Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam przepisu na kielbase szynkowa. Znalzlam przepis na "kielbase szynkowa Szczepana" , ktoa wyglada bardzo apetycznie. Ja natomiast szukam przepisu na szynkowa , ale z dodatkiem kminku. Pamietam smak takiej kielbasy sprzed lat produkowanej przez Morliny w Ostrodzie. A moze wystarczy dodac do tej Szczepana kminek?

Mam nadzieje , ze wsrod forumowiczow znajdzie sie osoba , ktora mi pomoze. Z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5759-kielbasa-szynkowa-z-dodatkiem-kminku/
Udostępnij na innych stronach

Poczytaj tutaj ,Barbaro:

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5945

 

Einshel jadła też coś podobnego..więc i może już coś takiego spróbowała sama zrobić. :question:

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5759-kielbasa-szynkowa-z-dodatkiem-kminku/#findComment-164773
Udostępnij na innych stronach

Także jadłem tę kiełbasę. Był to wyrób regionalny warmiński. Do tej receptury http://wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=4 dodawano po prostu kminek.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5759-kielbasa-szynkowa-z-dodatkiem-kminku/#findComment-165113
Udostępnij na innych stronach

Może należy poprawić ten zapis do podanej receptury ?

bo:

"A. SUROWIEC:

 

1. Wieprzowina kl. I peklowana (tylko z rozbioru szynek, łopatek i

biodrówki) - 4,25 kg

2. Wieprzowina kl. III peklowana (mięso z dużą zawartością tkanki

łącznej) - 0,75 kg. "

 

a dalej mamy:

 

"3. Przygotowanie wieprzowiny kl. III:

 

Wieprzowinę kl. II przepuszczamy 2-3..... "

Pozdrawiam - Alehar

Instagram   alehar9999


 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5759-kielbasa-szynkowa-z-dodatkiem-kminku/#findComment-165130
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.