Darino Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 9 Września 2011 oliwy z oliwek :rolleyes: czyli olej oliwkowy lub oliwa :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5708-szynka-serrano-przechowywanie/page/2/#findComment-175055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 9 Września 2011 oliwa z oliwek, tak mnie uczyli tubylcy, coby mięsko nie schło i smak swój miało, szyneczka ta to jak nasz schabowy, na każdy stół musi być, jako dodatek do wszystkiego co może być i indywidualnie, inna rzecz że rodzaje to inna sprawa , bo nogę taką możesz kupić za 30-40 euro a za 300-400 euro też ale z deka lepszą, powiem Ci tylko że grzaneczka z oliwą z jamonem, startym pomidorem i serem żółtym tzw catalana to miód w gębie wg mnie, pozdro Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5708-szynka-serrano-przechowywanie/page/2/#findComment-175056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusz_r Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 9 Września 2011 grzaneczka z oliwą z jamonem, startym pomidorem i serem żółtym tzw catalana to miód w gębie wg mnie, pozdroDawaj przepis, z rana robię :grin: Ale chyba starty to ser a nie pomidor :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5708-szynka-serrano-przechowywanie/page/2/#findComment-175058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 9 Września 2011 Catalana!!!!grzanka na ciepło, na to przetarty pomidor z oliwą z oliwek - pierwsza warstwa,potem cieniutko , jak najcieniej krojona szynka - jamon serrano, a na to plasterek sera żółtego / tierno nazywają tutaj czyli świeży/, pychotka Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5708-szynka-serrano-przechowywanie/page/2/#findComment-175059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusz_r Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 9 Września 2011 :thumbsup: jak ten pomidor przecierasz? [ Dodano: Pią 09 Wrz, 2011 22:33 ] potem cieniutko , jak najcieniej krojona szynka - jamon serranoo to tu chodzi, musze podostrzyć nóż bo żona zaczeła kroić nim wszystko, a to mój ulubiony, jak żyleta! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5708-szynka-serrano-przechowywanie/page/2/#findComment-175061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusz_r Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 9 Września 2011 olej oliwkowy lub oliwa :grin:Darino - bez urazy ... co to jest wg Ciebie "oliwa" ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5708-szynka-serrano-przechowywanie/page/2/#findComment-175085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 10 Września 2011 mariusz_r, jak ten pomidor przecierasz?Na tarce, zwykłej tarce małe oczka zresztą jak lubisz, skórka ładnie odchodzi, pomidor przecinasz i trzesz /trochę chaotycznie napisałem ale chyba da się zrozumiec, co do noża to musi być bardzo ostry tutaj używają do tego takich specjalnych noży tzw jamonero /fotka/ [ Dodano: Sob 10 Wrz, 2011 13:42 ] [ Dodano: Sob 10 Wrz, 2011 13:48 ]Darino, aceite de oliwa - czyli olej z oliwek, lub oliwkowy http://pl.wikipedia.org/wiki/Olej_oliwkowy Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5708-szynka-serrano-przechowywanie/page/2/#findComment-175103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusz_r Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 11 Września 2011 Oliwa z oliwek to dla mnie "masło maślane" :wink: :grin:Dario - oliwa jest z pestek dyni, pestek winogron itd ... nie pamiętam wiecej bo nie używam. Ale w pierwszym lepszym markecie jest tego do wyboru, jest też oczywiście oliwa z oliwek :lol: [ Dodano: Nie 11 Wrz, 2011 10:54 ] co do noża to musi być bardzo ostry tutaj używają do tego takich specjalnych noży tzw jamonero /fotka/ Z szynką był doany taki nóż ale pękł przy rączce i kupiłem w kauflandzie za całe 4.90zł praktycznie taki sam jak orginał, nazywa się nóż do mięsa :grin: W polsce nie uraczysz jamonero :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5708-szynka-serrano-przechowywanie/page/2/#findComment-175178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 11 Września 2011 oliwa jest z pestek dyni, pestek winogron itd . To o czym piszesz to jest .......... ........ OLEJ :!: Przeczytaj jeszcze raz co pisze Darino to zrozumiesz : Oliwa to dla mnie olej z oliwek. Oliwa z oliwek to dla mnie "masło maślane" Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5708-szynka-serrano-przechowywanie/page/2/#findComment-175190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 11 Września 2011 Przeczytaj jeszcze raz co pisze Darino to zrozumiesz : Ostatnie podejście i sobie odpuszczam :grin: Wiec co to jest olej roślinny :question: http://pl.wikipedia.org/wiki/Oleje_ro%C5%9Blinne :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5708-szynka-serrano-przechowywanie/page/2/#findComment-175205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 11 Września 2011 Może w tej kwestii osobny temat :question: :question: :question: :question: :lol: Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5708-szynka-serrano-przechowywanie/page/2/#findComment-175214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusz_r Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 11 Września 2011 klodek4 - widziałeś taki nóz? Tylko, że w polsce kosztuje coś koło 500zł :shock: http://www.michelangelocp.com/info_class_eng.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5708-szynka-serrano-przechowywanie/page/2/#findComment-175216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 11 Września 2011 mariusz_r, pierwszy raz coś takiego widzę i pewnie inny system ostrzenia, to jakiś mercedes, tutaj wszyscy używają jamonero, łatwo się ostrzy i kosztuje tyle co nic, i łatwy w obsłudze, bo nieraz przy cięciu nogi trzeba się nagimnastykować!!! :smile: Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5708-szynka-serrano-przechowywanie/page/2/#findComment-175219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub2001 Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 11 Września 2011 musi być bardzo ostry tutaj używają do tego takich specjalnych noży tzw jamonero /fotka/Klodek. Jak Ty mi takie noże po 30 pln kupisz i 15 pln za przesyłkę, to 4 kupię. Do szynki i łososia jak znalazł!!!! A ponoć noże z Alicante są OK! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5708-szynka-serrano-przechowywanie/page/2/#findComment-175238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 11 Września 2011 jakub2001, możemy pójść na wymiankę, bo ja potrzebuję deflegmator / fotka w załączeniu/, ja rozglądnę się za nożami i ceną, prześlę Ci na pw co znajdę, dane itp i fotki, a Ty w zamian podeślesz mi deflegmator i może trochę drożdży gorzelniczych, zresztą , dogadamy sie, co myślisz :question: :question: :question: :question: [ Dodano: Nie 11 Wrz, 2011 20:35 ] [ Dodano: Nie 11 Wrz, 2011 20:37 ]Zastanawiam się tylko jak to wygląda z przesyłaniem noży :question: :question: :question: :question: Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5708-szynka-serrano-przechowywanie/page/2/#findComment-175272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 11 Września 2011 jakub2001, nic nie dostałem na pw!!!!!! Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5708-szynka-serrano-przechowywanie/page/2/#findComment-175282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 11 Września 2011 A tera??? :grin:teraz tak, w tych sprawach na pw, oki!!!!!! Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5708-szynka-serrano-przechowywanie/page/2/#findComment-175285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusz_r Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 11 Września 2011 polski "interes" .... kolego chcesz coś kupić to naisz pw lub zadzwoń :rolleyes: do kolegi z ES A ja zadzwonię i się spytam ale nie teraz ... Wysłałem na pw info Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5708-szynka-serrano-przechowywanie/page/2/#findComment-175286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 11 Września 2011 polski "interes" .... :sad: :sad: i ja nie bardzo rozumiem :question: :question: :question: :question: :question: :question: Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5708-szynka-serrano-przechowywanie/page/2/#findComment-175291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.