Gość pedro Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Lutego 2007 Po rozbiorze świnki pozostało trochę kości np. ładne kości ze schabu. I tu pytanie. Jak się je wędzi ? Na razie wrzuciłem je wraz z boczkami do solanki (z peklosolą) i tam się solą (peklują). We wtorek wędzenie. Mam zamiar powiesić je w wędzarni razem z mięskiem. Czy mój tok chłopskiego rozumowania jest prawidłowy :question: :question: :question: Proszę o porady. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/587-w%C4%99dzone-ko%C5%9Bci/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Lutego 2007 Oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/587-w%C4%99dzone-ko%C5%9Bci/#findComment-8405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Lutego 2007 Witam Ja też wędzę kości i podobnie moczę w słonej wodzie to już tak bez konkretnego przepisu i w wędzarni to tak żeby się dobrze odymiły , później do kapuśniaku z kiszonej kapusty swojej produkcji pycha. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/587-w%C4%99dzone-ko%C5%9Bci/#findComment-8408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Lutego 2007 Jeżeli chcesz dać je psu to lepiej pekluj bez peklosoli tylko z dodatkiem samej soli i to w dodatku i do 10. tzn nie dawaj peklosoli tylko samą sól. a soli dawaj na 1 kg kości 2 do 3 g na 1 kg i pekluj do 3 dni, pozdrawiam :grin: :grin: :grin: oczywiście na mokro Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/587-w%C4%99dzone-ko%C5%9Bci/#findComment-8417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Lutego 2007 Witam. Nie jestem goło słowny i dzisiaj razem z kiełbaską uwędziłem kości od kotleta schabowego .Myślę że będzie z nich dobra zupka, a pieski niech się po oblizują . Serdecznie pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/587-w%C4%99dzone-ko%C5%9Bci/#findComment-8960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Lutego 2007 Grochówka wyjdzie świetna. Ja robię zawsze wywar na grochówkę na takich kościach :grin: :grin: :grin: albo fasolowa :tongue: :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/587-w%C4%99dzone-ko%C5%9Bci/#findComment-8963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 22 Lutego 2007 WitamPrzy produkcji świątecznej wrzuciłem do wędzary kilka kości od schabu.Zupki na tych kościach są rewelka - grochówka, kapuśniaczek itp.Wcześniej, sporadycznie babujaga kupowała kości wędzone w sklepie, ale gdzie im do własnoręcznie uwędzonych.Postanowiłem ,że przy każdym, nawet szybkim wędzeniu kukuryków uwędzę kilka kości.A jakie pyszne są te "organki "do ogryzienia wyjęte prosto z zupki :tongue: pzdr Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/587-w%C4%99dzone-ko%C5%9Bci/#findComment-8984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.