenie bo faktycznie szkoda ryby . Tu masz inne pomysły http://wedlinydomowe.pl/wedzonki/wedzonki-rybne A i w tym temacie https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6437 Ps. Wybaczam :wink: boś "świeżak "i podaję na tacy . Następnym razem poszukasz sam :grin: A i jeszcze jedno - Jak Wy tam na tej wyspie radzicie sobie z sexem :wink: :question: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5693-wedzenie-lososia-na-zimno/#findComment-162621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienIOM Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Czerwca 2011 wymawianie nazwy wyspy brzmi jeszcze lepiej niz pisownia, bo aj lof men brzmi dwuznacznie :grin: a tak na prawde to w brew pozorom mieszka tu sporo polakow i jestesmy normalni, prawie. dzieki za rade i cierpliwosc dla swiezaka :grin: Cytuj alienIOM Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5693-wedzenie-lososia-na-zimno/#findComment-162633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.