Gregtom Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Września 2011 W tym roku dostałem od znajomych grzybki leśne (mieszane) które zawsze lądowały w tej samej potrawie, czyli w sosie (z cebulką/śmietanką) ! Ale przeciesz jest dużo innych potraw i przetworów z grzybków (nie tylko leśnych) które znacie. Prawda ? Prosze, podzielcie sie z innymi Forumowiczami, Waszymi przepisami. Pozdrawiam miło.. :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6027-potrawy-i-przetwory-z-grzyb%C3%B3w-le%C5%9Bnych-i-nie-tylko-le%C5%9Bnych/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Września 2011 Gdybyś miał suszone to można zmielić na proszek i tym proszkiem zaaromtyzować olej, już na ten temat pisałem tuhttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=145555#145555a tak to wyglądahttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=151373#151373Takim olejem można doprawiać sałatki, sosy, smażyć mieso i użyć do grillowania.Dobrze smakuje jajecznica smażona na oleju z aromatem grzybów. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6027-potrawy-i-przetwory-z-grzyb%C3%B3w-le%C5%9Bnych-i-nie-tylko-le%C5%9Bnych/#findComment-174982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 9 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Września 2011 Darino.. To jest super pomysł z tym olejem. Ciekawe czy to zadziała tez z olejem z oliwek ? Jutro jedziemy z kumplami na sauerland i podobno borowików było tam w brud. Dlatego chciałbym cos wiecej sie od Was dowiedziec na ten temat.. dzieki Darino :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6027-potrawy-i-przetwory-z-grzyb%C3%B3w-le%C5%9Bnych-i-nie-tylko-le%C5%9Bnych/#findComment-174984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Września 2011 Ja bardzo lubię poniższą pizzę, przepis ze zbioru pizza hut: Pizza Alpejska Czas przygotowania: maksymalnie 2,5 godz - zale¿nie od wariantu Iloã porcji: 2 Skùadniki: 100 g mozzarelli 200 g lenych grzybów 2 cebule ły¿ka oliwy z oliwek sos biały: 2 ły¿ki masła 2 łyżki mąki pół szklanki mleka 125 g kwanej mietany sól, biały pieprz, tymianek Sposób przyrządzania: Na ciecie CIENKIM lub PUSZYSTYM rozprowadzić SOS POMIDOROWY. Oba placki posypać serem mozzarella. Przygotowaã biały sos: masło rozpucić, wymieszaã z mąką, nie zdejmując z ognia rozprowadzić z zimnym mlekiem. Chwilę podgrzewać. Wystudzić i wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku. Cebule pokroić w kostkę, grzyby na plasterki, smażyć 2-3 minuty na oliwie. Przygotowane placki polać sosem i ułożyć na nich grzyby. Piec 20 min w temperaturze 180 stopni. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6027-potrawy-i-przetwory-z-grzyb%C3%B3w-le%C5%9Bnych-i-nie-tylko-le%C5%9Bnych/#findComment-174985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 12 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Września 2011 Pizze Alpejską ze świerzych leśnych grzybków chyba w tym roku już nie posmakuje. Byłem na grzybach o wiele za puźno i już prawie nic nie było... No prawie nic ale pszeciesz nie będę się szarpał ze ślimakiem o nadżarty kawałek spleśniałego podgrzybka ! :rolleyes: :grin: :grin: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6027-potrawy-i-przetwory-z-grzyb%C3%B3w-le%C5%9Bnych-i-nie-tylko-le%C5%9Bnych/#findComment-175409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 12 Września 2011 szkoda, no ale przecież sezon się dopiero zaczyna Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6027-potrawy-i-przetwory-z-grzyb%C3%B3w-le%C5%9Bnych-i-nie-tylko-le%C5%9Bnych/#findComment-175426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.