Barbara Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Szukam przepisu na kielbase szynkowa. Znalzlam przepis na "kielbase szynkowa Szczepana" , ktoa wyglada bardzo apetycznie. Ja natomiast szukam przepisu na szynkowa , ale z dodatkiem kminku. Pamietam smak takiej kielbasy sprzed lat produkowanej przez Morliny w Ostrodzie. A moze wystarczy dodac do tej Szczepana kminek?Mam nadzieje , ze wsrod forumowiczow znajdzie sie osoba , ktora mi pomoze. Z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5759-kielbasa-szynkowa-z-dodatkiem-kminku/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Czerwca 2011 szukam przepisu na szynkowa , ale z dodatkiem kminkunigdy o takiej nie słyszałem :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5759-kielbasa-szynkowa-z-dodatkiem-kminku/#findComment-164768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Poczytaj tutaj ,Barbaro: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5945 Einshel jadła też coś podobnego..więc i może już coś takiego spróbowała sama zrobić. :question: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5759-kielbasa-szynkowa-z-dodatkiem-kminku/#findComment-164773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barbara Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 1 Lipca 2011 Bardzo dziekuje za wszystkie podpowiedzi. Sa to dla mnie , osoby poczatkujacej , bardzo cenne uwagi. Na pewno skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5759-kielbasa-szynkowa-z-dodatkiem-kminku/#findComment-165106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 1 Lipca 2011 Także jadłem tę kiełbasę. Był to wyrób regionalny warmiński. Do tej receptury http://wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=4 dodawano po prostu kminek. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5759-kielbasa-szynkowa-z-dodatkiem-kminku/#findComment-165113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 1 Lipca 2011 Może należy poprawić ten zapis do podanej receptury ? bo: "A. SUROWIEC: 1. Wieprzowina kl. I peklowana (tylko z rozbioru szynek, łopatek i biodrówki) - 4,25 kg 2. Wieprzowina kl. III peklowana (mięso z dużą zawartością tkanki łącznej) - 0,75 kg. " a dalej mamy: "3. Przygotowanie wieprzowiny kl. III: Wieprzowinę kl. II przepuszczamy 2-3..... " Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5759-kielbasa-szynkowa-z-dodatkiem-kminku/#findComment-165130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 1 Lipca 2011 I to sie nazywa szybka reakcja Dzięki... Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5759-kielbasa-szynkowa-z-dodatkiem-kminku/#findComment-165152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.