Paprykarz Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Października 2011 Wbrew temu co sugeruje temat :wink:, będę tu zamieszczał zdjęcia swojej radosnej kuchennej tfurczości :tongue: (inaczej określić się tego nie da) Na początek weekendowy zestaw zakąskowy. Cytuj Chleb nigdy się nie znudzi.Dobra wędlinka również :-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6133-paprykarz-unplugged-czyli-bez-puszki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Października 2011 Chciałem coś dla żartów skrytykować ale nie mam do czego "się przyczepić".Zestaw zakąskowy perfekcyjny moim zdaniem. Nawet chleb się chyba nie kruszy.Pozdrawiam Cytuj WojtekW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6133-paprykarz-unplugged-czyli-bez-puszki/#findComment-178544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 4 Października 2011 Na początek weekendowy zestaw zakąskowy.Graty... :clap: bardzo fajne te "zakąski"... napisz cosik więcej, jak wędziłeś... pozdro Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6133-paprykarz-unplugged-czyli-bez-puszki/#findComment-178548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 5 Października 2011 No nie... :shock: To jest fotomontaż jakiś :grin: Zestaw zakąskowy perfekcyjny moim zdaniem. I ja też tak powiem :clap: :thumbsup: :clap: Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6133-paprykarz-unplugged-czyli-bez-puszki/#findComment-178572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Października 2011 Paprykarz Ty lepiej powiedz skąd wziąłeś farbę na te wędzonki??? - piękne kolorkino faktycznie, piękne jak malowane Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6133-paprykarz-unplugged-czyli-bez-puszki/#findComment-178681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 6 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Października 2011 napisz cosik więcej, jak wędziłeś... pozdro Normalnie, jak Pan Bóg... znaczy Dziadek przykazał :devil: Peklowanie wg tabeli Dziadka na 5 dni, z przyczyn losowych trwało 6. W związku z tym polędwice zjadacze ocenili na zbyt słoną (przy spożyciu samej, bo przy czytaniu tylko mlaskali :thumbsup: ) Wędzenie i parzenie wg Akademii Dziadka, tylko wędzarnia nie wiejska :lol: Paprykarz Ty lepiej powiedz skąd wziąłeś farbę na te wędzonki??? - piękne kolorkino faktycznie, piękne jak malowane Dziękuję za pozytywne opinie, ale akurat z koloru nie jestem do końca zadowolony, jak dla mnie za mało przydymione :devil: To było pierwsze wędzenie za pomocą dymogeneratora i chyba największy wpływ na kolor miało zbyt długie osuszanie, bo przez prawie 2h nie mogłem odpalić dymogeneratora :rolleyes: (najpierw miałem tylko zapałki, później zapalniczke, ale dopiero po skołowaniu świeczki się udało) Zobaczę jak wyjdą następnym razem, gdy już pójdzie sprawniej z tym ustrojstwem, bo faktycznie jest to duża wygoda, ale jak będę niezadowolony dalej, to wrócę do paleniska bezpośredniego, chociażby dla podrzucenia owocowych szczapek Cytuj Chleb nigdy się nie znudzi.Dobra wędlinka również :-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6133-paprykarz-unplugged-czyli-bez-puszki/#findComment-178747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Października 2011 Przywędzonkowe okrawki i ścinki poszły do mielonki słoikowej, dziś otworzyłem pierwszy słoik. żeby nie było, galaretka zamierzona :grin: Cytuj Chleb nigdy się nie znudzi.Dobra wędlinka również :-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6133-paprykarz-unplugged-czyli-bez-puszki/#findComment-179098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gungay Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 9 Października 2011 Wyglada super :clap: :thumbsup: Dodawałeś pieprz w źiarenkach czy grubo zmielony :question: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6133-paprykarz-unplugged-czyli-bez-puszki/#findComment-179108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 10 Października 2011 Dodawałeś pieprz w źiarenkach czy grubo zmielony :question:Kolorowy, grubo mielony, jakimś dekoracyjnym niby młynkiem do kawy, zastępującym moździerz, którego nie mogę sie dorobić :tongue: [ Dodano: Pon 10 Paź, 2011 20:52 ]Wczorajszy obiad, kurczak wypchany "czosnkowym szpinakiem z pieczarkami". Cytuj Chleb nigdy się nie znudzi.Dobra wędlinka również :-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6133-paprykarz-unplugged-czyli-bez-puszki/#findComment-179210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 12 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 12 Października 2011 Dla odmiany, nie mielonka, tylko konserwa wg Miro Cytuj Chleb nigdy się nie znudzi.Dobra wędlinka również :-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6133-paprykarz-unplugged-czyli-bez-puszki/#findComment-179528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 14 Października 2011 o qrna kiedy to wszystko robić ? :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6133-paprykarz-unplugged-czyli-bez-puszki/#findComment-179939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 20 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 20 Października 2012 Dziś u mnie "białe szaleństwo" :wink: Chrzan i biała (przepis ze strony WB dosmaczony indywidualnie) Cytuj Chleb nigdy się nie znudzi.Dobra wędlinka również :-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6133-paprykarz-unplugged-czyli-bez-puszki/#findComment-244634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 5 Marca 2013 Tym razem biała szynka :grin: Zawieruszony kawałek ok. 1 kg odnaleziony w zamrażarce (do jednego nie będę odpalał wędzarni). Peklowana 3 dni na mokro, delikatnie obsmażona na klarowanym maśle (po 1 min z każdej strony, do zamknięcia porów, tłuszcz pozostał) i 2 h w piekarniku w 72 stopniach do 68 w środku. Zawsze to jakaś odmiana od wędzonek :devil: Cytuj Chleb nigdy się nie znudzi.Dobra wędlinka również :-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6133-paprykarz-unplugged-czyli-bez-puszki/#findComment-272872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 5 Marca 2013 Zawsze to jakaś odmiana od wędzonek :devil:Wiosna Cię obudziła i energię odzyskałeś :grin: Też lubię na biało :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6133-paprykarz-unplugged-czyli-bez-puszki/#findComment-272899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiuszcz Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 5 Marca 2013 Wbrew temu co sugeruje temat :wink:A ja się dałem wrobić, myślałem że będzie tu przepis na paprykarz, a tu wędlinki :grin: Ładna wyszła ta biała szynka, aż się wierzyć nie chce że jest pieczona, wygląda jak sparzona. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6133-paprykarz-unplugged-czyli-bez-puszki/#findComment-272913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość quartz Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 5 Marca 2013 Bo nie jest pieczona, zauważ jaką autor temperaturę zastosował w piekarniku. Innymi słowy, zrobił parzenie ale gorącym powietrzem. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6133-paprykarz-unplugged-czyli-bez-puszki/#findComment-272916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymny Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 5 Marca 2013 "... i to jest słuszna koncepcja" Cytuj "Bardziej miłuj tego, kto wytyka ci błędy, niż tego, kto cię wciąż chwali". Aforyzm arabski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6133-paprykarz-unplugged-czyli-bez-puszki/#findComment-272927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 6 Marca 2013 Wczorajszy obiad, kurczak wypchany "czosnkowym szpinakiem z pieczarkami".Kurczaczek pierwsza klasa :clap: :thumbsup: Też za mną taki chodzi , planuję taki na niedzielny obiad ale farsz raczej mięsny , bo zielonego rodzinka nie zje :sad: , ja to chętnie :thumbsup: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6133-paprykarz-unplugged-czyli-bez-puszki/#findComment-273086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 7 Marca 2013 Przywędzonkowe okrawki i ścinki poszły do mielonki słoikowej, dziś otworzyłem pierwszy słoik.Czy możesz podać recepturę na wykonanie tej mieloneczki :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6133-paprykarz-unplugged-czyli-bez-puszki/#findComment-273201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.