waldero Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Października 2011 Na początek rolada schabowa wg. receptury z SDM. W całości: I w przekroju: Cytuj Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6142-wyroby-waldero/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Października 2011 Wygląda apetycznie do tych zdjęć dorzuć przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6142-wyroby-waldero/#findComment-179050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldero Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Października 2011 Informacje na temat wykonania pojawiły się w wątku Rolada schabowa pieczona - peklowanie Cytuj Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6142-wyroby-waldero/#findComment-179053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Października 2011 Informacje na temat wykonania pojawiły się w wątku Rolada schabowa pieczona - peklowanie Tak pojawiły się informacje ale nie konkretny przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6142-wyroby-waldero/#findComment-179061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldero Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Października 2011 W cytowanym wątku jest wszystko, ale niech tam, spróbuje opisać: 1.Należy zapoznać się z fragmentem 21-ki zamieszczonym przez Dzidka: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=214026#214026 i przygotować element do peklowania 2. Peklowanie tak jak napisałem w cytowanym wątku: - Zalewa wykonana zgodnie z tabelą Dziadka, kolumna dla 6 dni. - Nastrzyk około 60ml w mięsień polędwicy (cały element ważył około 3,5 kg) - Peklowanie 5 dni - Moczenie około 2 godzin (2 razy zmiana wody) Można też peklować zgodnie z opisem z 21-ki lub tak jak radzili koledzy we wspominanym wątku 3. Wypełnienie miejsc po żebrach farszem od kiełbasy, wiązanie oraz przyprawianie (ja użyłem pieprz, majeranek i kolendrę, w ilości wynikającej z 21-ki) 4. Pieczenie a właściwie parowanie, tak jak wskazał Zbój Madej: Mięsa peklowane piekę wg http://wedlinydomowe.pl/f...p=117407#117407 Jak przygotować element (tzn. np. jak wykroić kości) nie podejmę się opisać, trzeba być na szkoleniu SDM i zobaczyć :wink: Cytuj Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6142-wyroby-waldero/#findComment-179068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Października 2011 waldero, Gratulacje. Jak ze słonością wyrobu? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6142-wyroby-waldero/#findComment-179070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldero Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Października 2011 Dziękuje :grin: Jak dla mnie słoność na właściwym poziomie, inni degustatorzy nie zgłaszali zastrzeżeń. Cytuj Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6142-wyroby-waldero/#findComment-179073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 9 Października 2011 Gratulacje waldero :grin: Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6142-wyroby-waldero/#findComment-179091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcman Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 22 Lipca 2012 Gratuluje ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6142-wyroby-waldero/#findComment-228987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.