Kruszynka Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 8 Listopada 2012 Pełne rękodzieło : salceson i leberka mojej roboty,chleb zięciowej produkcji,pomidorek z "szufladowej" dojrzewalni,por z działki ,masełko od zaprzyjażnionej gospodyni z pod Kościerzyny :lol: Wychodzi na to,że tylko talerzyk z manufaktury :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-248270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 8 Listopada 2012 Pełne rękodzieło : salceson i leberka mojej roboty, Kruszynko , życzę smacznego :clap: :lol: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-248274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati31 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 8 Listopada 2012 bendetto, Pasta boczkowa masz na to jakiś przepis Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-248293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 8 Listopada 2012 Wychodzi na to,że tylko talerzyk z manufakturyJakby Ci się chciało to też byś go zrobił :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-248294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 8 Listopada 2012 Witam Dzisiaj na śniadanie smażone jajka z pomidorami na kaczym tłuszczu . Przyprawy to majeranek , czubrica czerwona , czosnek , pieprz świeżo mielony i mrożony koperek . :thumbsup: :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-248315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 10 Listopada 2012 http://imageshack.us/photo/my-images/818/001bxo.jpg/Taki sobie duecik.Zdjęcie z wczoraj,ale dzisiaj bardziej "przegryzione'.Do tego eksperymentalnie skorzystałem z Image Shack :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-248661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 10 Listopada 2012 A ja Twój link wsadziłem w IMG http://img818.imageshack.us/img818/1254/001bxo.jpg A u mnie się "gryzą " bolki , czyli młode dorsze ( śledzie jadłem w ubiegłym tygodniu). http://img145.imageshack.us/img145/1699/001nli.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-248663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 10 Listopada 2012 Witam. Kolego Kruszynka, czy jest możliwe podanie przepisu na to duo. Smaki dzieciństwa i Babcia Agnieszka w kuchni i dziadek Józef ze swoim sakramentalnym "Matka, masz tam jakie śledzie"? Pamiętam, że śledzie osolić, otoczyć w mące i na patelnie. Po obsmażeniu ryb w ten sam tłuszcz cebulę i zalać marynatą z octu, ziela angielskiego, listków laurowych i cukru. Ale ile i co do czego? Gdybyś był tak miły, podpowiedz młodemu. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-248678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 10 Listopada 2012 Przepis na pewno godny uwagi, ale mnie idzie o ten na śledzie smażone. (duet na Kruszynkowym talerzu). Cytat z AndyAndy-"Śledzie świeże takie najlepiej takie 12 do 18 cm ok 3 do 4 kg umyć wyczyścić( łyżeczką do herbaty najlepiej czyścic ryby) pokroić na kawałki 3-4 cm i zalać zimna zalewą"Co robić, jak żyć ???????? (Panie Premierze) Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-248680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 10 Listopada 2012 Pamiętam, że śledzie osolić, otoczyć w mące i na patelnie. Po obsmażeniu ryb w ten sam tłuszcz cebulę i zalać marynatą z octu, ziela angielskiego, listków laurowych i cukru.Zalewa 4 części wody na jedną octu 10%,reszta jak podałeś.Cukier ,sól do smaku. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-248682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 10 Listopada 2012 Kolego kostek61 czuję się zobowiązany. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-248683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 10 Listopada 2012 dyzio, robię trochę inaczej niż Andyandy, Śledzie po wypatroszeniu i odgłowieniu myję pod bieżącą wodą. Panieruję w mące , smażę na "złoto" i układam w naczyniu.W czasie smażenia na patelni solę i pieprzę śledzie. Zalewa: 2 szklanki wody,1/2 l octu,marchew pokrojona w plasterki,por pokrojony w krążki,cebula pokrojona tak jak por,kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego,2 liście laurowe,łyżeczka soli. Wodę z warzywami i przyprawami gotuję do półmiękkości jarzyn.Dodaję ocet i zagotowuję.Po odstawieniu z ognia dodaję cukier do smaku . Ciepłą zalewą zalewam :lol: ciepłe jeszcze śledzie.Czas dojrzewania to min.12 godz.,ale z upływem czasu nabierają charakteru. Wyżej podane ilości składników to na 2 kg śledzi już oczyszczonych.Dodam,że śledzie powinny być grubiutkie i tłuściutkie :thumbsup: Takie śledzie serwowała Jola w Zatomiu na grzybozlocie. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-248698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 10 Listopada 2012 Śledzie po wypatroszeniu i odgłowieniu myję pod bieżącą wodą. Kruszynko , rozumiem że to nie są śledzie solone . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-248700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 10 Listopada 2012 Kruszynko , rozumiem że to nie są śledzie soloneAndrzeju "zielone" :thumbsup: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-248701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 12 Listopada 2012 Kruszynka, dziękuję ! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-249192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 16 Listopada 2012 Dzisiaj takie to było śniadanie . :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-250300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 27 Listopada 2012 Dzisiejsze śniadanko :thumbsup: :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-252638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 27 Listopada 2012 Andrzej tyle to ja mam na tydzień :grin: ale śniadanko extra :clap: :thumbsup: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-252643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 27 Listopada 2012 Andrzej tyle to ja mam na tydzień :grin: Wojtek , moja jedna noga to połowa Ciebie :grin: , muszę mieć trochę więcej . :tongue: :grin: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-252649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 29 Listopada 2012 Dzisiejsze śniadankoU mnie dzisiaj tak :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-253067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 29 Listopada 2012 A u mnie resztki polędwicy otulonej słoniną Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-253069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorau Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 29 Listopada 2012 renesi czy ta polędwica otulona słoninką jest roladką czy wystepuje w jednym kawałku? Cytuj i jest elegancko... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-253071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 29 Listopada 2012 W jednym kawałku na schabie zostawiona jest słonina dla ładniejszego kształtu związana sznurkiem Wędzona ciepłym dymem , parzona 15 min. w tem. 90C Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-253073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorau Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 29 Listopada 2012 Wygląda zachęcająco - muszę taką popróbować Cytuj i jest elegancko... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-253074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 29 Listopada 2012 Ja dziś ''świecąca'' polędwica i soczysty baleron... :thumbsup: :grin: Apetyt wraca , czyli sie poprawia Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/9/#findComment-253076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.